دسته‌بندی نشده

۱۱ علت اصلی رشد و افزایش موهای زائد در زنان و مردان

علل رشد و افزایش موهای زائد

رشد مو های زائد از جمله اصلی ترین اختلالاتی است که هم زنان و هم مردان با آن مواجه هستند. روش های مختلفی برای از بین بردن مو های زائد وجود دارد اما این مو ها بلافاصله و بعد از مدت کوتاهی دوباره رشد خود را آغاز خواهند کرد و روز از نو روزی از نو! در این مطلب قصد داریم تا شما را با علل مختلف رشد سریع مو های زائد و روش های درمان و از بین بردن آنها آشنا کنیم.

مو های زائد به علل مختلفی رشد می کنند. رشد این مو ها علل مختلفی را در بر می گیرد که در برخی موارد مراجعه به پزشک معالج الزامی است. روش های مختلفی نیز برای درمان دائمی و از بین بردن این مو ها وجود دارد اما قبل از هر چیز می بایست علت اصلی رشد این مو ها را شناسایی کرد.

1. عدم تعادل هورمونی

حدود ۸ درصد از زنان مبتلا به هیرسوتیم هستند و به این معنی است که مو در جاهایی که شما نمی‌خواهید، رشد می‌کند مثل صورت، شکم، ران و یا پشت لب. طبق آزمایشات انجام شده توسط متخصصان، حدود نیمی از موارد به علت بالا بودن سطح هورمون جنسی مردانه یا آندروژن‌ها مانند تستوسترون است.

یک مقصر همیشگی، سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS) است. در زنان مبتلا به این سندروم معمولا رشد بیش از حد موهای صورت یا بدن به دلیل داشتن مقدار زیاد آندروژن در بدن ایجاد می‌شود.

برای درمان معمولا قرص ضد بارداری معرفی می‌شود، اگر این قرص‌ها موثر نباشند، داروهای دیگر ضد آندروژنی در دسترس هستند، البته اگر شما در حال آماده شدن برای بارداری هستید و یا در دوران بارداری هستید نباید از این قرص‌ها استفاده کنید، چون می‌توانند موجب نقص‌های مادرزادی شوند.

علت رشد موهای زائد

2. هیپرتریکوز

هیپرتریکوز در هر دوجنس مرد و زن ایجاد می‌شود و علل مختلفی دارد.

به رشد بیش از حد مو در نقاط مستقل از اندروژن گفته میشود. عمدتاً هر دو جنس مونث و مذکر به آن دچار می شوند. پرمویی منتشر در تمامی نقاط بدن، به جز کف پاها و دستها می باشد. عمدتاً در مقطع بلوغ دیده می شود.

تعداد، اندازه ، قطر موها افزایش محسوس و چشمگیری دارد و وابسته به هورمون نبوده و عمدتاً مرتبط با عوامل فامیلی، ژنتیک و قومی می باشد. این نوع پرمویی عمدتاً نزد افرادی که از پمادکورتن موضعی به مدت طولانی استفاده می کنند و یا پس از استفاده از Minoxidil و یا نزد افرادی دیده می شود که به علت گچ گیری اندام مدتها بی حرکت بوده اند.

علت رشد موهای زائد

3. دوران ناباروری (یائسگی)

وقتی سطوح استروژن در دوران ناباروری کاهش می‌یابد، آندروژن‌هایی که قبلا اثر گذار نبودند موجب عوارض ناخواسته مانند رشد موهای زائد می‌شوند. بسیاری از زنان در دوران یائسگی تغییراتی در رشد مو، با ریزش مو و ظهور موهای ناخواسته بدن، به ویژه در ناحیه لب و چانه تجربه می‌کنند که می‌تواند در حد چند مو و یا به میزان سنگین شبیه ریش باشد و یا می‌تواند نرم و کرکی یا تیره، ضخیم و خشن باشد.

علت رشد موهای زائد

4. غدد فوق کلیوی

اگر رشد ناگهانی موهای اضافی را تجربه می‌کنید، به یک متخصص غدد و متخصص پوست مراجعه کنید تا ببینید آیا اختلال عملکرد غده فوق کلیه دارید یا خیر. در سندرم کوشینگ، محصول اصلی غده آدرنال یعنی کورتیزول افزایش می‌یابد اما همراه با آن اندروژن‌های اضافی نیز آزاد می‌شود.

در هیپرپلازی مادرزادی آدرنال، کمبود یکی از آنزیم‌هایی که کورتیزول تولید می‌کند، وجود دارد. در نتیجه کورتیزول نمی‌تواند تولید شود و در عوض کورتیزول به تولید آندروژن می‌پردازند و این منجر به رشد بیش از حد مو می‌شود. تومورهای آدرنال که معمولا غیرسرطانی هستند، همچنین ممکن است به اندروژن بیش از حد منجر شوند.

تنظیم این شرایط از طریق دارو یا جراحی (در مورد تومور) سطح هورمون را بهبود می‌بخشد و باعث کاهش رشد مو شود.

علت رشد موهای زائد

5. اضافه وزن

اضافه وزن یکی دیگر از عوامل تستوسترون بالا است که منجر به رشد موهای زائد می‌شود. متخصصین کلینیک پوست و زیبایی دکتر عسگری، برای شما توضیح می‌دهند که چاقی باعث تغییر ساختار بدن و تولید هورمون‌ها می‌شود. وقتی سطح انسولین در بدن بالا است، تولید هورمون‌های مردانه تحریک می‌شود.

چاقی نیز با PCOS سندرم تخمدان پلی کیستیک و دیابت مرتبط است که بر سطح انسولین نیز تاثیر می‌گذارد. اما تغییرات شیوه زندگی می‌تواند به شما بهترین کمک را بکند تا به مسیر بازگشت برسید.

کاهش وزن می‌تواند باعث کاهش میزان هورمون‌های مردانه شود که در نتیجه باعث کاهش رشد مو و بهبود کنترل قند و باروری شود. رژیم غذایی کم شکر و چربی و غنی از غذاهای آنتی‌اکسیدان مانند میوه‌ها و سبزیجات، گوشت بدون چربی و روغن‌های سالم بهترین گزینه برای قدم نهادن در مسیر کاهش وزن شماست.

علل رشد و افزایش موهای زائد

6. فولیکول‌های موی حساس

اگر پزشک شما نامنظمی هورمون و مشکلات آدرنال را رد کند، ممکن است شما فولیکول‌های حساس داشته باشید. گیرنده‌های آندروژن در فولیکول‌های موی می‌تواند نسبت به هر آندروژن طبیعی که در گردش خون باشد، حساسیت نشان دهد؛ بنابراین اگر میزان تستوسترون شما طبیعی باشد، فولیکول‌های موی شما به آن پاسخ می‌دهند.

علت رشد موهای زائد

7. بارداری

در دوران بارداری، هورمون‌های اضافی باعث می‌شوند که موهای بدن ضخیم‌تر، سریع‌تر و تیره‌تر شوند و همانند سایر تغییرات هورمونی در زندگی زنان می‌تواند باعث ایجاد موهای زائد شود. در این حالت نه تنها روی پوست سر بلکه روی جاهای دیگر بدن که در حالت عادی با موهای ظریف پوشانده شده‌اند موهای زائد و ضخیم رشد می‌کند.

شکم و همچنین صورت، سینه و ران تحت تاثیر این تغییرات قرار می‌گیرد.

علت رشد موهای زائد

8. داروها

اگر استروئیدها مانند پردنیزول یا دانازول که درمان اندومتریوز است را مصرف می‌کنید؛ ممکن است برای باعث عوارض جانبی مانند رشد موهای زائد شود. داروهای دیگر مانند روگین (منوکسیدیل) که برای متوقف کردن یا کند شدن ریزش مو مورد استفاده قرار می‌گیرد، ممکن است باعث رشد مو در مناطق ناخواسته بدن شود.

سیکلوسپورین دارویی مورد استفاده برای اختلالات ایمنی و بعضی از داروهای ضد تشنج نیز می‌تواند باعث ایجاد بیش از حد مو شود. هنگامی که شما مصرف این داروها را متوقف می‌کنید، رشد مو نیز متوقف خواهد شد، اما اگر هنوز در حال استفاده از این داروها هستید، باید از روش‌های دیگری برای برداشتن آنها استفاده کنید.

علت رشد موهای زائد

9. مشکلات تیروئید

مشکلات تیروئید معمولا با ریزش مو همراه است اما بیماری تیروئید می‌تواند باعث رشد بیش از حد مو نیز شود، اما معمولا با الگوی مردانه وابسته به آندروژن اضافی متناسب نیست. به عبارت دیگر، زنان ممکن است موهای ضخیم‌تر درقسمت‌هایی داشته باشند که برای مردان یا زنان عادی وجود ندارد.

علت رشد موهای زائد

10. وراثت

متاسفانه برخی از اقوام موهای‌شان نسبت به دیگران بیشتر است. طبق تحقیقات برای افراد مدیترانه‌ای با پوست تیره‌تر، رشد موهای زائد به ویژه در ناحیه‌های فوقانی و فک بالا خیلی عادی است. پس باید بدانید که شما نمی‌توانید ژنتیک خود را تغییر دهید، و باید موهای زائد خود را به طور موقت حذف کنید.

علت رشد موهای زائد

11. اصلاح زیاد مو

تراشیدن مو بر فولیکول‌های پایه تاثیر نمی‌گذارد، زیرا فقط موهای بالای پوست را قطع می‌کند. اما اگر موها را از ریشه درآورید مو می‌تواند ضخیم‌تر شود.

بیشتر بخوانید :

انواع دستگاه لیزر موهای زائد کدامند ؟

حذف موهای زائد : ۱۰ راهکار قطعی خانگی برای از بین بردن موهای زائد

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا