دسته‌بندی نشده

کدام میوه های رنگی باعث جلوگیری از سرطان می شود؟

به گزارش خبرگزاری طبنا؛مواد مغذی مختلف، بیشتر در سبزی‌ها و میوه‌های تازه‌ای یافت می‌شوند كه رنگ‌های تند قرمز، نارنجی، زرد، سبز و… دارند. این خوراكی‌های رنگارنگ دارای رنگدانه‌‌هایی هستند كه خاصیت آنتی‌اكسیدانی داشته و عادت به مصرفشان احتمال ابتلا به سرطان را به حداقل می‌رساند. در این مطلب انواع میوه‌ها و سبزی‌های رنگی و ماده موثره هریک را با خاصیت ضدسرطانی‌شان به شما معرفی کرده‌ایم.

قرمز

سرطان، میوه های رنگی، رنگدانه، آنتی اکسیدان، جلوگیری از سرطان

گوجه‌فرنگی و هندوانه

لیكوپن: آنتی‌اكسیدان، كاهنده احتمال ابتلا به سرطان، به‌خصوص ضدسرطان پروستات

نارنجی

سرطان، میوه های رنگی، رنگدانه، آنتی اکسیدان، جلوگیری از سرطان

هویج، انبه و كدو حلوایی

بتاكاروتن: آنتی‌اكسیدان و تقویت‌كننده سیستم ایمنی بدن

زرد متمایل به نارنجی

سرطان، میوه های رنگی، رنگدانه، آنتی اکسیدان، جلوگیری از سرطان


پرتقال، لیمو، گریپ‌فروت و هلو

ویتامین C و فلاونوییدها: مانع رشد سلول‌های سرطانی، سم‌زدا و غیرفعال‌كننده تركیب‌های مضر و آسیب‌رسان

سبز تیره

سرطان، میوه های رنگی، رنگدانه، آنتی اکسیدان، جلوگیری از سرطان

اسفناج و انواع سبزی‌های برگ سبز تیره

فولات: موثر در ساخت سلول‌ها و تركیب‌های تشكیل‌دهنده اطلاعات ژنتیكی بدن

سبز چمنی

سرطان، میوه های رنگی، رنگدانه، آنتی اکسیدان، جلوگیری از سرطان

بروكلی، ‌كلم بروكسل، كلم، گل كلم و جوانه‌ها

ایندول و لوتیین: حذف‌كننده استروژن اضافی از بدن و تركیب‌های سرطان‌زا

سبز روشن

سرطان، میوه های رنگی، رنگدانه، آنتی اکسیدان، جلوگیری از سرطان

سیر، پیاز، پیازچه و مارچوبه

تركیب‌های سولفوری: تخریب‌كننده سلول‌های سرطانی، كاهنده تقسیم سلولی و تقویت‌كننده سیستم ایمنی بدن

آبی

سرطان، میوه های رنگی، رنگدانه، آنتی اکسیدان، جلوگیری از سرطان

بلوبری، انگور سیاه و آلو سیاه

آنتوسیانین‌ها: تخریب‌كننده رادیكال‌های آزاد

بنفش

سرطان، میوه های رنگی، رنگدانه، آنتی اکسیدان، جلوگیری از سرطان

انگور قرمز، آلبالو، گیلاس، انواع توت و آلو قرمز

رزوراترول: ممكن است كاهنده تولید استروژن باشد

قهوه ای

سرطان، میوه های رنگی، رنگدانه، آنتی اکسیدان، جلوگیری از سرطان

غلات كامل و حبوبات

فیبر: از بین برنده تركیب‌های سرطان‌زا

همچنین نتایج نشان داد که فلفل قرمز و کلم بروكلی به طور موثری سلول های سرطانی را مهار می کنند.

سرطان، میوه های رنگی، رنگدانه، آنتی اکسیدان، جلوگیری از سرطان

در این تحقیق مشخص شد که یکی از ترکیبات موجود در فلفل قرمز به نام کاپسایسین که طعم تند فلفل را ایجاد می کند، قادر است موجب آپوپتوز سلول های سرطانی پانکراس شود، در حالی که بر سلول های طبیعی پانكراس چنین تاثیری نداشت. آپوپتوز، مرگ سلولی برنامه ریزی شده است و یکی از مکانیسم های طبیعی بدن برای از بین بردن سلول های سرطانی به شمار می رود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا