دسته‌بندی نشده

کته ساده

Imageمواد لازم :

برنج 1000 گرم

روغن 150 گرم

نمك قدري

طرز تهيه :

در اين کته به ماست و تخم مرغ احتياجي نداريم و برنج را مطابق دستور کته قالبي تهيه و اماده کرده و در فر يا روي آتش طبخ ميکنيم و بعد از تمام شدن آب آن در ظرف را مي بنديم و مي گذاريم کته دم بکشد و ته ديگ ببندد . براي کته ساده 150 گرم روغن کافيست . در صورت رعايت مقادير مواد اوليه اين غذا براي 6 تا 8 نفر کافيست

طرز تهيه کته قالبي :
براي تهيه کته خوب بايد از برنج درجه يک استفاده نمود برنج را پيمانه ميکنيم براي هر پيمانه برنج دو پيمانه آب در نظر مي گيريم و بعد برنج را بدقت تميز مينمائيم و با آب نيم گرم چندين دفعه و بآهستگي بطوريکه برنج خرد نشود مي شوئيم تا آب برنج کاملا زلال شود ، بعد مقدار آبي را که ابتدا در نظر گرفته ايم ( و بهتر است آب نيم گرم باشد ) روي برنج مي ريزيم و يک قاشق نمک داخل آب ميريزيم و بهم ميزنيم تا نمک حل شود آب برنج را مي چشيم و بايد نه زياد شور و نه زياد بي نمک باشد نصف از روغن را داخل آب و برنج ميريزيم و برنج را روي آتش يا کف فر قرار مي دهيم

درب ظرف برنج را کمي باز ميگذاريم در صورتيکه داخل فر گذاشته باشيم حرارت را 400 درجه کرده مي گذاريم آب برنج تبخير شود ماست و زرده تخم مرغ و بقيه روغن و کمي نمک را مخلوط ميکنيم و ته ظرف نسوز مناسبي مي ريزيم يکي دو کفگير از برنج آماده شده را با اين مايه مخلوط مي نمائيم و اين مايه را با پشت قاشق ته ظرف صاف ميکنيم و بقيه برنج را روي آن مي ريزيم و کمي روي برنج را فشار مي دهيم ودر آنرا مي بنديم ظرف را کف فر قرار مي دهيم حرارت را 350 درجه ميکنيم يکساعت و نيم و يا دو ساعت مي گذاريم کته در فر بماند تا ته و اطراف کته کاملا طلايي شود، بعد ظرف را از فر خارج ميکنيم

بعد از کمي سرد شدن ديس را روي دهانه ظرف مي گذاريم و کته را در ديس بر ميگردانيم در قابلمه هاي فلزي يا لعابي و روي آتش نيز مي توان کته قالبي تهيه نمود در اين صورت ظرف را بايد روي حرارت ملايم قرار داد و روي در انرا کمي آتش ريخت و يک ساعت تا يک ساعت و نيم براي دم کشيدن و ته ديگ بستن آن کافي است و براي اينکه کته قالبي از ظرف فلزي براحتي جدا شود بهتر است ظرف کته را در ظرف آب سردي قرار بدهيم .

تا ظرف کته کمي سرد شود بعد با کارد اطراف کته را کمي جدا ميکنيم و در ديس بر مي گردانيم . در صورت داشتن فرصت ممکن است برنج را نيم ساعت قبل از طبخ بشوئيم و آب و نمک آنرا اندازه کنيم و بعد طبخ نمائيم . بدون آتش هم ممکن است کته را دم کرد. امروزه که ظرفهاي تفلون فراوان است با اين نوع ظرفها بآساني ميتوان کته قالبي تهيه کنيم .

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا