دسته‌بندی نشده

چگونه خطر آرتروز را کم کنیم؟

چگونه خطر آرتروز را کم کنیم؟

چگونه خطر آرتروز را کم کنیم؟

معمولاً آرتروز به دلیل برخی از کمبودها به وجود می‌آید. منظورمان کمبود مواد مغذی و ریزمغذی‌های لازم است. برای مقابله با ساییدگی و تخریب غضروف مفاصل حتماً حواستان به مصرف کافی مواد معدنی باشد.

بدنتان را پر از ریزمغذی‌های لازم کنید

سلنیوم خواص آنتی‌اکسیدانی قوی دارد و از پیری سلول‌ها به‌ویژه بافت‌های مفاصل پیشگیری می‌کند.در کنار سلنیوم باید ویتامین E بدنتان را نیز تامین کنید تا قدرت و کارایی سلنیوم بالا برود.حواستان باشد که کمبود ویتامین D نداشته باشید.

متأسفانه زندگی شهری، نوع پوشش، آلودگی هوا و غیره باعث شده است که کمبود ویتامین D به یکی از شایع‌ترین مشکلات جامعه‌ی امروز تبدیل شود. بهتر است بدانید تمام افرادی که از آرتروز رنج می‌برند کمبود ویتامین D دارند.

چگونه خطر آرتروز را کم کنیم؟

هر روز 6000 قدم بزنید

به‌طورکلی کار بشر افراط و تفریط است. عده‌ای آن‌قدر ورزش‌های سنگین انجام می‌دهند که غضروف برایشان نمی‌ماند. عده‌ای دیگر کلاً خانه‌نشین هستند و از جایشان تکان نمی‌خورند.

باید بدانید که یکی از عوامل تخریب غضروف، فرسودگی آن به دلیل عدم تحرک است. پس برای مقابله با آرتروز به‌ویژه آرتروز زانو، خانه‌نشینی و بی‌تحرکی را کنار بگذارید.محققان دانشگاه بوستون

به این نتیجه رسیده‌اند افرادی که روزانه 6000 قدم راه می‌روند خطر ابتلا به آرتروز را کاهش می‌دهند. بی‌زحمت ماشین‌ها را در پارکینگ خانه‌تان پارک کنید و تا سر کوچه یا خیابان را پیاده بروید.

در این صورت لطف بزرگی در جهت کاهش ترافیک شهر و همچنین کاهش خطر ابتلا به آرتروز کرده‌اید. بهتر است بدانید محققان به افرادی که هم‌اکنون آرتروز دارند نیز توصیه می‌کنند که با روزی 3000 قدم شروع کنند و به‌مرور روزانه 6000 هزار قدم راه بروند.

چگونه خطر آرتروز را کم کنیم؟

هر هفته دو تا سه مرتبه انواع کلم میل کنید

بروکلی همانند کلم بروکسل حاوی ترکیباتی است که تولید آنزیم آسیب‌رسان به غضروف را مسدود می‌کند. این ترکیبات نجات‌بخش گلوکوزینولات نام دارد.

بوی خاص کلم‌ها ناشی از همین ترکیبات گوگردی است که شما را مجبور می‌کند گاهی بینی‌تان را بگیرید. اما همین ترکیبات تولیدکننده‌ی بو خواص ضدالتهابی بالایی دارند که سلامت غضروف‌ها را بالا می‌برند.توصیه‌ی اکید

داریم که هر هفته دو تا سه مرتبه از انواع کلم‌ها بخصوص کلم بروکلی میل کنید. توصیه می‌کنیم از پخت‌وپز طولانی‌مدت این مواد غذایی بپرهیزید چون باعث کاهش ترکیبات مغذی آن‌ها می‌شود.

زردچوبه را دریابید

به همه‌ی غذاهایتان زردچوبه بزنید. زردچوبه حاوی ترکیبی مهم و مفید به نام کورکومین است. این رنگدانه خواص آنتی‌اکسیدانی بالایی دارد و یک ضدالتهاب طبیعی فوق‌العاده است که تأثیر مثبتی در تسکین دردهای آرتروزی دارد.

کورکومین در سلول‌ها و مفاصل بدن مانند نوعی ماده‌ی ضدزنگ عمل می‌کند. در نتیجه از تخریب غضروف‌ها پیشگیری می‌کند. توجه داشته باشید که فلفل سیاه، زنجبیل و همچنین روغن‌زیتون نیز چنین خواصی دارند.

چگونه خطر آرتروز را کم کنیم؟

لطفاً چند کیلو لاغر شوید

بعضی‌ها (از جمله خودم) خود چاق بین هستند. برعکس عده‌ای دیگر هستند که با وجود چندین کیلو اضافه‌وزن خود را نی قلیان تصور می‌کنند. هر دوی این تصورات ذهنی،اشتباه و البته آسیب‌رسان است. بهتر است بدانید که این کیلوهای

اضافه‌ بار زیادی را روی مفاصل بخصوص مفصل زانو می‌گذارد. فراموش نکنید وقتی‌که راه می‌روید زانوهایتان فشاری معادل سه برابر وزنتان را متحمل می‌شوند. در نتیجه تا حد امکان باید این فشار را از روی زانوهایتان بردارید.

شاید کاهش 5 کیلوگرم از وزن به نظر ناچیز بیاید اما همین کار باعث می‌شود 15 کیلوگرم از فشاری که روی زانوهاست کمتر شود. وزنتان را کم کنید و روزانه همان 6000 قدم را بزنید.

هر روز شیر بنوشید

نتایج یک پژوهش آمریکایی نشان می‌دهد شیر کم‌چرب برای مقابله با آرتروز بخصوص در خانم‌ها بسیار موثر است. مصرف و افزایش تدریجی میزان مصرف شیر در طول هفته برای افزایش استحکام

و همچنین ضخامت غضروف مفید است. اگر زیاد اهل لبنیات و شیر نیستید اول با هفته‌ای سه لیوان شروع کنید. سپس این میزان را به هفته‌ای 4 تا 6 لیوان برسانید. در هفته‌های

بعد 7 لیوان و حتی بیشتر بنوشید. توجه داشته باشید که غضروف‌ها خیلی زود نازک شده و از بین می‌روند. تا حد امکان حواستان باشد این اتفاق به این زودی‌ها برای شما پیش نیاید.

چگونه خطر آرتروز را کم کنیم؟

علائم آرتروز

آرتروز علایم زیادی دارد، ولی سه علامت آن شایع‌تر و مشخص‌تر هستند.اولی خشکی پس از استراحت است، به این معنی که گاهی اوقات وقتی مفصل به‌مدت طولانی بی‌حرکت مانده باشد

و بخواهد فعالیت کند، درد خواهد داشت. شاید دیده باشید که بیماران مبتلا به آرتروز زانو، صبح‌ها که از خواب بیدار می‌شوند به سختی راه می‌روند، اما بعد از مدتی کم‌کم راه رفتنشان به حالت عادی بازمی‌گردد

خشکی مفاصل بعد از یک دوره طولانی عدم ‌فعالیت، بسیار شایع است، ولی به ندرت بیشتر از نیم ساعت طول می‌کشد دومین علامت کاهش انعطاف پذیری است؛ به‌همین دلیل بیماران مبتلا به آرتروز نمی‌توانند

به‌ راحتی مفاصل خود را خم و راست کنند و برای علامت بعدی هم می‌توان به درد در مفصل اشاره کرد توصیه می‌شود کسانی که بیشتر از دو هفته چنین علایمی را در مفاصل خود دارند حتما به پزشک مراجعه کنند.

چگونه خطر آرتروز را کم کنیم؟

عوامل ابتلا به آرتروز

سن:

با بالا رفتن سن، آرتروز هم بیشتر می شود. می توان گفت ساییدگی مفصل، جزئی طبیعی از روند پیری است که در همه انسان ها با افزایش سن ایجاد میشود، ولی سن شروع آن در انسان های مختلف متفاوت است. این بیماری معمولا در افراد بالای 40 سال دیده می‌شود.

ژنتیک:

در بعضی انسان ها بطور ژنتیکی و خانوادگی استعداد بروز آرتروز بیشتر است.

چاقی:

ساییدگی مفاصل ران و زانو در افراد چاق بیشتر و زودتر ایجاد میشود و این به علت نیروهای زیادی است که در افراد چاق به علت نیروی وزن به مفصل وارد شده و موجب تخریب زودرس آن می شود.

به ‌طور کلی هر چقدر وزن بالاتر باشد، مفاصل بزرگ (مثل زانوها) باید بار و فشار بیشتری را تحمل کنند و در نتیجه خطر ابتلا به آرتروز در آنها بیشتر می‌شود.چاقی حتی احتمال بروز آرتروز در دست‌ها را هم افزایش می‌دهد.

جنسیت:

آرتروز در خانم‌ها بیشتر از آقایان بروز می‌کند، ولی دلیل آن هنوز به‌ درستی مشخص نشده است.

چگونه خطر آرتروز را کم کنیم؟

آرتروز چگونه ایجاد می شود؟

در طول روز و به علت فعالیت های بدنی، مفاصل بدن بطور مرتب در معرض ضربه قرار دارند و این ضربات مرتبا آسیب هایی را به آنها بخصوص به غضروف مفصلی وارد می کنند.بدن،

این آسیب ها را تا جایی که می تواند ترمیم می کند. پس در طول زندگی مفاصل بدن دائما در یک فرآیند آسیب و ترمیم قرار دارند.گاهی اوقات شدت آسیب های وارده به مفصل بیش از قدرت ترمیم بدن است

و یا به عللی قدرت ترمیم بدن کاهش یافته و نمی تواند آسیب های معمولی را مرتبا ترمیم کند. در این موارد غضروف مفصلی به تدریج خراب تر و خراب تر می شود و این شروع آرتروز است.در ابتدا سطح غضروف ریش ریش

و لایه لایه می شود. با هر آسیبی مقداری از روی غضروف برداشته می شود، تا اینکه به تدریج کلفتی غضروف کم می شود. کم شدن کلفتی غضروف که در رادیولوژی به صورت کاهش فاصله مفصلی دیده می شود، از علائم اولیه شروع ساییدگی مفصل است.

گردآوری: مجله اینترنتی دلگرم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا