دسته‌بندی نشده

چرا مردم از دندانپزشکی می‌ترسند؟

چرا مردم از دندانپزشکی می‌ترسند؟، را برای شما عزیزان و کاربران محترم مجله دلگرم قرار داده ایم , با مجله دلگرم همراه باشید.

 چرا مردم از دندانپزشکی می‌ترسند؟

چرا مردم از دندانپزشکی می‌ترسند؟

– یکی از اصلی‌ترین علت ترس مردم از دندانپزشکی تصورات نادرست است. رسانه‌ها و آشنایان و دوستان در شکل‌گیری این تصور نادرست نقش ایفا می‌کنند. بالطبع همه ما در مورد ناشناخته‌هایی که با آنها روبرو می‌شویم ترس داریم. ولی این ترس به‌طور طبیعی با روبرو شدن با قضیه، شناختن آن و کسب اطلاعات در مورد آن کمرنگ‌تر خواهد شد.

– برخی از افراد به دلیل اینکه در حین درمان دندانپزشکی کنترل خود را از دست می‌دهند و دندانپزشک حتی در صورت وجود درد کارش را ادامه می‌دهد از آن وحشت دارند. داندانپزشک معمولا حین درمان، علایم ارتباطی با کسی که روی یونیت نشسته است دارد و در صورتی که فرد به هر دلیلی بخواهد کار متوقف شود، با علامت می‌تواند کار را متوقف کند.

‌حتی برای کسانی که خیلی روی نداشتن کنترل حساس هستند، یک پیجر در اختیارشان قرار می‌گیرد که با فشار دگمه زنگی به صدا درمی‌آید و کار در ادامه متوقف می‌شود. برخی هم تصور دارند که تزریق دندانپزشکی ممکن است عدم هوشیاری و خلسه در آنها ایجاد کند که تصور نادرستی است و باید با اطمینان بخشیدن به بیمار نگرانی او را در این مورد برطرف کرد.

– تجربه ناخوشایند قبلی به هر دلیل در یک فرد ممکن است موجب شود که نسبت به کلیه درمان‌های دندانپزشکی بدبین باشد. این تجربه خوشایند در صورتی که با دندانپزشک مطرح شود، می‌تواند با توضیح برخی موارد و رعایت برخی دیگر از ملاحظات اختصاصی برای آن فرد، درمان را دلپذیرتر کند.

 چرا مردم از دندانپزشکی می‌ترسند؟

– ترس از تزریق و ترس از عدم کارایی تقریبا بیشترین علت ترس مراجعان عصب‌کشی و کشیدن دندان در دندانپزشکی است. بسیاری از افراد به خصوص کودکان، ترس از سایر تزریق‌های داخل دهانی را به تزریق دندانپزشکی تعمیم می‌دهند.

برخی هم از عوارض تزریق واهمه دارند و تصور می‌کنند موجب ناهشیاری، تهوع و… می‌شود که البته همه اینها ناشی از تعمیم بی‌هوشی عمومی به بی‌حسی ناشی از تزریق است و تصورات اشتباهی هستند.

– ترس از درد در همه ما به‌طور ذاتی وجود دارد. ترس از درد شاید شایع‌ترین علت ترس از دندانپزشک است. برخی از افراد آستانه تحمل درد پایینی دارند و همین امر ترس آنها را از دندانپزشکی دوچندان می‌کند.

اطمینان بخشیدن در مورد اثر بی‌حسی موضعی، صحبت با بیمار در مورد درد احتمالی و راه‌های کنترل آن حین درمان و اطمینان بخشیدن در مورد اینکه بدون شک، باوجود درد پروسه درمان ادامه نمی‌یابد می‌تواند قوت قلب بیمار را افزایش دهد و کمک کند تا بر ترس خود غلبه کند.

 چرا مردم از دندانپزشکی می‌ترسند؟

نکاتى براى رفع اضطراب ناشى از اعمال دندانپزشکى

دندانپزشکى را پیدا کنید با کمک به شما براى کاهش اضطرابتان متعهد باشد. در مورد ترس‌هایتان با دندانپزشک صحبت کنید تا در مورد انتخا ب هاى درمانى براى درد و اضطراب اطلاع حاصل کنید.

با دندانپزشک تان در مورد یک پیام «توقف» توافق کنید تا در صورتى که لازم بود دندانپزشک انجام عمل روى دندان را ادامه ندهد و به شما استراحت بدهد.

از نوشیدن نوشابه هاى کافئین دار پیش از رفتن به دندانپزشکى اجتناب کنید. این نوشابه ها ممکن است باعث تحریک پذیرى و عصبى شدن شما شوند.

•حتى المقدور قرار دندانپزشکى را در اول روز بگذارید و شب پیش از آن به اندازه کافى بخوابید .

یک عضو خانواده یا یکى از دوستان تان را براى قوت قلب همراه خود ببرید.

•یک دستگاه پخش نوار یا سى دى قابل حمل همراه با هدفون به مطب ببرید و با گوش دادن به موسیقى مورد پسندتان پیش و در حین درمان ذهن خودتان را از عمل دندان دور کنید.

از تمرینات آرامش بخشى و تکنیک هاى تخیل هدایت شده استفاده کنید.

به طور منظم براى چکاپ به دندانپزشک مراجعه کنید، ویزیت هاى مکرر از چند طریق به شما کمک مى کند: رابطه خوبى با دندانپزشک برقرار مى کنید، با مواد و تجهیزات دندانپزشکى و اقدامات معمول در مطب آشنا مى شوید، امکان تشخیص زودرس مشکلات دندانى فراهم و بالقوه نیاز به اعمال دندانى گسترده تر برطرف مى شود.

 چرا مردم از دندانپزشکی می‌ترسند؟

راه‌هایى براى تسکین درد

امروز، با وجود تکنیک هاى پیچیده بى حسى مى توان تقریباً اطمینان داشت که در مطب دندانپزشکى دردى به سراغ تان نخواهد آمد.

گرچه پس از یک عمل دندانى دهان و دندان‌هاى شما از چند ساعت تا چند روز ممکن است بى‌حس بماند. اما شاید با درد و تورم در محل عمل دندانى هم روبه رو شوید در زیر به چند نکته براى رفع این ناراحتى ها اشاره مى کنیم:

تورم را با به کار بردن یخ پیچیده شده در یک پارچه مرطوب کاهش دهید.

سوزش و درد به دنبال درمان هاى لثه را با قرقره کردن با محلول رقیق نمک یا سودا و آب تسکین دهید.

از دار و هاى مسکن معمول مثل آسپرین، استامینوفن و ایبوپروفن استفاده کنید (آسپیرین نباید پس از اعمال جراحى مورد استفاده قرار گیرد.) دندانپرشک شما ممکن است دارو هاى ضددرد قوى تر را به دنبال اعمالى که دردشدیدترى ایجاد مى‌کنند مانند کشیدن دندان، جاگذارى ایمپلنت و درمان کانال ریشه دندان، تجویز کند.

گردآوری: مجله اینترنتی دلگرم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا