نحوه درست کردن مربا گوجه سبز بسیار ساده و دلچسب
چطوری با گوجه سبز یک مربای ملس و خوشمزه درست کنیم؟
به گزارش دلگرم : آلوچه یا گوجه سبز، میوه نوبرانه فصل بهار است که طرفداران زیادی دارد. به همین دلیل است که ما همیشه با سوال گوجه سبز کی میاد منتظر ورود این میوه ترش و آبدار به بازار هستیم. این میوه از اواسط فروردین وارد بازار میشود و تا پایان بهار موجود است. این میوه ابتدا در کشور فرانسه پرورش داده شد به همین دلیل در کشورهای اروپایی با معادل فرانسوی آن یعنی Reine Claude شناخته میشود و در واقع گوجه سبز به انگلیسی معادل کلمه greengage است. از این میوه که جزو خانواده آلو، است علاوه بر مصرف خام در تهیه غذا، ترشی، شربت و حتی مربا استفاده میشود.
گوجه سبز چه خاصیتی دارد؟
آلوچه یا همان گوجه سبز بسیار غنی از فیبر است، یک ماده ملین قدرتمند است که برای دستگاه گوارش خاصیت زیادی داد. برای یبوست و اختلالات روده و سرعت بخشیدن به هضم غذا مفید است؛ بهطوریکه میوه خشک آن یا همان آلوچه جنگلی برای پاکسازی دستگاه گوارش نیز بسیار توصیه میشود. آلو همچنین یک ادرارآور بسیار خوب است. پر از آب ( حدود ۸۳٪ آب دارد)، باعث آبرسانی و کاهش مشکلات ادراری میشود. خوردن ۲ تا ۴ عدد از این میوه چه به صورت خشک و یا تازه متابولیسم بدن را بهبود میبخشد. سبب دفع سموم و مواد زائد از بدن میشود از این رو در درمان کبد چرب موثر است. ویتامین C موجود در این میوه باعث افزایش سیستم ایمنی بدن و به درمان و جلوگیری از ابتلا به سرماخوردگی کمک میکند.
ارزش غذایی گوجه سبز
در هر ۱۰۰ گرم از این میوه مقادیر زیر مواد معدنی و ویتامین وجود دارد:
- انرژی: ۴۶ کالری؛
- کربوهیدرات: ۱۱.۴ گرم؛
- قند: ۹.۹ گرم؛
- فیبر: ۱.۴ گرم؛
- چربی: ۰.۲۸ گرم؛
- پروتئین: ۰.۷۰ گرم؛
- ویتامین A به میزان: ۳۴۵ IU؛
- ویتامین C به میزان: ۹.۵ میلیگرم؛
- فسفر: ۱۶ میلیگرم؛
- پتاسیم: ۱۵۷ میلیگرم.
مواد لازم برای تهیه مربا گوجه سبز
- ۱ کیلوگرم گوجه سبز
- ۴۰۰ گرم شکر
- مقدار کمی وانیل
- ۱/۴ فنجان آب
- آب یک عدد لیمو
حتماً بخوانید:
مراحل تهیه مربای آلوچه
مدت زمان آماده سازی: ۴۰ دقیقه
زمان پخت و پز: ۳۰ + ۲۰ دقیقه
۱. گوجه سبزها را بشویید و نصف کنید و در یک قابلمه بریزید.
۲. حدود ۳۰ دقیقه آنها را با آب بپزید تا زمانی که میوهها مخلوط و بسیار نرم شوند؛ سپس از روی حرارت بردارید.
۳. آبلیمو و شکر را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا شکر کاملاً حل شود. قابلمه را روی حرارت برگردانید و دوباره به جوش بیاورید.
۴. حدود ۲۰ دقیقه تا آماده شدن مربا آنها را بپزید.
حتماً بخوانید:
۵. برای اطلاع از غلظت و پخت مربا، کمی مربا را روی یک بشقاب سرد (بهتر است که بشقاب را از قبل در یخچال قرار داده باشید) بریزید، صبر کنید تا مربا خنک شود، سپس بشقاب را کج کنید؛ اگر مربا نریخت و فقط مقداری چین برداشت مربای شما آماده است؛ در غیر این صورت کمی پخت و پز بیشتری لازم دارد.
۶. مربا را درون شیشه بریزد؛ برای استریل کردن و هواگیری، آنها را درون یک قابلمه قرار داده و با آب سرد بپوشانید و به جوش بیاورید. بگذارید حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بجوشد. از قابلمه بیرون بیاورید و وارونه بگذارید تا درب آن استریل شود سپس در جای خنک و خشک نگهداری کنید.
نکته: برای اینکه مربای شما نرمتر و غلیظتر شود بهتر است بعد از پخت مرحله اول و قبل از اینکه به آن شکر اضافه کنید، آن را در مخلوطکن بریزید.