دسته‌بندی نشده

مضرات دمرو خوابیدن(روی شکم)

خواب و حالات آن از سویی رفتارها و حالات روحی روانی فرد را نشان می دهد و از طرفی تاثیر مستقیم بر بخش های اصلی بدن می گذارد که برای حفظ سلامت حالت درست را باید اتنخاب کرد.

با این بخش از دلگرم همراه باشید تا با مضرات دمرو خوابیدن آشنا شوید.

 چرا نباید روی شکم بخوابیم؟

خطرات خوابیدن به روی شکم

همه ما پس از گذراندن یک روز کاری سخت، خوابیدن و استراحت کردن را بهترین گزینه می‌دانیم اما باید این نکته را هم بدانیم که وضعیت‌ بدن در حین خواب برای بهتر خوابیدن بسیار مهم است. یکی از عادات نادرست افراد هنگام استراحت، خوابیدن روی شکم است. خوابیدن در این حالت می‌تواند میزان خرخر کردن را کاهش دهد و آپنه خواب را از بین ببرد اما فشار زیادی به کمر و گردن وارد می‌کند. همچنین زنان باردار باید نسبت به وضعیت بدنشان به هنگام خوابیدن دقت بیشتری داشته باشند و از خوابیدن روی شکم خودداری کنند.

خطرات خوابیدن به روی شکم

چرا نباید روی شکم بخوابیم؟

بسیاری از افرادی که عادت به خوابیدن روی شکم دارند در ناحیه گردن، کمر و مفاصل احساس درد می‌کنند. این درد می‌تواند بر میزان خواب شما تاثیر بگذارد و باعث شود در طول شب چندین بار از شدت درد از خواب بیدار شوید. خوابیدن روی شکم علاوه بر فشاری که روی کمر وارد می‌کند به ستون فقرات آسیب می‌زند زیرا قسمت میانی بدن جایی است که بیشتر وزن در آن جا قرار دارد. فشار وارد شده به ستون فقرات، بقیه ساختار بدن را هم تحت فشار قرار می‌دهد. همچنین افراد زمانی که روی شکم می‌خوابند مجبور می‌شوند برای نفس کشیدن سر خود را به یک سمت بچرخانند و موجب می‌شود سر و ستون فقرات از ردیف همدیگر خارج شوند.

چرا نباید روی شکم بخوابیم؟

قفسه سينه

اين شكل خوابيدن بيشترين فشار را بر قفسه سينه و دنده ها وارد مي كند. وقتي كه شما به صورت طولاني مدت به اين حالت قرار مي گيريد، به حالت بيضي شكل بدن قفسه سينه افزوده مي شود كه اين خود عوارض قابل پيش بيني به دنبال دارد. اولين مورد كاهش حجم ريوي است كه باعث مي شود در طي فعاليت هاي روزانه هوا (و در نتيجه اكسي‍ژن) كمتري به بافت هاي بدن برسد، اين امر مي تواند براي ورزشكاران مشكلات پيچيده تري را به وجود بياورد زيرا آنان نسبت به افراد عادي به اكسيژن بيشتري نياز دارند. گاهي هم درد در ناحيه سينه و دنده ها ديده شده است.

قلب (سيستم قلبي- عروقي)

همان طور كه در قسمت قبل توضيح داديم كاهش قفسه سينه يكي از پيامدهاي به شكم خوابيدن است، اين اتفاق براي قلب هم گران تمام مي شود و فعاليت هاي روزانه اش را دچار مشكل مي كند. قلب شما در طول خواب به جاي اينكه در حالت راحتي خود باشد مجبور است يك فشار خارجي را تحمل كند و به فعاليتش در اين حالت ادامه دهد. كساني كه اين حالت را براي خوابيدن انتخاب نمي كنند در واقع به قلبشان فرصت بيشتري براي نرم كار كردن داده اند. براي رگ هاي خون رسان هم كه ديگر نياز به ذكر نيست كه كارها و حالت هايشان از شيوه ي فعاليت قلب تأثير مستقيم مي پذيرد.

گردن

وقتي شما به شكم مي خوابيد و مي خواهيد سرتان را روي زمين يا بالشت قرار دهيد، به دليل حالت كلي بدن مجبور مي شويد سرتان را به يك سمت كج كنيد و اين حالت را براي ساعات خوابتان حفظ كنيد. اولين آسيب به مهره هاي گردن وارد مي شود، زيرا حالت طبيعي خود را براي ساعات متوالي از دست مي دهند. گردن درد شايع ترين شكايتي است كه افراد بعد از به اين شكل خوابيدن دارند. تغيير مسير مجاري تنفسي و فشار به ناحيه ي گلو مشكل بعدي است كه مي تواند دامن اين افراد را بگيرد.

سيستم هاي درون شكمي

همان طور كه پيش بيني كرده ايد مشكلات براي اين ناحيه هم از فشار غير طبيعي بوجود مي آيد. نيازي به توضيح نيست كه اين فشار به صورت طولاني مدت چه بر سر اعضاي داخلي مي آورد. علاوه بر آن كشش عضلات شكم به مرور زمان باعث ضعف آن ها و جلو آمدن شكم مي شود.

دستگاه تناسلي

اين ناحيه با اين شكل خوابيدن تحت فشار قرار مي گيرد و عملاً شما را دچار مشكل خواهد كرد. اولين مورد بر هم زدن سيستم روحي شماست، در واقع اين فشارها شما را از حالت آمادگي براي خواب خارج مي كند و هجوم افكار نا خوشايند و مختلف مي تواند زمان خواب شما را به تأخير بياندازد.
زانو: اين حالت بدني باعث صاف شدن و مستقيم ايستادن زانوهاي شما مي شود كه اين امر به مرور زمان با افزايش غير طبيعي دامنه ي حركتي زانوي شما مشكلاتي را به وجود خواهد آورد كه كوچكترين آن ها سايش مفصلي مي باشد.
ساق و مچ پا در اين حالت قرار گرفتن مچ پاي شما را وا مي دارد تا به سمت داخل يا بيرون بچرخد تا مزاحم شما در هنگام خواب نباشد. اين چرخش به مرور زمان باعت تغييرات اسكلتي در اين ناحيه از بدن مي شود و ما مي توانيم سر انگشتان رو به داخل و مشكلات اسكلتي ديگر را در اين گونه افراد شاهد باشيم. اينگونه مشكلات اسكلتي كه با عادت هاي اشتباه به وجود مي آيند زمان زيادي را براي بهبود يافتن به خود اختصاص مي دهند.

راهکارهای زیر برای کاهش عوارض این وضعیت خوابیدن

  • برای خواب از بالش بسیار باریک استفاده کنید یا اصلا بالش زیر سرتان نگذارید.
  • زیر استخوان لگن خود بالش قرار دهید.
  • پس از بلند شدن از خواب حرکت کشسانی انجام دهید.

خواهشمنديم اگر سوال يا نکته‌اي براي مطلب خطرات خوابیدن به روی شکم در ذهن شما

باقي مانده است، آن‌را در قسمت نظرات با ما و ساير کاربران به اشتراک بگذاريد.

منبع:ایسنا

خطرات خوابیدن به روی شکم

مجله اینترنتی دلگرم

مرجان امینی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا