دسته‌بندی نشده

مصرف خرمالو در بارداری : خواص و تاثیر بی نظیر خرمالو در بارداری

مصرف خرمالو در بارداری

خرمالو یا “آب نبات طبیعی” و “میوه خدایان”، یک میوه نارنجی شبیه به گوجه فرنگی با بافت مومی است. این میوه خوشمزه متعلق به خانواده Diospyros است، و بومی چین می باشد.

می توانید از خوردن خرمالوی تازه، خام، پخته یا خشک استفاده کنید. این میوه شیرین برای سلامتی شما در دوران بارداری بسیار مغذی و مفید است.

در برخی موارد توصیه می‌شود که مادران باردار از خرمالو استفاده نکنند یا در مصرف خرمالو احتیاط به خرج دهند.

این شرایط زمانی اتفاق می‌افتد که خانم باردار با مشکل یبوست مواجه باشد زیرا در مواردی دیده شده است که خرمالو یبوست را تشدید می‌کند. البته در این شرایط استفاده از هر نوع ماده غذایی که یبوست به همراه داشته باشد باید محدود شود.

مخصوصا در ماه‌های آخر بارداری مشکل یبوست بیشتر بروز می‌کند اما باید در نظر داشت که در مورد افراد مختلف ممکن است نتایج یکسانی به دست نیاید و مثلا در فردی این میوه تغییری در مزاج او ایجاد نکند و در فرد دیگر بتوان شاهد تاثیر آشکار بود.

بنابراین با آزمون و خطا می‌توانند رابطه بین یبوست و مصرف این میوه را متوجه شوند.

غیر از این موضوع که می‌تواند ایجاد مشکل و دردسر برای زنان باردار کند، خرمالو میوه‌ای بسیار مفید و سرشار از مواد مغذی و ویتامین‌هاست که می‌تواند برای رشد جنین بسیار پر فایده باشد.

خرمالو سرشار از ویتامین ث است که این ویتامین باعث بالا رفتن قدرت سیستم ایمنی بدن، مقابله با عفونت‌ها، از بین بردن سموم و خنثی کردن رادیکال‌های آزاد بدن می‌شود.

همچنین خرمالو حاوی بتاکاروتن و لیکوپن است که هر دو آنتی‌اکسیدان‌های مفیدی هستند و همان‌طور که می‌دانید مصرف آنتی‌اکسیدان در دوران بارداری بسیار حیاتی است.

بتاکاروتن را نیز نباید با ویتامین آ اشتباه گرفت، زیرا این ماده زمینه‌ساز ویتامین آ و باعث جذب آن است، همان‌طور که در مبحث مربوط به هویج نیز توضیح دادیم بتاکاروتن مانند ویتامین آ برای مادران باردار ایجاد خطر نمی‌کند.

خرمالو باعث تنظیم فشار خون، جلوگیری از ابتلا به دیابت بارداری، سم‌زدایی بدن و بهبود عملکرد قلب و عروق می‌شود.

آیا مصرف خرمالو در بارداری ضرر دارد ؟

بله، می توانید از خوردن خرمالو در دوران بارداری لذت ببرید. با این حال، نیاز به مقدار کافی دارید، خوردن بیش از حد خرمالو با توجه به طبع گرم بالای آن خطر سقط ججنین را بالا می برد، بنابراین در مصرف آن تعادل را رعایت فرمایید.

خوردن این میوه به سلامتی در حاملگی کمک می کند. محتوای تغذیه ای در خرمالو باعث رشد جنین می شود و برای سلامت مادر مناسب است. قبل از مصرف این میوه در رژیم معمولی خود در دوران بارداری با پزشک خود صحبت کنید.

مصرف خرمالو در بارداری

خواص و فواید خرمالو در بارداری

خرمالو حاوی مقدار زیادی از مواد مغذی حیاتی است :

  1. افزایش رشد جنین : خرمالو غنی از کلسیم و فسفر است. بنابراین، خوردن خرمالو در دوران بارداری باعث افزایش رشد استخوان جنین می شود. همچنین این میوه عملکرد سیستم عصبی مرکزی را افزایش می دهد.
  2. درمان کم خونی : آهن موجود در خرمالو از کم خونی در دوران بارداری جلوگیری می کند. خوردن این میوه در دوران بارداری باعث افزایش تعداد هموگلوبین و جلوگیری از اثرات جانبی کم خونی (علائم و درمان کم خونی) مانند خستگی و سرگیجه می شود.
  3. افزایش ایمنی : خوردن خرمالو در دوران بارداری باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود. ویتامین A و کاروتن در میوه باعث تقویت بینایی و عضلات قلب می شود و عملکرد بدن را تقویت می کند. همچنین، ویتامین C در میوه باعث افزایش ایمنی بدن می شود.
  4. تنظیم فشار خون : خرمالو در درمان فشار خون بالا در دوران بارداری بسیار موثر است. منیزیم موجود در این میوه باعث کاهش فشار خون شما می شود (علائم داشتن پره اکلامپسی و اکلامپسی در بارداری)
  5. درمان سنگ کلیه : خرمالو حاوی منیزیم است که به کاهش خطر سنگ کلیه (چگونگی دفع سنگ کلیه) در دوران بارداری کمک می کند. خوردن این میوه سلامت کلی کلیه شما را تضمین می کند.
  6. مبارزه با بی خوابی و استرس : ویتامین C در خرمالو در کاهش استرس، اضطراب، افسردگی و بی خوابی بسیار موثر است. این میوه به شما کمک می کند تا در حین بارداری خواب آرامی داشته باشید.
  7. بهبود سرماخوردگی و سکسکه : خرمالو به عنوان طب سنتی برای مبارزه با سرماخوردگی استفاده می شود. این میوه همچنین از سکسکه و عوارض جانبی آن هنگام بارداری جلوگیری می کند.
  8. جلوگیری از سرطان : خرمالو حاوی ترکیباتی مانند بتولینیک اسید و شیبول است که خواص ضدسرطان دارد. خوردن این میوه در دوران بارداری خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد.
  9. دفع مسمومیت :خرمالو یک منبع عالی از آنتی اکسیدان های قدرتمندی است که به بدن و کبد شما در طی بارداری کمک می کند. همچنین، آنتی اکسیدان موجود در میوه به کاهش رادیکال های آزاد در بدن کمک می کند و از شما و جنین در مقابل آسیب سلولی محافظت می کند.
  10. کاهش دیابت : عصاره پوست خرمالو در بهبود مقاومت به انسولین و تنظیم میزان قند خون شما بسیار موثر است. بنابراین، خوردن میوه می تواند به شما کمک کند دیابت بارداری را بطور قابل توجهی در حین بارداری تنظیم کنید.
  11. سیستم قلبی -عروقی خوب : کلسیم در خرمالو به سلامت سیستم قلبی عروقی شما در دوران بارداری کمک می کند.

خرمالو میوه ای آبدار و شیرین است. این میوه با کیفیت بالا و ارزان است. این میوه حاوی انواع مختلف ویتامین ها و عناصر کمیاب مانند پتاسیم، آهن، کلسیم، منیزیم و فسفر است.

مقدار مواد معدنی در خرمالو بسیار بیشتر از برخی از میوه ها مانند سیب (خوردن سیب در بارداری)، گلابی و هلو (خوردن هلو در دوران بارداری )است.

ارزش غذایی و دارویی آن برای زنان باردار مناسب است. گرچه خرمالو اثرات تغذیه ای و پزشکی فراوانی دارد، اما دارای معایبی نیز می باشد.

خرمالو به راحتی می تواند باعث خشکی مدفوع شود. و هنگامی که با پروتئین ترکیب می شود، بر هضم و جذب مواد مغذی تأثیر می گذارد. بنابراین، یک خرمالو در هر وعده، مناسب است.

خواص مصرف خرمالو در بارداری
خواص خرمالو در بارداری

فواید برگ و گل درخت خرمالو

  • در طب سنتی قدیم از برگ درخت خرمالو نیز برای درمان بیماری‌ها استفاده می‌شد.
  • برگ درخت خرمالو حاوی فلاوونوئیدها است که خاصیت ضد فشار خون، ضد سرطان و ضدموتاژن دارد.
  • در عین حال برگ درخت خرمالو حاوی ماده‌ای به نام astragalin است که خاصیت آنتی‌هیستامینی داشته و واکنش‌های آلرژیک و آبریزش بینی را کاهش می‌دهد.
  • این ماده همچنین علائم درماتیت و التهاب را در پوست کاهش می‌دهد.
  • دم کرده گل خرمالو مقوی معده است.
  • جوشاندة برگ‌های آن برای سرفه مفید است.

بهترین زمان مصرف خرمالو

  • چون خرمالو یک میوه اسیدی است و مصرف آن باعث افزایش ترشح اسید معده می شود، بهتر است با معده پر آن را بخورید تا اینطوری غذایتان بهتر هضم شود.
  • اگر اهل مصرف میوه‌های یخ زده هم هستید باید بدانید می‌شود این میوه را نیز فریز و بعدها مصرف کرد.

هشدارها و مضرات مصرف خرمالو

  1. اگرچه خرمالو خواص بسیار زیادی دارد، اما خوردن بیشتر از ۱ تا ۲ عدد خرمالوی نارس در روز توصیه نمی شود. ضمن اینکه خوردن همین مقدار از خرمالوی نارس و گس هم برای کسانی که به یبوست مبتلا هستند، مناسب نیست؛ چون تانن موجود در آن یبوست را تشدید می کند.
  2. بهتر است کسانی که اختلالات روده ای دارند یا عمل جراحی روده انجام داده اند یا به بیماری سل مبتلا هستند، خرمالو نخورند یا در مصرف آن محتاط باشند.
  3. افراط در مصرف خرمالو موجب افزایش وزن میشود.
  4. افراط در مصرف خرمالو موجب انسداد روده میشود.
  5. کسانی که تمایل به خوردن خرمالو با پوست دارند، حتما باید پیش از این کار، آن را خوب بشویند و به تکه های کوچک تقسیم اش کنند تا بتوانند نگام خوردن، آن را خوب بجوند تا مشکلی برایشان پیش نیاید.
  6. مصرف این میوه به صورت گس و نرسیده چندان مناسب نیست و بهتر است خرمالوی رسیده و شیرین را برای خوردن انتخاب کنید.

بیشتر بخوانید :

چگونه درخت خرمالو بکاریم؟

۳۰ خاصیت بی نظیر خرمالو برای سلامتی بدن

مربای خرمالو – طرز تهیه مربای خرمالو خانگی خوشمزه و خوش رنگ

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا