دستهبندی نشده
آموزش طبخ آش آبلیمو با ۳ روش + عکس
آموزش طبخ آش آبلیمو ترش و خوشمزه
“آش آبلیمو” یکی از انواع آش های ترش مزه است که طرفداران خاص خود را دارد و دارای طرز تهیه ی ساده و آسانی است. با دلگرم همراه شوید.
آش آبلیمو را با این روش درست کنید
1 – طرز تهیه آش آبلیمو با لپه
مواد لازم :
- برنج : ۳۷۵ گرم
- سبزی آش : ۱ کیلو
- فلفل : قدری
- زردچوبه : قدری
- نمک : قدری
- آب لیموترش : ۵ فنجان
- لپه : ۷۵ گرم
- پیاز : ۲۷۵ گرم
- نعناع : ۳ قاشق سوپخوری
- گلپر : قدری
طرز تهیه :
- سبزی آش یعنی تره، جعفری، شنبلیله و اسفناج را پاک کرده آن را خرد نمائید سه کاسه آب در دیگ ریخته سبزیجات و برنج را در آن بپزید.
- همین که برنج پخته شد و لعاب پس داد، یک پیاز درشت را حلقه حلقه بریده در ماهی تابه سرخ نموده و همراه با زرد چوبه و نمک آن را پس از ریختن آب لیمو، در آش بریزید.
- سپس قدری گلپر نرم هم در آش ریخته نعناع داغ را آماده کنید تا آن را روی آش بریزید.
- اگر بخواهیم آش آبلیمو یا آش گوجه و یا آش آب نارنج و یا آش آبغوره و یا آش زرشک و یا آش آلو بخارا بپزیم بجای آب لیمو هر یک از مواد مذکور را در آش می ریزیم تا آش مطلوب بهدست آید.
2 – طرز تهیه آش آبلیمو با تخم مرغ
مواد لازم :
- آرد برنج:یک دوم پیمانه
- اسفناج یا برگ چغندر یا سبزی آش:نیم کیلو
- گوشت چرخ کرده:نیم کیلو
- پیاز:۲ عدد
- روغن:۲۵۰ گرم
- تخم مرغ:۳ عدد
- آبلیمو یا آب غوره یا آب نارنج: مقداری
- لپه: یک پیمانه
طرز تهیه :
- پیاز را به صورت خلالهای باریک درآورده و در روغن سرخ میکنیم، سپس لپه را به همراه ۲ پیمانه آب اضافه کرده و میگذاریم تا بجوشد.
- پس از ۱۰ دقیقه گوشتها را به صورت کوفته ریز (بدون سرخ کردن) در آن میریزیم، سبزی خرد شده و آرد برنج را که در کمی آب حل نمودهایم، به مایه آش اضافه میکنیم، حرارت را ملایم میکنیم تا آش بپزد و کاملا جا بیفتد.
- در آخر تخم مرغ ها را با چنگال هم زده و به آش اضافه میکنیم، با افزودن چاشنی، آش را از روی حرارت بر میداریم و در ظرف مورد نظر ریخته، به دلخواه تزیین میکنیم.
3 – طرز تهیه آش آبلیمو گوشت چرخ کرده
مواد لازم :
- برنج: 200 گرم
- سبزی آش: 1کیلو
- گوشت چرخ کرده: 500 گرم
- لپه:3 قاشق غذاخوری
- مارچوبه:2 قاشق غذاخوری
- پیاز:4 عدد بزرگ
- روغن، نمک، فلفل، شکر، نعناع خشک:به میزان لازم
- آبلیمو:به میزان دلخواه
طرز تهیه :
- برای طرز پخت آش آبلیمو گرم و دلچسب ابتدا دو عدد پیاز را پوست کنده و داخل یک قابلمه می ریزیم.
- کمی روغن به آن بیفزایید و پیازها را سرخ می کنیم تا طلائی گردد.
- فلفل، نمک و لپه را به همراه 4 الی 5 لیوان آب به پیاز سرخ شده بیفزایید و آن را به مدت 10 دقیقه روی حرارت ملایم بزاریم.
- برنج را شسته و آن را داخل آش می ریزیم و باز حدود 20 الی 25 دقیقه دیگر روی حرارت ملایم میزاریم تا کمی پخته و لعاب بی اندازد.
- دو پیاز دیگر را پوست گرفته و رنده می کنیم. گوشت چرخ کرده را به آن اضافه نموده و خوب هم می زنیم.
- سپس آن را به صورت گلوله گلوله می گیریم و داخل آش می اندازیم.
- سبزی ها (نعناع، گشنیز، پیازچه و جعفری) را شسته و خوب خرد می کنیم و به آش اضافه کرده و باز هم به مدت 15 الی 20 دقیقه دیگر روی حرارت میذاریم.
- در این مرحله آب لیمو، شکر و مارچوبه را به آش بیفزاییم. سپس آش را خوب به هم می زنیم و می گذاریم کمی جا بیفتد.
- پس از پختن و جا افتادن آش، آن را در ظرف مناسب می کشیم.
- می توان برای تزئین آن، نعناع را در روغن سرخ کرده و روی آش بریزیم و یا آن را با کمی زعفران تزِیین کنیم.
- حالا آش آماده سرو است نوش جونتون.
نکات نحوه آماده کردن آش آبلیمو
- آش آبلیمو جزو آش و حلیم و مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب است .
- زمان آماده سازی مواد اولیه 15 دقیقه و زمان پخت 2 ساعت میباشد .
بیشتر بخوانید :
طرز تهیه ی آش گندم سنتی و خانگی
آموزش پخت آش دوغ با ۶ روش سنتی و خوشمزه + عکس
آش ماسوآ | طرز تهیه آش محلی لرستان ( بروجرد )