دسته‌بندی نشده

فرق دارچین سیلان و کاسیا چیست ؟

تفاوت دارچین سیلان و دارچین کاسیا

دارچین سیلان دارای طعم و عطر ملایم تر و شیرین تری نسبت به دارچین چینی است و رنگ آن روشن تر می باشد. دارچین کاسیا یا چینی رنگ قهوه ای مایل به قرمز تیره دارد.

تفاوت مهم دیگر در میزان ماده ای به نام کومارین (coumarin) است. در چای اصل یا همان سیلان ۰٫۰۱۷ گرم کومارین وجود دارد در حالی که در چای کاسیا یا چینی ۲٫۱۶-۶٫۹۶ گرم کومارین وجود دارد. این غلظت در دارچین ها کاملا قابل توجه است.

دارچین سیلان بهترین نوع دارچین و دارای خواص درمانی زیادی است

دارچین چینی به عنوان منبع اصلی کومارین در رژیم غذایی انسان است که حتی می تواند باعث مسمومیت شود. این ماده سمی توانایی آسیب رساندن به را دارد.

بسیاری از کشورها در مورد مصرف کومارین به شهروندان شان هشدار های لازم را داده اند و محدودیت هایی برای مصرف این ماده که در دارچین چینی موجود است اعمال کرده اند.

گرچه دارچین سیلان کمی گرانتر است اما دارای طعم عالی و بوی ملایم تر و از طرفی خواص درمانی بی نظیر بدون هیچگونه عوارض جانبی است.

خواص دارچین

خواص دارچین

دارچین دارای خواص درمانی نیز می باشد. که هر چه تازه تر باشد میزان خاصیت آن نیز افزایش می یابد. دارچین به دلیل طعم شیرین و لطیفی که دارد در تهیه انواع دسرها بسیار پر کاربرد است.

از جمله خواص دارچین خاصیت تسکین دهنده آن است. روغن سنامالدئید موجود در دارچین خواص ضد ویروسی و ضد باکتری و ضد قارچی را دارا می باشد.

از دیگر خواص دارچین این است که این ادویه مقادیر قابل توجهی آنتی اکسیدان دارد که به بدن در برابر بیماریها بسیار کمک می کند. آنتی اکسیدانهای موجود در دارچین خواص ضد التهابی دارند. در این ادویه خوشبو مقدار زیادی کلسیم و فیبر و منگنز یافت می شود.

خواص دارچین و درمان فشار خون و دیابت

مصرف کوتاه مدت دارچین می تواند با کاهش فشار خون همراه باشد. افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ نیز می توانند با مصرف مدام این ادویه تا مقدار قابل توجهی بیماری خود را کاهش دهند. بهترین حالت مصرف آن در وعده صبحانه می باشد. مصرف در وعده های غذایی و گنجاندن دارچین در رژیم غذایی نیز به تعادل دیابت بسیار کمک خواهد کرد.

خواص دارچین و دستگاه گوارشی

عصاره دارچین جهت کاهش مشکلات گوارشی در دو قطب شرق و غرب بسیار پر مصرف است. از این ادویه به عنوان یک ادویه ضد نفخ، ضد میکروب و مبارز التهابات داخلی نام برده شده است.

اعتقادات بر این است که دارچین جریان خون را افزایش می دهد و باعث بهبود سطح اکسیژن خون جهت مبارزه با بیماریها می شود. مصرف دارچین به حالت یک نوشیدنی گرم مانند چای دارچین در درمان مشکلات گوارشی بسیار موثر است.

divider

نگهداری از دارچین

دارچین می بایست در یک ظرف محفوظ از هوا و در مکانی تاریک نگهداری شود. عطر و طعم و خواص دارچین در این حالت تا یک سال تغییر نخواهد کرد. در غیر این صورت با گذشت زمان دارچین عطر و طعم خود را از دست خواهد داد.

بهترین دستورهای غذایی که با این ادویه می توانید تهیه کنید و از خواص دارچین بهره ببرید فرنی دارچین و موز، کرپ دارچین، چای دارچین، ماهی قزل آلا و دارچین است.

خواص دارچین بی‌شمار است . دارچین دارای آنتی اکسیدان هایی است که بدن را در برابر اکسیداتیو ناشی از رادیکال های آزاد محافظت می کند. همچنین به بدن کمک می کند تا با عفونت ها مبارزه کند و بافت های آسیب دیده را با خواص ضد التهابی اش ترمیم می کند.

تحقیقات نشان داده است که دارچین باعث کاهش گلوکزی می شود که بعد از غذا وارد جریان خون می گردد. کاهش سطح قند خون و اثر ضد دیابت این ادویه در مطالعات زیادی گزارش شده است.

همچنین دارچین با جلوگیری از رشد سلول های سرطانی و کاهش رگ‌زایی در تومور، بدن را در برابر سرطان محافظت می نماید. متاسفانه دارچین کاسیا که اغلب در فروشگاه ها وجود دارد دارچین های بومی برمه هستند که در ویتنام و چین رشد می کنند و این نوع دارچین کم کیفیت و ارزانتر است.

دارچین یک سم قوی برای سلول های سرطانی است.

از دیگر خواص دارچین می توان به اثرات ضد باکتریایی و ضد قارچی آن عنوان نمود. همچنین دارچین دارای اثرات مثبت بر روی بیماری های عصبی و بیماری های قلبی نیز می باشد.

و اما یک نکته مهم در مورد مصرف دارچین وجود دارد که باید آن را بدانید: همه ی انواع دارچین ها دارای چنین خواصی نیستند و اگر می خواهید از خواص دارچین بهره ببرید باید نوع خاصی از این ادویه را استفاده کنید.

انواع دارچین

انواع دارچین

  • Cinnamomum verum یا دارچین‌ اصل یا دارچین سیلانی که پوست داخلی آن مصرف دارد و لطیف و نرم است که بومی سریلانکا است.
  • C. aromaticum یا دارچین چینی که پوست آن نازک ولی سخت است ولی عطر و طعم آن تند تر از انواع دیگر است.
  • C. burmannii یا دارچین اندونزی.
  • C. loureiroi یا دارچین ویتنامی

متاسفانه دارچین کاسیا که اغلب در فروشگاه ها وجود دارد دارچین های بومی برمه هستند که در ویتنام و چین رشد می کنند و این نوع دارچین کم کیفیت و ارزانتر است.

دارچین کاسیا متمایل به رنگ قهو ای تیره با بافتی ضخیم تر و زبرتر از دارچین سلان است. دارچین کاسیا کیفیت پایین تری داشته و بسیار ارزان تر بوده و در سراسر جهان رایج تر است و تقریبا در تمام سوپرمارکت ها به فروش می رسد.

دارچین کاسیا مدت طولانی در آشپزی و طب سنتی چین مورد استفاده قرار می گرفته است.

دارچین سیلان یا دارچین اصل

دارچین سیلان یا دارچین اصل بومی سریلانکا و بخش جنوبی هندوستان است و از پوسته داخلی درخت سینانومام وروم Cinnamomum verum بدست می آید.

دارچین سیلان به رنگ قهوه ای روشن است و چوب هایی نازک و نرم دارد. این ویژگی ها کیفیت و بافت مطلوبی به آن می دهد. دارچین سیلان کمتر رایج است و به عنوان ادویه پخت و پز محسوب شده و بسیار گران تر از دارچین کاسیا است.

طعم آن« ملایم و شیرین بوده و برای دسر بسیار مناسب است. مقدار سینامالدئید در روغن آن بین 50 تا 60 درصد از در حالی که مقدار سینامالدئید در دارچین کاسیا 95 درصد است و به همین دلیل عطر و طعم ملایم تری دارد.

هر دو نوع دارچین برای دیابتی ها مفید است

دارچین به کنترل قند خون در افرد دیابتی کمک می کند. بررسی 16 مطالعه حیوانی در درمان دیابت Diabetes نشان داده است که پودر سیلان به عنوان مکمل باعث کاهش قند خون و افزایش حساسیت به انسولین می شود. متاسفانه مطالعه انسانی در این زمینه انجام نشده.

از سوی دیگر مطالعات متعددی بر تاثیر کاسیا بر انسان های مبتلا به دیابت نوع 2 انجام شده که طی چند ماه قند خون ناشتا در این افراد به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کرده است.

دوز استفاده از کاسیا بین 1 تا 6 گرم در روز بوده و عوار ض جانبی بسیار کمی داشته است. دارچین کاسیا حاوی کومارین است که می تواند مسموم کننده باشد.

کومارین Coumarin ترکیبی است که به طور طبیعی در چند گونه گیاهی یافت می شود و در دوزهای بالا می تواند برای بدن مضر باشد. کومارین در جوندگان باعث آسیب به کلیه، کبد و ریه می شود و حتی ممکن است باعث ایجاد سرطان شود.

در انسان همین اثر ها ولی به صورت محدودتر را بوجود می آورد. دارچین کاسیا منبع بسیار غنی از کومارین است. دارچین کاسیا حاوی حدود 1 درصد کومارین است در حالی که مقدار آن در سیلان 0.004 درصد یا 250 بار کمتر است.

بنابراین اگر دارچین کاسیا را در مقادیر زیاد و به عنوان دارو مصرف کنید یعنی حدود 1 تا 2 قاشق چایخوری در زور می تواند باعث ایجاد آسیب به بدن شود.

مقدار مجاز کومارین برای مصرف روزانه حدود 0.1 میلیگرم بر هر کیلوگرم وزن بدن است. بنابراین اگر به طور مرتب و به عنوان دارو یا به عنوان مکمل از دارچین استفاده می کنید حتما باید نوع سیلان را مصرف کنید و کاسیا برای شما خطرناک خواهد بود.

دارچین سیلان ضمن این که کیفیت بالاتری دارد از نظر سلامت هم به بدن آسیبی نرسانده و مفید تر است.

divider

بیشتر بخوانید:

۱۳ خاصیت اعجاب انگیز خاکشیر

ادویه ماسالا چیست ؟ طرز تهیه ادویه گرام ماسالا چگونه است ؟

فواید بی نظیر دارویی و درمانی ادویه هفت رنگ

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا