با خواص بی نظیر دمنوش دارچین برای سلامت بدن آشنا شوید
خواص دارویی دمنوش دارچین
می خواهیم شما را با فواید بی نظیر دارچین و دمنوش آن آشنا کنیم این چاشنی خوشبو در زمینه های مختلفی می تواند به افزایش سلامتی ما کمک کند توصیه می کنیم این چاشنی را در وعده های غذایی تان بکار ببرید و بدن خود را در برابر انواع بیماری های مختلف ایمن سازید می خواهیم در این مطلب روش تهیه دمنوش با دارچین را به شما آموزش میدهیم با دلگرم همراه باشید .
درختچه دارچین درختی است کوچک ، همیشه سبز ، به ارتفاع 5 تا 7 متر که از تمام قسمت های آن بویی مطبوع به مشام میرسد . گلهای آن در فاصله ماههای بهمن تا اوایل فروردین ظاهر میشود. برگ این درخت سبز سیر و دارای گلهایی به رنگ سفید است . قسمت مورد استفاده این درخت ، پوست آن است . در واقع پوست این درخت را میکنند و معمولاً پودر مینمایند و در غذا و یا به عنوان دمنوش از آن استفاده میکنند.
یک ضرب المثل چینی میگوید :” اگر نصف سال مرتباً دارچین بخوریدهمیشه جوان خواهید ماند.”دارچین راز جوانی است و مصرف روزانه آن انسان را سالم و جوان نگه میدارد.دارچین بهترین دارو برای بازیافتن انرژی است ؛ البته فرقی نمیکند که ضعف شخص از پیری باشد یا فشارهای روحی و یا امراض سخت .
دمنوش دارچین رگ ها را باز میکند و باعث بهبود گردش خون میشود.دمنوش دارچین باعث افزایش کارآیی هورمون انسولین در بدن میشود و در نتیجه بدن نیاز کمتری به این هورمون برای کنترل قند خون پیدا میکند. بسیاری از افراد مبتلا به دیابتگزارش دادهاند که مصرف یک قاشق چایخوری دارچین در روز تاثیر بسیار مثبتی بر قند خونشان داشته است.
برخی تحقیقات نشان دهنده تاثیر مثبت دارچین در کاهش فشار خون بوده است.دارچین دارای خاصیت تقویت سیستم ایمنی بدن در مقابل بیماری هاست و حتی میتوان گفت که اثری مشابه پنی سیلین و آنتی بیوتیک دارد. استفاده روزانه از عسل و پودر دارچین سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و بدن را از حمله باکتری و ویروس محافظت میکند.
دارچین به علت داشتن اسانس و تانن، محرک و قابض است و به عنوان تقویت کنندۀ عمل هضم غذا و جریان گردش خون به کار میرود.همچنین، به علت داشتن تانن در رفع اسهال، ضعف عمومی بدن و انعقاد خون مصرف میشود و به صورت دارو، مانند گرد و تنتور به کار میرود.
از دارچین برای رفع سوءهاضمه، به ویژه در مواردی که با نفخ همراه باشد، به عنوان بادشکن استفاده میشود.مصرف عسل و پودر دارچین علاوه بر درمان درد و نفخ معده ، زخم معده را نیز درمان میکند.نیرو بخش و مقوی است و برای خفقان، وسواس، وحشت و جنون و تقویت معده و کبد و رفع بدبویی دهان، قطع سرفه های رطوبی، تنگی نفس بسیار مفید است.
دارچین علاوه براین همه خواص، طعم بسیار خوبی نیز دارد.برای اینکه بیشتر از طعم و خاصیت درمانی دارچین بهره ببرید، میتوانید موقع دم کردن چای، مقداری از پوست آن را در داخل قوری بریزید تا همراه با چای دم بکشد.
طرز تهیه دمنوش دارچین
مواد لازم: چوب دارچین خردشده دو قاشق غذاخوری، عسل دو قاشق مرباخوری به ازای هر لیوان، آب جوش ۳ لیوان.
طرز تهیه: دارچین را بشویید و سپس به همراه آب جوش در قوری چینی بریزید و روی حرارت ملایم به مدت ۳۰ دقیقه الی یک ساعت دم کنید.
سپس دم کرده را در یک لیوان و یا فنجان بزرگ بریزید، عسل را به آن بیفزایید و هم بزنید تا کاملاً حل شود و به آرامی آن را میل کنید.این نوشیدنی برای ناراحتی های گوارشی، دیابت، دردهای استخوانی و سردی بدن بسیار مفید است.
احتیاط: دارچین به دلیل داشتن طبیعت گرم میتواند در افراد گرم مزاج با عوارضی چون خشکی پوست، خارش بدن، گرگرفتگی، خارش گوش و گلو و … همراه باشد، لذا باید با توجه به مزاج مصرف شود.
نکاتی در رابطه با نگهداری دارچین
دارچین پودرشده در ظرف پلاستیکی نگهداری نشود.هرچه پوست دارچین کهنهتر باشد اسانس کمتری خواهد داشت.
موارد منع مصرف دارچین
- بهتر است در دوران بارداری از دارچین استفاده نکنید یا مصرف آن را محدود کنید زیرا مصرف دارچین در این دوران باعث زایمان زودرس میشود.
- مصرف دارچین در دوران شیردهی نیز توصیه نمیشود.
- افرادی که به دارچین آلرژی دارند باید از مصرف این ماده طبیعی خودداری نمایند.
- دارچین دارای خواص زیادی است اما مانند هر ماده دیگری، مصرف بیش از حد آن مضر خواهد بود پس در مصرف دارچین دقت کنید.
همچنین بخوانید:
تأثیر حیرت انگیز دارچین بر فشار خون + پرسش و پاسخ های متداول
خواص دارویی و درمانی عرق دارچین
لاغری و کاهش وزن سریع با رژیم سیب و دارچین
۲۳ خاصیت معجزه آسا عسل و دارچین
۱۸ خاصیت معجزه آسا روغن دارچین