دسته‌بندی نشده

علت سر درد در ناحیه ی پیشانی چیست؟

سردرد در ناحیه پیشانی و شقیقه ها

روش درمانی که قصد معرفی آن را داریم بسیار ساده و در عین حال کم هزینه بوده و مطمئناً جوابگوی تمام افرادی که مبتلا به سینوزیت هستند خواهد بود . در ابتدا اشاره ای می کنیم به راه های درمانی اعم از بخور و شستشو بینی و حلق و سپس به دستورات غذایی و گیاهی که از نظر تاثیر گذاری تاثیر فراوانی خواهند داشت اشاره خواهیم کرد .
باید به خاطر داشت که سردرد یک بیماری نیست، بلکه نشانه ای است از طیف متنوعی از بیماریها که از یک سرماخوردگی ساده شروع و به امراض جدی مثل تومورهــــــای بدخیم مغزی ختم می شود. گر چه در اغلب موارد منشأ سردرد، بیماریهای خوش خیم می باشد، اما اولین مسأله ای که در برخورد با بیمار مبتلا به سردرد باید حل شود، عبارت است از افتراق بین علل خوش خیم و علل خطرناکتر.

ساز و کارهای اصلی مکانیسم ها سردرد عبارتند از:

گشاد شدن عروق داخل و خارج جمجمه
التهاب عروق داخل و خارج جمجمه
عفونت عروق داخل و خارج جمجمه
انقباض ممتد عضلات کاسه سر و گردن
تغییر فشار داخل جمجمه

انواع اصلی سردرد

سردرد پیشانی

1. میگرن کلاسیک

معمولاً پانزده تا سی دقیقه قبل از شروع این نوع سردرد، علایمی مثل ظهور نقاط نورانی در جلو چشم، تاری دید و منگی پدیدار می شود؛ آرام آرام با از بین رفتن این علایم سردرد یک طرفه ای به صورت مبهم و در یک سمت ناحیه گیجگاهی ظاهر می شود، به تدریج شدت درد افزایش می یابد و سردرد حالت ضرباندار به خـــود می گیرد، در این مرحله بیمار رنگ پریده و دچار تهوع و استفراغ شدیدی می شود؛ بسیاری از بیماران در این مرحله ترس از نور پیـــدا می کنند و ترجیح می دهند در اتاق تاریک استراحت کنند و پاره ای دیگر تعریق شدید و تکرر ادرار پیدا می کنند.
درد بین چند ساعت تا یک روز طول می کشد و بالاخره بیمار به خواب فرو می رود. پس از اینکه بیمار از خواب بیدار شد، سردرد تسکین می یابد. این نوع سردرد در زنان بیشتر دیده می شود و استعداد ارثی به بروز حملات در بین افراد وجود دارد.

2. سردرد عصبی

تقریباً 90 درصد از بیماران مبتلا به سردرد دچار این نوع سردرد هستند. علت پیدایش این نوع سردرد، انقباض عضلات کاسه سر، گردن، شانه و صورت بوده و مهمترین دلیل پیدایش این انقباض ها، هیجانات عصبی است.
درد معمولاً از ناحیه پیشـــــانی، گردن یا شانه شروع می شود و به تــدریج تمام کاسه سر را فرا می گیرد. این درد ماهیت فشاری داشته ولی خاصیت ضربانی ندارد. بیمار از اینکه سرش سنگین است شکایت دارد، ممکن است تهوع پیدا کند اما به استفراغ دچار نمی شود.

3. سردرد به علت عفونت مننژ (پرده های مغزی)

درد در این بیماران به صورت فشرده بوده و تمام سر را فرا می گیرد، با استراحت کاهش می یابد و با حرکت تشدید می شود. وجود علایمی چون تب و سفتی گردن به تشخیص کمک می کند.

علت سردرد پیشانی

4. سردرد به علت تومورهای مغزی

این نوع سردرد ها معمولاً متناوب بوده و در اوایل صبح شدیدتر است، بیشتر ماهیت حمله ای دارد، با حرکت سر، بلند کردن بار، عطسه و به خصوص سرفه تشدید می شود. معمولاً سردرد همراه با اختلالات خواب همراه است و گاه بیمار به علت سردرد از خواب بیــــــدار می شود.

5. سردرد به علت فشار خون بالا

سردرد در این بیماران، معمولاً‌ زمانی ظاهر می شود که فشارخون حداکثر به حدود 200 و فشارخون حداقل به حدود 120 میلی متر جیوه رسیده باشد؛ این نوع سردرد غالباً در ناحیه پس سر متمرکز بوده، و با درمان فشارخون در اکثر موارد از بین می رود.

6. سردرد ناشی از بیماریهای چشم

عیوب انکساری چشم ، سبب پیدایش سردردهای مکرر در ناحیه پیشانی بخصوص به هنگام مطالعه یا تماشای تلویزیون می شود ، اما سردرد ناشی از آب سیاه با چشم درد شدید همراه بوده و معمولاً در ناحیــه پیشانی متمرکز می شود و اغلب با تهوع و استفراغ همراه است.

علائم سردرد پیشانی

7. سردرد ناشی از بیماریهای سینوس

سردردهای ناشی از التهاب و عفونت سینوسها اغلب در ناحیه پیشانــــی متمرکز می شود؛ این دردها با حرکت سر و دراز کشیدن تشدید می شود و پس از بیدار شدن از خــواب به حداکثر شدت خود می رسد؛ این سردردها با درمان التهاب یا عفونت سینوس ها مرتفع می شوند.

8. سـردرد ناشی از عفونت های دندانی‌

این نوع سردرد ها غالباً از ناحیه صورت شروع و بتدریج به تمام کره سر منتشر می شود و با درمان عفونت دندانی، درد از بین می رود.

9. سردردهای آلرژیک

این نوع سردردها متعاقب تماس فرد بیمار با ماده حساسیت زا ایجــــاد می شود؛ معمولاً همراه با این نوع سردرد سایر علایم حساسیت مثل احتقان بینی، آبریزش از بینی ، سرفه، عطسه و گاهی اسهال دیده می شود وکنترل حساسیت معمولاً به کنترل سردرد منجر میشود.

گرفتن شرح حال از بیمار مبتلا به سردرد

  1. از زمان شروع سردرد سؤال کنید، چرا که سردردهایی که بتازگی آغاز شده اند، نیاز به بررسی جدی دارند.
  2. از کیفیت و شدت درد سؤال کنید، بخصوص اگر فرد، مبتلا به سردرد مزمن است؛ از او بپرسید که کیفیت و شدت سردردش این بار نسبت به دفعات قبل تفاوت کرده است یا نه؟
  3. از مراجعه کننده بپرسید که آیا همراه سردرد، علامت دیگری مثل تهوع، استفراغ، اشک ریزش و بی اشتهایی و … دارد یا نه؟
  4. سابقه درمان سردرد را از او پرس و جو کنید. اگر پزشک قبلاً برای او دارو تجویز کرده است، نام آن را بپرسید.
  5. محل دقیق سردرد را بیابید.
  6. سابقه ارثی مبتلا به سردرد را در فامیل وی جستجو کنید.
  7. فواصل زمانی حملات سردرد را بپرسید.

درمان سردرد

معاینه بیماران مبتلا به سردرد

معاینه گردن از نظر وجود یا عدم وجود سفتی گردن، اندازه گیری فشارخون، تعداد تنفس، درجه حرارت و تعداد نبض بیمار و نیز معاینه چشم بیمار از نظر سرخی می باشد.

علائم سینوزیت

عطسه و آبریزش بینی
بسته شدن یک و یا هر دو بینی ، کاهش بویایی
گرفتگی صدا
درد در ناحیه ی پیشانی یا بین چشم ها
درد در ناحیه ی دندان های فوقانی
احساس فشار ، درد و سنگینی در صورت و گرفتگی بینی
احساس خلط و چرکی بودن حلق و بینی
سرفه های همراه با خلط به مدت طولانی
بوی بد دهان
تب های مداوم و از دست دادن اشتها
بهبود نیافتن سرماخوردگی بعد از گذشت ۷ تا ۱۰ روز و تشدید سرماخرودگی در زمان های کوتاه

چه عواملی باعث سینوزیت می شود

حمام ، شستشوی سر و قرار گرفتن در مجاورت هوای سرد و همچنین تنفس هوای سرد
سرماخوردگی و رسیدگی نکردن به آن
موتور و دوچرخه سواری در زمستان بدون استفاده از کلاه و وسائل گرم کننده
استفاده مدوام نوشیدنی های بسیار سرد در گرمای تابستان و استراحت در مجاورت کولر
تغذیه غلط و استفاده از موادی که باعث غلظت خون شده و بدن را آماده دریافت هر نوع عفونت و ویروس می کنند از اصلی ترین دلائل سینوزیت است.

حتماً بخوانید:

راه های درمان سینوزیت

درمان سینوزیت و سردرد

بخور دو طرف صورت : در ابتدا باید دو طرف صورت غیر از پیشانی را بخور داده به اینصورت که پیشانی را با یک روسری ببندید . مقداری بابونه را مانند چای دم کرده مقداری جوهر پونه زمانی که برای بخور آماده بودید به دم کرده بابونه اضافه کنید و دو طرف صورت را بخور داده و در بخار بابونه و جوهر پونه تنفس کنید.

تحریک بینی و ایجاد عطسه و آبریزش بینی زیاد : این مورد از اهمیت ویژه ای برخورداره چرا که هدف ما تخلیه عفونت هاست . پس از اینکه بخور تمام شد مقداری کندوش و یا هر نوع ادویه ای که در منزل در دسترس دارید مثل فلفل بینی را تحریک کرده تا تعداد زیادی عطسه بزنید تا باعث آبریزش بینی شود.

شستشو بینی : پس از تحریک بینی و عطسه و آبریزش نوبت به شستشو بینی می رسد که این مرحله هم از اهمیت ویژه ای برخورداره . مقدار ۱ لیتر آب جوشیده خنک یک قاشق غذاخوری نمک اضافه کرده و با دستگاه شستشو بینی که باید از داروخانه تهیه کنید آب نمک را بالا بکشید یعنی یکی از سوراخهای بینی را با دست گرفته و محلولی را که آماده کرده اید را بالا بکشید این محلول با بالا رفتن به همراه عفونت وارد حلق شده و با حالت تهوعی که ایجاد می کند به حالت استفراغ خارج می شود.

 درمان سینوزیت

مراحل گفته شده را در زمان استراحت انجام دهید

درمان با رعایت غذایی : هر روز ۶ تا ۸ لیوان آب میل کنید . به یاد داشته باشید که هیچگاه آب را بین و بلافاصله بعد از غذا میل نکنید کم کردن مصرف نمک در وعده غذایی تا حد امکان استفاده کردن از غذاهای بی نمک می تواند باعث بیشتر شدن سرعت بهبودی شود زیرا نمک زیاد باعث جمع شدن آب در بافت ها و دفع کلسیم می شود.
مصرف گوشت های قرمز را به حداقل برسانید از غذاهایی که به صورت بخارپز و با سبزیجات و حبوبات تهیه شده بیشتر استقبال کنید مقداری گوشت شترمرغ یا بوقلمون را به صورت کباب کرده حتی به عنوان صبحانه میل کنید.

درمان گیاهی و سنتی : ۵ گرم ختمی سفید و ۱۰ گرم اسطوخودوس را مانند چای دم کرده و بعد از ولرم شدن با عسل شیرین کنید و روزانه دو بار میل کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا