دسته‌بندی نشده

سیلیس چیست؟ + مزایای سنگ Silica

سیلیس چیست و از کاربردهای آن چه می دانید؟

به گزارش دلگرم : سنگ سیلیس دارای مقاومت بسیار بالای است و همین امر موجب شده این سنگ یکی از پرمصرف ترین سنگ ها در طبیعت باشد. این سنگ دارای خواص و کاربردهای گوناگون است. شما بدون شک برای تکمیل فرایند تولید خود در یکی از شاخه های صنعت به سیلیسیم دی اکسید نیاز دارید.

پودر سیلیس چیست؟

سیلیس میکرونیزه که از سنگ این ماده توسط دستگاه های تمام اتوماتیک بالمیل به صورت دانه بندی در اندازه های میکرون دانه بندی می شود. از این پودر صنعتی در صنایع گوناگون مانند نسوزو متالوژی برای بهبود درجه حرارت بالا، مقاومت در برابر اکسیداسیون و مقاومت در برابر سایش محصولات گوناگون استفاده می شود.

از سیلیس پودری در صنعت ریخته گری متالوژی به عنوان یک افزودنی آلیاژهای غیر آهنی و آلیاژ سیلیسیم استفاده می شود و با این روش موجب بهبود خنک سازی فولاد می شوند. د ضمن از این پودر در برخی از موارد به عنوان کاهش دهنده فلز در زمینه آلیاژهای سرامیکی جدید استفاده می کنند.

سیلیسیم دی‌اکسید

سیلیس خوراکی چیست؟

در این مورد از این ماده معدنی در صنایع غذایی و داروسازی استفاده می کنند. لازم به ذکر است که این عنصر در سن 21 سالگی به بعد در بدن کاهش می یاید و موجب ایجاد ناهنجاری های در بدن می شود. شما باید این ماده را از طریق مواد غذایی و مکمل های حاوی این ماده مانند قطره سیلیس تامین کیند.

شما از این ماده به تنهای نمی توانید استفاده کنید و از آن جایی از زمین استخراج می شود بدن ما توانایی جذب آن را ندارد؛ پس باید در بعضی از خوراکی ها ترکیب شود تا بدن بدون هیچ ضرری آن را دریافت کند. سیلیس خوراکی موجب بهبود سیستم ایمنی بدن، دستگاه گوارش، ناهنجاریهای استخوانی و … می شود.

کریستال سیلیس چیست؟

به طور کلی سنگ Silica در انواع مختلفی مانند سیلیس کریستالی و آمورف تولید می شود. نوع کریستال این مده در مقابل سنگ آن دارای خصوصیات و کاربردهای بیشتری است.

برای نمونه از آن در استخرهای شنا، آکواریوم، سیستم های تصفیه آب و پارک های آبی استفاده می کنند. استفاده از این ماده در فضای استخرها موجب می شود تا فرایند بک واش آب به میزان 30 درصد کاهش پیدا کند. جدای این، مزایایی چون کاهش میزان آلودگی آب با توجه به مقاومت بالای آن در برابر ساییدگی دارد.

خواص سنگ سیلیس

خواص سنگ سیلیس Silica

این نوع سنگ سخت از رایج ترین مواد روی زمین است که در انواع گوناگون وجود دارند. سیلیکا در حوزه های صنعتی، مواد غذایی و آشامیدنی استفاده می شود. مواد خام کوارتز برای تولید شیشه های مات، مصنوعی و روشن و همچنین برای تولید سرامیک مصرف می شوند. سیلیس آزاد در طبیعت به سه شکل زیر وجود دارد.

کوارتز : این نوع یکی از پلی مورف های سیلیس است و در درجه حرارت معمولی و فشار به دلیل داشتن سختی زیاد پایدار می باشد. بیشترین نوع silica در طبیعت از این نوع کانی می باشد.

ماسه سنگ : ماسه سیلیسی نوعی از کوارتز رسوبی می باشد که به صورت طبیعی خرد شده است. این دانه ها به وسیله ذرات رس، آهک، اکسید آهن یا بقیه مواد به یکدیگر چسبیده شده اند.

فلینت : این نوع تشکیل شده از کوارتز، کربنات کلسیم، آب و مواد آلی است و رنگ آن به صورت قهوه ای روشن، سیاه یا خاکستری می باشد. این نوع از حل شدن اسکلت سیلیسی جانوران اسفنجی در آب دریاها و ته نشین شدن در بستر دریا به وجود می آید.

انواع سیلیس

سیلیس چه کاربردی دارد؟

Silica در بسیاری از صنایع و مشاغل جز مواد اولیه به حساب می آید. این ماده با داشتن ویژگی های عالی در گوشه کنار زندگی روزمره ما حضور دارند؛ ولی به دلیل استفاده مکرر از آن ها برایمان عادی شده اند.

کاربرد سنگ سیلیس در صنعت

با توجه به این که این ماده یکی از مواد طبیعی موجود در پوسته زمین است، در صنایع گوناگون استفاده می شود. صنایعی مانند ساختمان سازی یکی از رایج ترین نوع است که به دلیل مقاومت بالای آن در ساخت مصالح و نمای های بیرونی های ساختمان ها استفاده می شود. از دیگر کاربردها می توان به چینی سازی، سندبلاست، پاک کننده های صنعتی، رنگ سازی، لعاب سازی، قالب ریخته گری، چسب سازی و … اشاره کرد.

شیشه سازی : این ماده از عناصر اصلی تشکیل دهنده شیشه است. این عنصر با موادی مانند نفلین، سینیت، سودا، فلدسپار و … ترکیب می شود.

سرامیک سازی : سنگ کوارتز دارای زیبای خاصی است،از این رو در ساخت انواع سرامیک و سرویس های بهداشتی از آن استفاده می کنند. شما امروزه در دکوراسیون های داخلی و خارجی منازل شاهد حضور آن هستید.

ریخته گری و نسوز : مقاومت سیلیکا تا دمای 1470 درجه سانتی گراد موجب شده که از آن در ساخت قالب های ریخته گری فلزاتی مانند آهن سیاه، آلومینیوم، آلیاژ های مس و به عنوان نسوز در کوره های آهن، فولاد، سیمان و شیشه استفاده می شود.

کاربرد Silica در کشاورزی

کاربرد Silica در کشاورزی : همه خاک های مناسب کشت و کار در ابتدا دارای مقادیر زیادی از سیلیس بوده اند، اما با گذشت چندین سال و کشت های مکرر میزان این ماده در خاک کاهش می یابد. از این رو باید از کودهای حاوی سیلیس استفاده کرد. به طور کلی این ماده در زمینه کشاورزی دارای کاربردهای زیر است:

  • افزایش مقاومت در برابر تنش های محیطی
  • افزایش مقاومت در برابر بیماری
  • افزایش مقاومت در برابر آفات گیاهی
  • افزایش ماندگاری سبزیجات
  • جلوگیری از سمی شدن گیاهان و آلودگی های زیست محیطی
  • کاهش شوری و نمک خاک

کاربرد سیلیس در بدن

کاربرد سیلیس در بدن

در بدن هر شخص بزرگسال به طور متوسط حدود 7 گرم سیلس وجود دارد که در بافت های مانند مفاصل، استخوان، چشم، پوست و دندان وجود دارند. این ماده در مواد غذایی مانند بادام، لوبیا سبز، اسفناج، غلات، بادام زمینی و … وجود دارند. کاهش این ماده معدنی در بدن موجب عوارض زیر می شود:

  • پیری پوست
  • ریزش و کم شدن مو
  • پوکی و تضعیف شدن استخوان ها
  • درد گرفتن تاندون و مفاصل

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا