دسته‌بندی نشده

روش های کاربردی جهت نگهداری از گیلاس در منزل

راه کارهای نگهداری از گیلاس در منزل

گیلاس یکی از میوه های بسیار خوشمزه و دوست داشتنی فصل تابستان بوده که تقریباً می توان گفت همه ی افراد آن را دوست دارند. حتی جدای از خوردن آن به شکل میوه، استفاده از آن برای تزئین خوراک ها، تارت میوه ای، کیک، انواع نوشیدنی و… نیز بسیار عالی و درجه یک است.

تنها مشکلی که این میوه دارد، این است که نمی توان آن را برای طولانی مدت نگه داشته و باید فوراً آن را مصرف کرد.

اما خوشبختانه ما در این مقاله از دلگرم با ترفند هایی که در اختیارتان می گذاریم امکان نگهداری طولانی مدت این میوه ی خوشمزه را نیز فراهم کرده ایم. پس با ما همراه باشید و از گیلاس هایتان برای طولانی مدت لذت ببرید.

اصول نگهداری طولانی مدت گیلاس

1. دورکردن گیلاس از نور خورشید

اولین نکته ای که باید در مورد نگهداری طولانی مدت گیلاس در نظر داشته باشید، این است که به هیچ وجه نباید گیلاس ها را مکانی بگذارید که نور خورشید به آن بخورد (حتی برای مدت کوتاه).

نور خورشید باعث چروک و پژمرده شدن و در نتیجه از بین رفتن گیلاس ها شده و طعم خوب آن ها را نیز تغییر می دهد. پس گیلاس ها را در مکانی تاریک و بسیار خنک بگذارید.

2. گیلاس ها باید در محلی کاملاً سرد نگهداری شوند.

اساساً گیلاس در هوای سرد تازه می ماند. بنابراین بعد از خرید یا برداشت گیلاس ها و بدون این که آن ها را بشویید، بلافاصله آن ها را در کیسه های پلاستیکی ریخته و کیسه ها را کامل مهر و موم کرده و ببندید.

سپس در سردترین قفسه ی یخچال بگذارید. گیلاس به این روش 3 تا 5 روز و گاهی تا دو هفته تازه و سالم باقی می ماند.

3. حدالامکان گیلاس را از دیگر مواد غذایی در یخچال دور کنید.

گیلاس میوه ای است که به راحتی طعم دیگر مواد غذایی موجود در یخچال را به خود می گیرد. بنابراین اگر می خواهید گیلاس تازه مانده و مانند روز اول طعم خوشمزه ای داشته باشد، بهتر است ابتدا آن ها را در ظرف درب داری بریزید.

سپس ظرف را در کیسه ی پلاستیکی پیچیده و در یخچال و به دور از دیگر مواد غذایی به خصوص سیر، آبگوشت و مواد این چنینی که بوی قوی دارند، نگهداری کنید.

روش های کاربردی جهت نگهداری از گیلاس در منزل

4- گیلاس ها را فریز کنید.

فریز کردن راهی عالی برای نگهداری طولانی مدت گیلاس و اطمینان از حفظ تازگی و طعم آن است. برای این کار گیلاس ها را شسته و در صورت تمایل هسته های آن را جدا کنید. سینی عمیقی تهیه کرده و گیلاس ها را به صورت یک لایه روی آن ریخته و در فریزر بگذارید.

بعد از گذشت یک ساعت، گیلاس ها را در آورده و در دو عدد کیسه ی فریزر بریزید. در این مرحله گیلاس ها باید کاملاً سفت باشند. هوای کیسه های پلاستیک را کاملاً گرفته و آن ها را مهر و موم کنید و مجدداً در فریزر بگذارید. با این روش تا یک سال می توان از گیلاس ها نگهداری کرد.

نحوه خشک کردن گیلاس‌

از دیگر روش های نگهداری طولانی مدت گیلاس، خشک کردن آن است.

برای این کار:

  • ابتدا فر را به دمای 74 درجه سانتیگراد برسانید.
  • گیلاس ها را با آبی هم دمای محیط شسته و کاملاً خشک کنید.
  • گیلاس ها را به صورت یک لایه روی سینی فر پهن کنید؛ به گونه ای که فضای خالی بین آن ها وجود داشته و به هم نچسبند.
  • دمای فر را به 57 درجه سانتیگراد کاهش داده و سینی را داخل فر بگذارید. سپس اجازه دهید گیلاس ها به مدت 6 ساعت گرما ببینند.

بعد از خشک شدن شبیه کشمش شده که باید آن ها را در ظرف درب داری ریخته و در فریزر نگهداری کنید.

همچنین می توانید گیلاس ها را در آفتاب نیز خشک کنید. برای این کار گیلاس ها را شسته، هسته ها را جدا کنید و خشک کنید. سپس آن ها را روی سینی پهن کرده و به مدت 2 تا 5 روز در نور آفتاب بگذارید.


بیشتر بخوانید :

روش های طلایی جهت نگهداری کشک در خانه

خشک کردن گوجه فرنگی با ۴ روش عالی + روش های نگهداری

بلانچ کردن بامیه : آموزش روش های ساده جهت نگهداری بامیه

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا