دسته‌بندی نشده

روش طبخ ۵ غذای لذیذ و فوری دانشجویی

آماده کردن غذاهای فوری و سریع دانشجویی برای شام

دانشجو شدن و ورود به دانشگاه، به خصوص اگر در شهری دور از خانواده دانشجو شده باشید، آغاز یک دوره متفاوت، شیرین، پرهیاهو و البته پرمسئولیت برای شماست.

به جز یاد گرفتن راه‌های درست مستقل زندگی کردن و حضور در یک اجتماع بزرگ‌تر، شما باید کارهایی را تجربه کنید که احتمالا تا به حال سراغ‌شان نرفته‌اید. یکی از این کارها تجربه غذا پختن و آشپزی کردن است.

به مناسبت ماه مهر و آغاز سال تحصیلی جدید بد نیست طرز تهیه 5 غذای ساده و خوشمزه و فوری دانشجویی با مرغ، سیب زمینی و پاستا و البته غذاهای ارزان و به صرفه را در مجله دلگرم بخوانید.

طرز تهیه چند غذای ساده و خوشمزه و فوری دانشجویی

1. کوکوی عدس؛ یک غذای مقوی و پرخاصیت و فوری

مواد لازم :

  • عدس سبز: ۲۰۰ گرم
  • سیب زمینی: ۱ عدد کوچک
  • پیاز: ۱ عدد کوچک
  • تخم مرغ: ۱ عدد
  • آرد سوخاری: ۱ قاشق غذاخوری سر خالی
  • نمک، فلفل، زردچوبه و پودر سیر: به مقدار دلخواه
  • گشنیر و جعفری تازه و ساطوری خرد شده: ۲ قاشق خوری
  • روغن مایع: به اندازه لازم

طرز تهیه :

  1. عدس را از شب قبل بخیسانید. قبل از درست کردن کوکوی عدس ابتدا عدس و سیب زمینی را بپزید و سپس با گوشتکوب له کنید تا یکدست شوند.
  2. پیاز را با رنده ریز رنده کنید و آبش را بگیرید. پیاز را به مخلوط عدس و سیب زمینی اضافه کنید. نمک، فلفل، زردچوبه و پودر سیر را هم اضافه کنید و خوب هم بزنید. تخم مرغ را هم بشکنید و اضافه کنید و خوب هم بزنید.
  3. در مرحله بعد آرد سوخاری، گشنیز و جعفری را هم اضافه کنید و مایه کوکو را خوب هم بزنید تا لطیف و یکدست شود. اگر احساس کردید به مقدار بیشتری آرد سوخاری نیاز دارید و مایه کوکو شُل است کمی دیگر آرد اضافه کنید.
  4. در یک ماهیتابه مقداری روغن بریزید و وقتی داغ شد مایه کوکو را با دست یا با قاشق شکل بدهید و کوکوها را در روغن داغ سرخ کنید.

2. پاستا گوجه و اسفناج

مواد لازم :

  • پاستا: ۲۰۰ گرم
  • اسفناج: ۲۰۰ گرم
  • گوجه فرنگی: ۵ عدد
  • پیاز: ۱ عدد متوسط
  • سیر: ۱ حبه
  • پنیر خامه‌ای: ۳ قاشق غذاخوری
  • رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
  • کره: ۲۰ گرم
  • فلفل سیاه: ۱ قاشق چایخوری
  • آویشن: ۱ قاشق چایخوری
  • نمک: ۱ قاشق چایخوری
  • پنیر پارمزان: اختیاری

طرز تهیه :

  1. اسفناج‌ها را بشورید و درشت خرد کنید. پاستا را طبق دستور روی بسته با کمی نمک و ورغن بپزید. در این فاصله در یک ماهیتابه پیاز خرد شده را با کره یا اگر ورغن زیتون دارید با آن تفت دهید.
  2. پیازها که سبک شدند سیر رنده شده را اضافه کنید و کمی تفت دهید. نمک و فلفل سیاه و آویشن و رب را هم اضافه کنید. وقتی رب کمی تفت خورد گوجه فرنگی‌های رنده شده را اضافه کنید.
  3. آب گوجه‌ها که کشیده شد پنیر خامه‌ای را اضافه کنید و هم بزنید و سپس اسفناج‌ها را اضافه کنید. درب ماهیتابه را بگذارید تا اسفناج هم بپزید.
  4. بعد از ۱۰ دقیقه پاستای آبکش شده را هم به این مایه اضافه کنید و به آرامی هم بزنید و سپس به صورت داغ سرو کنید.
  5. در صورت تمایل روی پاستا را با پارمزان تزیین کنید و اگر هم پارمزان ندارید اصلا مهم نیست.

روش طبخ ۵ غذای لذیذ و فوری دانشجویی


3. طرز تهیه کتلت مرغ

مواد لازم :

  • سینه مرغ: نصف یک عدد
  • سیب زمینی آب‌پز: ۱ عدد متوسط
  • پنیر پیتزا: ½ فنجان
  • تخم مرغ: ۱ عدد
  • آرد: ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار دلخواه

طرز تهیه :

  1. سینه مرغ را آب‌پز کنید. وقتی سینه مرغ پخت آن را با رنده درشت رنده کنید. سیب زمینی را هم آبپز و سپس رنده کنید.
  2. تمام مواد به جز تخم مرغ را با هم مخلوط کنید و خوب ورز دهید. سپس تخم مرغ را بشکنید و به مواد اضافه کنید. ۱ قاشق آرد بریزید و تمام مواد را خوب با هم مخلوط کنید تا مایه کتلت مرغ یکدست شود.
  3. در یک تابه روغن مایع بریزد و وقتی روغن داغ شد مایه کتلت را با دست شکل دهید و یکی یکی در روغن داغ بگذارید تا سرخ شود.

4. بادمجان حصیری با نون

بادمجون حصیری یا بادمجون بقچه ای یا…. اسم های مختلف یه غذای خوشمزه هست که عشاق بادمجونا بسیار دوستش دارند. هم بعنوان پیش غذا و هم غذای اصلی در مقدار زیاد میتونین سرو ش کنین.

دستورات متفاوتی براش هست و این دستور منه که خیلی خوشمزه میشه.

مواد لازم:

  • بادمجان قلمی…………………4عدد
  • گوجه فرنگی………………….6عدد
  • گوشت چرخی………………..200 گرم
  • پیاز رنده شده………………..1عدد متوسط
  • جعفری ساتوری……………..1قاشق غذاخوری
  • رب گوجه فرنگی……………2قاشق غذاخوری
  • آب داغ……………………..2لیوان
  • روغن برای سرخ کردن
  • نمک،فلفل،ادویه،زردچوبه
  • خلال دندان تمیز

طرز تهیه:

  1. بادمجان ها رو پوست گرفته و عمودی برش های یک سانتی بزنید. به اونها نمک بزنید و بذارید یک ساعت بمونن تا تلخیشون گرفته بشه و آب سیاهشون رو پس بدن.
  2. بعد از یک ساعت چند آب بشورید تا هم آب زردشون از بین بره هم شوریشون کمتر بشه.تو آبکش بذارید تا آبشون گرفته بشه و خشک بشن. توی تابه روغن ریخته و اونها رو سرخ کنید.
  3. در حدی که نرم و طلایی بشن کافیه. بادمجانهای سرخ شده رو روی دستمال آشپزخونه بذارید تا روغن اضافیشون گرفته بشه.
  4. پیاز رو با رنده درشت رنده کرده و آب اضافی شونو با فشار ازشون بگیرید.گوشت چرخ شده، پیاز، جعفری ساتوری،نمک و فلفل و ادویه جات رو باهم ترکیب کنید و با دستتون خوب ورز بدید.
  5. حالا از مایه گوشتی به اندازه یه گردو بردارید. بسته به سایز بادمجون ها، سایز کوفته گوشتیتون هم فرق می کنه.
  6. دو بامجون رو به شکل به علاوه روی هم قرار بدید. یه کوفته وسط به اضافه بذارید.
  7. دو لبه بادمجونی که زیر هست رو ،روی کوفته بذارید.
  8. بعد دو لبه بعد رو روی قبلی ها بکشید و با خلال دندون فیکس کنید.
  9. ته ظرف رو گوجه حلقه شده قرار بدید و کفش رو پر کنید. بقچه های بادجون رو کنار هم روی گوجه ها قرار بدید. از مایه گوشتی هم هرچی اضاف اومد بذارید کنار بقچه ها.
  10. میتونین هم یه کوفته کنار یه لبه بادمجون بذارید و اون رو رول کنید. البته اون دیگه رول بادمجون میشه نه بقچه بادمجون.
  11. آب جوش رو با رب گوجه، نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه مخلوط، ترکیب کرده و سس حاصله رو روی بقچه ها بریزید بسته به تعداد بقچه ها، میان آب متغییره میتونین از آب چند دونه لیموترش هم توی این سس استفاده کنید.
  12. ظرفتون رو در فر از قبل داغ شده با حرارت 190 تا 200 درجه به مدت نیم الی یک ساعت قرار بدید. هنگامی که گوجه ها و بادمجون ها مغز پخت شدند و سستون غلظت مناسبی گرفت،غذای خوشمزه تون آماده ست.
  13. با نان یا برنج میل کنید.نوش جان

بیشتر بخوانید :

آموزش درست کردن ۱۰ غذای مجردی ساده و خوشمزه + عکس

غذای نونی | دستور پخت ۷ مدل غذای نونی ساده و راحت + عکس

5. کاپ کیک پیتزا

بازم میرسیم به یه جور پیش غذا و سفره شیک کن دیگه.بسیار مناسب میهمانی ها و جشن تولد هاست و کنار غذای اصلی هم میتونه گزینه خیلی خوبی باشه.بسیار سبک و خوشمزه هست.مطمئنم اگر یه بار درست کنین عاشقش می شید.

مواد لازم:

  • آرد سفید………………. 1لیوان
  • شیر خشک…………….4/1 لیوان
  • نمک…………………..2/1 قاشق مرباخوری
  • شکر………………….1 قاشق مرباخوری
  • روغن مایع…………..4/1 لیوان
  • ماست سفت …………2/1 لیوان
  • تخم مرغ……………4عدد
  • آب………………….2/1 لیوان
  • آویشن………………2/1 قاشق مرباخوری
  • بکینگ پودر……….1 قاشق غذاخوری
  • مایه گوشتی………..به میزان لازم
  • فلفل دلمه ای………1عدد بزرگ
  • پنیر پیتزا………….1بسته

طرز تهیه:

  1. تخم مرغ ها رو با مفتول دستی هم بزنید تا کف کنن و حسابی مخلوط بشن.
  2. نمک،شکر،شیر خشک،روغن،ماست،آویشن و آب رو اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مایه یکدستی حاصل بشه. توضیح اینکه من آب رو در اینجا حذف کردم. چون مایه خودش شل هست و بنظرم وجود آب ضرورتی نداشت.
  3. آرد رو با بکینگ پودر مخلوط کرده و روی مایه الک کنید.خوب هم بزنید تا مایه یکدست بشه. مایه نهایی شل هست.
  4. قالب نچسبتون رو خوب با روغن جامد چرب و آرد پاشی کرده و آرد اضافه ش رو بتکونین. به اندازه 2قاشق سوپخوری(غذاخوری) از مایه درون هر قالب کاپ کیک بریزید.
  5. سپس 1قاشق غذاخوری از مایه گوشتی رو روی اون بریزید.
  6. میتونین بعد از اینها کالباس خرد شده هم به کاپ کیک هاتون اضافه کنید اما چون ما با کلاسیم و پول به این چیزهای بیخود نمیدیم و بدنمون رو مصون نگه میداریم از این مواد غذایی بی ارزش،کالباس و سوسیس و همبر تو سبد غذاییمون جایی ندارند اما خب واقعا خوشمزه اند.
  7. سپس روی گوشت ،پنیر پیتزا ریخته و نهایتا فلفل دلمه ای نگینی شده رو روی اون بریزید.
  8. توضیح:از هر نوع مایه گوشتی میتونین استفاده کنید.من از ترکیب پیاز داغ،گوشت چرخ شده،ادویه جات و نمک،رب گوجه فرنگی،و مقداری جعفری ساطوری شده استفاده کردم.
  9. قالب رو در فر از قبل گرم شده با حرارت 180 درجه سانتی گراد به مدت 20 دقیقه بپزید.بعد از این مدت و پخت کاپ کیک ها، از فر دربیارید و بذارید نسبتا سرد بشن و سپس از قالب در بیارید.
  10. این هم یک برش از کاپ کیک که ببینین بافت بسیار سبک و اسفنجی رو دقیقا مثل کیک ها داره.
  11. نمیتونین اینجا از کپسول های کاغذی استفاده کنین چون مایه به لاینر ها می چسبه.
  12. بجای قالب کاپ کیک، میتونین کل مواد رو در یک قالب بزرگ مثل پیرکس یا سینی فر بریزید و درست کنین.بعد از پخت به برش های کوچک مربع شکل تقسیم کنید و سرو کنید. ولی اونوقت دیگه اسمش میشه”کیک پیتزا”

نکته : این میزان مواد دقیقا ۱۸ عدد کاپ کیک پیتزا تحویل تون میده که من با نصف مواد درست کردم و ۹ عدد مافین تحویل گرفتم.خیلی خوشمزه هست.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا