دسته‌بندی نشده

روش طبخ خورش خیار (خیار قاتق) با برمه خیار

طرز تهیه و دستور پخت خورش خیار

این خورش یکی از غذاهای ایرانی است که کمتر کسی دستور پخت آن را بلد است و در حال فراموشی است. در گیلان نوعی خیار محلی کشت می شود که به خیار چنبر شباهت دارد و در تهیه این غذا استفاده می شود. به این خیار برمه خیار یا بلمه خیار نیز گفته می شود.

مردم گیلان در گذشته از برمه خیار برای جلوگیری از ابتلا به یرقان استفاده می کردند. طبع این خیار سرد است. به همین دلیل خورش خیار را با سبزیجات معطر و گردو درست می کنند. اگر دوست دارید یک خورش خوش و آب و رنگ بپزید نکات زیر را به یاد داشته باشید:

۱- به خورش اجازه جا افتادن بدهید. بگذارید برای مدت طولانی روی حرارت ملایم و سر حوصله پخته شود.
۲- برای تهیه خورش خیار حتما از مواد اولیه تازه استفاده کنید.
۳- اگر آب خورش زیاد بود حتما در آن را باز بگذارید تا مقداری از آبش تبخیر شود. اما دقت کنید که همه آب خورش از بین نرود.
۴- چاشنی ها را طبق سلیقه خودتان و اعضای خانواده تان کم و زیاد کنید. اگر غذای ترش دوست دارید آب غوره را بیشتر کنید و اگر به تندی علاقه دارید فلفل بیشتری در غذا بریزید.

طرز تهیه و دستور پخت خورش خیار

۵- همیشه نمک و ترشی را در آخر کار و ۲۰ دقیقه مانده با پایان مدت زمان پختن خورش اضافه کنید.
۶- در هنگام پختن خورش مدام آن را هم نزنید چون باعث له شدن و بد شکل شدن مواد خورش می شود.
۷- هر چند دقیقه یک بار در قابلمه را باز نکنید و تعادل گرمایی خورش را بهم نزنید.
۸- راز اصلی تهیه یک خورش محشر پیاز داغ طلایی و خوش عطر است.

خورش خیار، خوشمزه و سنتی

اگر از غذاهای شمالی لذت می برید سری هم به دستور پخت های خورش لوس گیلان، شامی ترش، سوسه کباب سیکا و آغوز کوکو بزنید.

مواد لازم :

خیار : ۴ عدد
گردو خرد شده : ۲۰۰ گرم
سبزی معطر : ۳ قاشق غذاخوری
پیاز : ۱ عدد
نمک : به مقدار لازم
فلفل : به مقدار لازم
زردچوبه : به مقدار لازم
رب انار : ۳ قاشق غذاخوری
آبغوره : ۱ استکان
آب : ۲ و نیم لیوان

 خورش خیار، خوشمزه و سنتی با برنج کته

مراحل پخت :

گام 1 کمی روغن در تابه بریزید و صبر کنید تا گرم شود.

حتماً بخوانید:

دستور تهیه خورش ماست به سبک هندی

دستور تهیه خورش ماست به سبک هندی

خورشت ماست | طرز تهیه خورشت ماست به روش هندی _ خورشت ماست یکی از غذاهای ایرانی است که در این مطلب از آشپزخانه دلگرم روش هندی آن را آموزش خواهیم داد.

گام 2 سپس پیازهای خلالی را در روغن طلایی کنید.
گام 3 خیارها را پوست بگیرید و نگینی خرد کنید.
گام 4 آن ها را به پیاز داغ اضافه کرده و تفت دهید.
گام 5 سبزی ها را جداگانه سرخ کنید.

پوستر خورش خیار

گام 6 پس از چند دقیقه گردوی پودر شده را به خیار اضافه کرده و کمی با هم تفت دهید.
گام 7 سپس نمک و رب انار و سبزی سرخ شده را اضافه کنید و با ۲٫۵ لیوان آب بپزید.
گام 8 ۲۰ دقیقه بعد آبغوره را به غذا اضافه کرده و اجازه بدهید تا خورش جا بیفتد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا