دسته‌بندی نشده

بررسی دلایل تلخ شدن خیار و بادمجان

تلخی خیار و بادمجان و راهکارهایی برای پیشگیری

یکی از دلایل تلخ شدن میوه خیار، ورود دو ماده تلخ از برگ ها به درون میوه خیار است. کوکوربیتاسین B و کوکوربیتاسین C ؛ این مواد باعث ترشح موادی (متابولیتهای ثانویه) می شوند که موجب تلخ و بدمزه شدن برگ های خیار می شوند تا بدین وسیله گیاه قدرت تدافعی از خود داشته باشد و پرندگان، حشرات و جوندگان نتوانند از آن تغذیه کنند.

این ترکیب در شرایط طبیعی به طور عمده در قسمت های رویشی گیاه از جمله برگ، ساقه و ریشه و به مقدار کمتری در میوه وجود دارد. حال اگر این مواد به دلایلی از برگها به درون خیار نفوذ کنند موجب تلخ شدن بخشی از میوه (معمولا دمگل) می شود.

دلایل تلخ شدن میوه خیار و بادمجان

از دیگر عواملی که می تواند باعث تلخی خیار و بادمجان شود عبارتند از:

واریته گیاه: برخی از ارقام خیار و بادمجان به طور طبیعی تمایل بیشتری به تلخی دارند.
شرایط آب و هوایی: دماهای بالا و خشکی می تواند باعث افزایش سطح کوکوربیتاسین در میوه شود.
کوددهی: استفاده بیش از حد از کودهای ازته می تواند باعث افزایش سطح کوکوربیتاسین در میوه شود.
کاشت در خاک آلوده: خاک آلوده به برخی از عوامل بیماری زا می تواند باعث افزایش سطح کوکوربیتاسین در میوه شود.

حتماً بخوانید:

کاهش احتمال تلخ شدن خیار و بادمجان

برای کاهش احتمال تلخ شدن خیار و بادمجان می توان اقدامات زیر را انجام داد:

از کاشت ارقام خیار و بادمجان که تمایل کمتری به تلخی دارند استفاده کنید.
در شرایط آب و هوایی مناسب اقدام به کاشت خیار و بادمجان کنید.
از کودهای ازته به مقدار مناسب استفاده کنید.
از خاک سالم و عاری از عوامل بیماری زا استفاده کنید.

کاهش تلخی خیار و بادمجان

در صورت تلخ شدن خیار و بادمجان می توان برای کاهش تلخی آن ها اقدامات زیر را انجام داد:

خیارها را به مدت 30 دقیقه در آب سرد بخیسانید.
بادمجان ها را به مدت 15 دقیقه در آب جوش بخیسانید.
خیارها را با نمک یا سرکه بپزید.
بادمجان ها را با نمک یا سرکه سرخ کنید.
البته این اقدامات همیشه نمی تواند تلخی خیار و بادمجان را به طور کامل از بین ببرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا