دسته‌بندی نشده

روش تهیه چند مدل شیرینی سوت شیرنیسی (شیرینی شیر)

طرز تهیه شیرینی سوت شیرنیسی؛ ساده و خوشمزه

شیرینی شیر یا تافی شیر یکی از شیرینی های سنتی آذربایجان است که به لهجه محلی به نام سوت شیر نیسی شناخته می شود که از ترکیب شیر و شکر تهیه می شود و معمولا به عنوان تافی خانگی یا جایگزین قند در مهمانی ها استفاده می شود. ترکیب شیر و شکر را بعد از قوام آمدن به قدی هم می زنند که خوب هوادهی شده و پف دار و غلیظ شود. در ادامه مقاله طرز تهیه انواع شیرینی شیر به روش های مختلف را به شما آموزش می دهیم.

مواد لازم :

شیر 2 کیلو
شکر 2 کیلو

طرز تهیه :

شیر و شکر را در قابلمه ای مخلوط کرده روی حرارت قرار دهید و مدام با قاشق چوبی هم بزنید تا زمانی که به اندازه شربت مربا غلیظ شود.
یک کاسه کوچک اب سرد کنار دستتان بگذارید و کمی از مواد را داخل کاسه بریزید اگر مواد از هم جدا نشد یعنی به غلظت مناسب رسیده است. قابلمه را از روی حرارت بردارید و به هم زدن ادامه دهید تا زمانی که مواد مثل حلوا به هم بچسبند.
پشت سینی را با چند قطره روغن چرب کنید و مواد را روی سینی هن کنید و از خلال بادام ، خلال پسته یا گل محمدی برای تزئین شیرینی استفاده کنید.
زمانی که روی شیرینی خشک شد ، برش می زنیم و سپس روی کاغذ برمیگردانیم تا پشت شیرینی هم خشک شود. سپس شیرینی را در ظرف بچینید و همراه چای میل نمایید.

طرز تهیه شیرینی سوت شیرنیسی

شیرینی شیر یا سوت شیر نیسی مراغه

مواد لازم :

آرد برنج 100 گرم
پودر نشاسته 150 گرم
شکر 500 گرم
گلاب 1/2 لیوان
شیر یک لیتر( حدود 4 لیوان)
آب 1 لیتر
پودر پسته به میزان دلخواه

طرز تهیه :

پودر نشاسته را در یک لیتر آب حل کنید. آرد برنج را در یک لیتر شیل حل کنید.
هر دو مایع را در قابله ریخته روی حرارت ملایم مدام هم بزنید تا مثل فرنی غلیظ شود.
شکر و گلاب را اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید تا غلظت مواد به حدی برسد که جای قاشق رویش باقی بماند.
مواد را در ظرف مناسب ریخته و بعد از سرد شدن برش بزنید و با پودر پسته تزئین نمایید.
می توانید کف ظرف را با پلاستیک با فویل بپوشانید که به راحتی شیرینی از ظرف خارج شود.

شیرینی شیر یا سوت شیر نیسی مراغه

طرز تهیه شیرینی شیر قندی

مواد لازم :

شیر 6 پیمانه
شکر 3 پیمانه
کره 50 گرم
وانیل به مقدار لازم
پودر پسته برای تزیین به مقدار لازم

طرز تهیه :

شیر ، شکر ، کره و وانیل را در قابلمه ای روی حرارت ملایم بگذارید.
حدود 1 – 2 ساعت طول می کشد تا مواد به آرامی بجوشند و قوام بیایند.
برای تست قوام شیرینی به اندازه نوک قاشق غذاخوری از مواد در حال جوش بردارید و در یک لیون آب سرد بریزید ، اگر بلافاصه شیر پس نداد یعنی آماده است.
شیرینی شیر را از روی حرارت برداشته و حدودد 10 دقیقه آرام هم بزنید تا کمی از حرارت بیوفتد.
کف سینی را چرب کرده و به قطر 2 سانتی متر مواد را داخل سینی بریزید و اجازه دهید کمی سرد شود سپس به صورت مربع یا لوزی برش بزنید و رویش پودر پسته بپاشید.

طرز تهیه شیرینی شیر قندی

طرز تهیه شیرینی شیر ساده

مواد لازم :

کره‌ نرم 100 گرم
تخم‌مرغ 1 عدد
شیر 125 میلی‌لیتر (یک‌دوم پیمانه)
شکر 150 گرم
روغن مایع 50 میلی‌لیتر (حدود یک‌چهارم پیمانه)
آرد 400 گرم
بیکینگ‌پودر 1 قاشق چایخوری
گردو یا بادام خرد کرده برای تزئین به میزان لازم

طرز تهیه :

تمام مواد را از قبل بیرون بگذارید تا به دمای اتاق برسند.
کره ، تخم مرغ ، شیر ، شکر ، روغن مایع ، آرد و بکینگ پودر را با هم مخلوط کنید تا یکدست و خمیری شود.
به اندازه یک گردوی کوچک از خمیر برداشته به شکل بیضی در آورده و در مخلوط گردو و بادام خرد شده بغلتانید.
کف سینی فر را کاغذ روغنی بیندازید و شیرینی ها را با فاصله از هم بچینید و به مدت 25 دقیقه در فری که از قبل با دمای 170 دردسرجه سانتیگراد گرم شده است قرار دهید تا بپزد و کف شیرینی ها کمی طلایی شود.

نکات لازم برای تهیه شیرینی شیر

نکات لازم برای تهیه شیرینی شیر

شما می توانید 2 قاشق غذاخوری پودر نسکافه یا پودر کاکائو را در آب حل کرده و بعد از 1 ساعت و نیم به مواد اضافه کنید تا شیرینی شما طعم نسکافه یا کاکائو بگیرد.
روی شیرینی را میتوانید پودر نارگیل بپاشید.
روی شیرینی را بعد از چیدن در ظرف حتما باید سلفون بکشید که خشک نشود .
اگر از شیر محلی برای تهیه شیرینی استفاده کنید رنگش کرمی می شود و اگر از شیر پاکتی استفاده کنید رنگش سفید خواهد شد.

حتماً بخوانید:

معرفی ارزش غذایی و خواص شیر برای بدن

معرفی ارزش غذایی و خواص شیر برای بدن

شیر یکی از منابع اصلی کلسیم است و از مهره های اصلی لبنیات محسوب می شود. شیر یکی از انواع لبنیاتی است که خواص بسیار زیادی برای بدن دارد و موجب سلامتی…

برای زرد شدن شیرینی می توانید مقداری زعفران به مواد اضافه کنید.
شیرینی را باید مدام هم بزنید وگرنه یا سر می رود یا ته می گیرد.
اگر غلظت مواد خیلی زیاد شد می توانید یک قاشق شیر به آن اضافه کنید.
این شیرینی را می توانید در ظرف در بسته به مدت 1 ماه در یخچال و 2 ماه در فریزر نگهداری نمایید.

منبع : بهزون

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا