دسته‌بندی نشده

رمز و راز تهیه یک بورانی کرفس خوشمزه و خاص

“بورانی کرفس” مناسب ترین پیش غذا برای میهمانی ها

کرفس که با نام Apium Graveolen هم شناخته می‌شود، از خانواده‌ی سبزیجات چتری است و ساقه‌ی ترد آن اغلب به عنوان میان وعده‌ی کم کالری استفاده می‌شود. با این حال، نه تنها کرفس کالری پایینی دارد بلکه دلایل دیگری برای اضافه کردن آن به رژیم غذایی نیز وجود دارد.

باورها بر این است که کرفس برای سلامت دستگاه گوارش و قلب و عروق مفید است، همچنین از دانه‌ی این گیاه در تهیه‌ی دارو استفاده می‌شود. آب کرفس معجونی مناسب با طرز تهیه ی ساده، برای لاغری ست که برای تهیه ی آن کافیست کرفس تازه و یخ در اختیار داشته باشید.

مواد لازم برای تهیه بورانی کرفس

ساقه کرفس خردشده : ۲پیمانه

برگ کرفس خرد شده : یک دوم پیمانه

ماست چکیده : یک و یک دوم پیمانه

خامه : یک چهارم پیمانه

سس مایونز : یک هشتم پیمانه

سیب زمینی پخته : ۱عدد متوسط

کالباس خرد شده : یک سوم پیمانه

گردوی خردشده : به اندازه لازم

نمک+فلفل سیاه : به اندازه لازم

طرز تهیه بورانی کرفس

طرز تهیه بورانی کرفس

1.ساقه ها رو نگینی و برگهای کرفس رو ریز خردشون میکنیم.

2.سیب زمینی رو میپزیم و به شکل نگینی خرد میکنیم بعد به کرفس اضافه میکنیم.

3.کالباس رو هم به صورت نگینی خرد میکنیم.

4. ماست+سس+خامه+نمک+فلفل رو با هم مخلوط میکنیم.

5.و بعد به کرفس اضافه و مخلوط میکنیم.

6.حالا بورانی رو در یخچال قرار میدیم بعد زمان سرو از یخچال خارج و به اندازه ای دلخواهمون گردوی خرد شده اضافه و بعد هم در ظرف مورد نظرمون میریزیم.

کالری و ارزش غذایی کرفس

کالری و ارزش غذایی کرفس

کالری و ارزش غذایی کرفس خام

هر 100 گرم کرفس خام حاوی 16 کالری می باشد.

مقدار 100 گرم
کالری 16
کربوهیدرات ۹۷ گرم
پروتئین ۶۹ گرم
چربی ۱۷ گرم
آب ۴۳ گرم
فیبر ۶۰ گرم
قند ۸۳ گرم
کلسترول ۰٫۰۰ میلی‌گرم

کالری و ارزش غذایی کرفس پخته

هر 100 گرم کرفس پخته شده حاوی 18 کالری می باشد.

مقدار 100 گرم
کالری 18
کربوهیدرات ۰۰ گرم
پروتئین ۸۳ گرم
چربی ۱۶ گرم
آب ۱۱ گرم
فیبر ۶۰ گرم
قند ۳۷ گرم
کلسترول ۰٫۰۰ میلی‌گرم

خواص کرفس برای بدن

1. خواص کرفس در کاهش فشار خون

فشار خون یکی از مهم‌ ترین مشکلاتی است که این روزها در دنیای مدرن بیشتر انسان‌ ها با آن درگیر هستند. فشار خون یک بیماری نیست اما می‌تواند مشکلات سلامتی متعددی به وجود آورد. مطالعات روی خواص کرفس مشخص کرده است که خوردن کرفس به اشکال گوناگون می‌تواند از افزایش فشار خون جلوگیری کند.

فتالاید ماده اصلی در کرفس است که باعث می‌شود دیواره شریانی که خود در آن جریان پیدا می‌کند، کمی آسوده‌ تر از قبل خود را از خود عبور دهد به این ترتیب فشار وارد شده بر عروق شما کاهش پیدا می‌کند و قلب شما برای مدت طولانی‌ تری سالم خواهد ماند.فیتوکمیکال گونه‌ای دیگر از ترکیبات موجود در کرفس است که باعث تسکین شریان‌ ها و در نتیجه کاهش فشار خون می‌ شود.

کرفس همچنین دارای مقادیری زیادی نیترات است. نیترات یکی از مهم‌ ترین پارامترها در کاهش فشار خون است.عصاره تخم کرفس در بررسی‌ های انجام شده نشان داده است که سطح فشار خون را به خوبی پایین می‌ آورد. در چین باستان نیز از کرفس به عنوان غذایی که می‌ تواند فشار خون را کاهش دهد یاد می‌ کردند.

2. خواص کرفس در کاهش کلسترول

کاهش کلسترول در بدن تنها نیاز به این دارد که شما چربی کمتر بخورید و از مواد چربی سوز استفاده کنید. از جمله مواد غذایی که علاوه بر چربی کم دارای مقدار زیادی عامل چربی سوز دارد، کرفس است.

زمانی که شما کرفس می‌خورید، خواص کرفس باعث می‌شود که فیبرها بدن شما را به سمت کاهش کلسترول مضر هدایت کنند. همچنین ترکیب آشنایی که قبلاً با عنوان فتالاید معرفی کردیم باعث می‌شود که سطح کلسترول به میزان ۷ درصد کاهش پیدا کند. این اعداد همگی اثبات شده و علمی هستند.

تری گلیسیرید و سطح کلسترول بالا دو عامل در بروز بیماری هیپرلیپید است. زمانی که شما از کرفس استفاده می‌کنید و آن را تبدیل به یک عادت روزانه کرده‌ اید، مشاهده خواهید کرد میزان چربی خون شما کاهش یافته و به مقدار زیادی بیماری هیپولیپید نیز کنترل شده است.

3. خواص کرفس در درمان سنگ کلیه

از آنجا که کرفس به کاهش اسید اوریک کمک می‌ کند و باعث تولید ادرار می‌شود، برای مبارزه با عفونت‌ های اداری مفید بوده و به درمان سنگ کلیه و سنگ مثانه کمک می‌کند.

4. خواص کرفس در کاهش وزن

کرفس یکی از مواد مغذی کم کالری و کالری منفی است که پزشکان خوردن آن را در دوران رژیم توصیه می‌کنند، بنابراین خوردن کرفس شما را نه تنها چاق نمی‌کند بلکه می‌تواند لاغرتر هم کند. از طرف دیگر کرفس دارای مقادیر زیادی فیبر است.فیبر یکی از مهم‌ترین ترکیبات موجود در سبزی‌ها و میوه‌ها است. زمانی که شما ماده غذایی غنی از فیبر می‌ خورید به مدت طولانی حس می‌کنید که سیر شده اید و نیازی به خوردن غذا ندارید.

به همین دلیل است که بعد از خورشت کرفس تا مدت‌ ها احساس سیری می‌ کنید. گزینه دیگری که کمتر از دو مورد قبل به چشم می‌آید، وجود آب کافی در کرفس است. بیشتر ورزشکاران به واسطه اینکه فراموش می‌کنند آب بخورند، عموماً از کم آبی رنج می‌برند.

از سوی دیگر اثبات شده است که مواد مغذی در کرفس باعث می‌شود متابولیسم سوختن چربی‌ها تسریع شود. اگر قرار است ماده‌ای با کالری بالا بخورید بهتر است که آن را به همراه کرفس میل کنید چرا که میزان آب زیاد در کرفس، چگالی غذایی و کالری کلی را کاهش خواهد داد و شما را زودتر سیر می‌کند.

5. خواص کرفس در درمان سرماخوردگی

دانه‌ های کرفس در گذشته به عنوان یک داروی گیاهی برای تقویت سیستم ایمنی بدن استفاده می‌شد، کرفس حاوی مقادیر بالای ویتامین C بوده و دارای خواص ضد میکروبی قوی است که به درمان سرماخوردگی و برونشیت کمک می‌کند.

6. خواص کرفس در بهبود سلامت چشم

ساقه کرفس حاوی مقادیر بالایی ویتامین A بوده که سلامت چشم‌ ها و بینایی را بهبود بخشیده و از بیماری‌ های چشمی مانند آب مروارید و دژنراسیون ماکولا جلوگیری می‌کند.

همچنین بخوانید:

2 روش متفاوت جهت پخت خورش کرفس

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا