دسته‌بندی نشده

خواص گوشت بوقلمون در بارداری چیست و چگونه مصرف میشود ؟

گوشت بوقلمون به دلیل بافت ویژه ای که دارد هنگام طبخ حجم خود را از دست نمی دهد و در مقایسه با گوشت قرمز از اهمیت بسیاری برخوردار است ولی این تنها مزیت گوشت بوقلمون نیست و در بحث خواص در حدی پیشتاز است که آن را گوشت معجزه می خوانند. مواد غذایی متعددی در بوقلمون وجود دارد و بنابراین مصرف این گوشت لخم به روش های مختلف سلامتی را بهبود می بخشد.

گوشت تیره بوقلمون معمولاً حاوی ویتامین و مواد معدنی بیشتری است، اما همینطور چربی و کالری بیشتری هم دارد. بوقلمون حاوی اسید تریپتوفان است در حالی که این درست است که بوقلمون حاوی تریپتوفان است، اما مقدار کافی برای خواب آلودگی ندارد ، در واقع همه گوشت ها حاوی تریپتوفان هستند.

واقعیت هایی در رابطه با گوشت بوقلمون

گوشت بوقلمون تیره معمولاً حاوی ویتامین و مواد معدنی بیشتری نسبت به بوقلمون سفید است، اما چربی و کالری بیشتری دارد. بوقلمون زمانی که دمای داخلی آن به 165 درجه فارنهایت برسد، پخته می شود.بوقلمون های علفزارها به طور معمول دارای محتوای امگا 3 بالاتری نسبت به بوقلمون پرورش یافته در دامداری های صنعتی هستند. کندن پوست بوقلمون نیز مقدار زیادی از محتویات چربی را حذف می کند.

گوشت بوقلمون در بارداری

تغذیه و مصرف گوشت در بارداری با سایر دوران های زندگی یک فرق اساسی دارد. گوشت و مواد گوشتی بخش عظیمی از رژیم غذایی افراد را تشکیل می دهند. شاید برایتان سوال پیش آمده باشد که آیا مصرف گوشت جز پرهیز غذایی در بارداری است و عوارضی دارد یا خیر ؟ خیر.

هر 120 گرم گوشت بوقلمون تقریبا حاوی 32 گرم پروتئینی است که بدن شما در این دوره به آن احتیاج دارد.

  • انواع ویتامین و املاح معدنی

گوشت بوقلمون دارای مقادیر زیادی از ویتامین گروه ب ، فسفر ، پتاسیم ، آهن و زینک می باشد. این مواد برای بدن مفید بوده و باعث می شود تا آنتی اکسیدان های قوی در برابر رادیکال های آزاد موجود در بدن ایجاد شود. سلنیوم موجود در گوشت بوقلمون برای بدن مفید است و برای یک بارداری سالم بسیار ضروری است.

پیشگیری و درمان کم خونی به دلیل وجود هموگلوبین زیاد در ران بوقلمون مصرف آن برای افرادی که کمبود آهن دارند بسیار مفید است و توصیه می شود.

گوشت بوقلمون به دلیل دارا بودن چربی های اشباع شده کم، پروتئین بالا و درصد کربوهیدرات پایین برای بیماران مفید است؛ همچنین به علت درصد بسیار کم چربی های اشباع شده در این گوشت، مصرف آن برای افرادی که دارای کبد چرب هستند مناسب است.

  • کلسترول پایین

گوشت بوقلمون به نسبت سایر گوشت های موجود در بازار دارای کلسترول کمتری می باشد ، از این رو انتخاب بهتری محسوب می شود. برای جلوگیری از مصرف کلسترول زیاد می توانید گوشت بوقلمون را جایگزین گوشت های دیگر کنید.

خیلی از کارشناسان معتقدند که گوشت بوقلمون برای افراد دیابتی بسیار مفید می باشد چرا که باعث کنترل بهینه قند خون در بدن می شود.

  • سلامت استخوان و دندان

گوشت بوقلمون حاوی مقادیر مناسبی از فسفر است که برای سلامت و تقویت استخوان ها و دندان ها ضروری است. شما با مصرف یک وعده کباب بوقلمون می توانید نزدیک به ۲۰۰ میلی گرم فسفر جذب بدن خود کنید.

  • رفع مشکلات بی خوابی

این گوشت دارای تریپتوفان می باشد که یک اسید آمینه مفید برای مغز می باشد. این اسید آمینه باعث تولید سروتونین در بدن می شود. سروتونین در بدن باعث می شود که شما احساس آرامش کنید. خیلی از افراد از گوشت بوقلمون برای درمان بی خوابی های شبانه استفاده می کنند. ویتامین ب۳ و ب۶ موجود در این گوشت باعث می شود تا اختلالات خواب شما رفع شود.

  • آنتی بیوتیک قوی!

گوشت بوقلمون حاوی آنتی بیوتیک هایی است که با هیچ دارویی برابری نمی کند.

مصرف گوشت بوقلمون در بارداری

تأثیر مصرف گوشت بوقلمون بر جنین

بوقلمون دارای سیستئین و سلنیوم زیاد بوده که برای دوران بارداری اهمیت زیادی دارند چون آنتی اکسیدان بالقوه اند. هر دوی اینها به بالا نگه داشتن یکی از قوی ترین آنتی اکسیدان های بدن یعنی پراکسیداز گلوتائیون کمک می کنند. پراکسیداز گلوتاتیون رادیکال های آزادی را که در اثر مجاورت با مواد مضر محیط ایجاد شده اند، خنثی می نماید.

از جمله مواد مضر محیط اشعه ماورای بنفش آفتاب، مواد پاک کننده، مواد آرایشی، دود سیگار و آفت کش های موجود در غذا هستند. رادیکال های آزاد می توانند به هر عنصری بدن شما آسیب برسانند. ولی وقتی به رگ های متوکندری حمله می کنند، خطرناکترند.

بنابراین رساندن خون به کودک شما امری حیاتی است و میتوکندری ها مسئول ایجاد انرژی اند که به آن ها نیاز شدید دارید چون همچنان که کودک رشد می کند و وزن آن افزایش می یابد، شما هستید که باید دائم او را تأمین کنید. فقط تقریبا 120 گرم گوشت کباب کرده و سینه بوقلمون 45 درصد سلنیوم مورد نیاز شما را دارد.

خطرات و عوارض مصرف گوشت در بارداری

همانطور که در بالا گفته شد مصرف گوشت در بارداری شرایطی دارد. اول از همه اینکه گوشت باید به طور کامل پخته شده باشد و دوم اینکه باید از تازگی و سلامت آن مطمئن باشید. اما اگر گوشت را تحت این شرایط مصرف نکنید مشکلاتی به همراه خواهد داشت:

  1. لیستریوز: گوشت ها به شدت مستعد آلودگی به باکتری هایی هستند که ممکن است باعث ایجاد عفونتی به نام لیستریا شوند. این عفونت می تواند منجر به مننژیت؛ مشکلات دستگاه گوارش یا حتی عفونت در خون شما شود. یک مطالعه نشان می دهد که زن باردار 17 درصد شانس ابتلا به لیستریوزیس را دارد. هنگام بارداری می توانید لیستریوسیس را به جنین خود نیز انتقال دهید. این می تواند باعث بروز مشکلاتی نظیر سقط جنین، مرده زایی، زایمان زودرس، وزن پایین نوزاد و عفونت های مرگ آفرینی نظیر باکترمیا (باکتری در خون) و مننژیت شود.
  2. توکسوپلاسموز: گوشت گوسفند یا گوشت آهو؛ وقتی به طور کامل پخته نشده باشند احتمال ابتلا به توکسوپلاسموز را افزایش می دهند. باید مطلقاً از خوردن گوشت نیمه خام خودداری کنید زیرا توکسوپلاسمو حتی می تواند به جنین نیز متقل شود که بسیار خطرناک است.ابتلا به آن در دوره بارداری می تواند شدید باشد و باعث سقط جنین، مرده زایی، آسیب درازمدت عصب شناختی یا دیگر تاثیرات عمده شود.
  3. سالمونلوزیس: احتمال بیشتری دارد که باکتری سالمونلا باعث بیماری جدی در دوران بارداری شود. در موارد نادر، تب شدید، استفراغ، تهوع، اسهال و کم آبی را به همراه دارد که می تواند باعث زایمان زودرس یا حتی سقط جنین شود.
  4. مسمومیت غذایی: انواع خاصی از ماهی وجود دارد که احتمال ابتلا به مسمومیت غذایی را افزایش می دهند. ماهی دودی و ماهی خام (در سوشی) می توانند شما را مسموم کنند.

نکات بهداشتی درمورد مصرف گوشت در بارداری

با وجود عوارض در مصرف گوشت دلیل نمی شود که مصرف گوشت در دوران بارداری را به طور کامل از رژیم غذایی خود حذف کنید. با رعایت نکات زیر می توانید از مصرف گوشت که از مواد غذایی مناسب در بارداری است، لذت ببرید و در عین حال از مشکلات آن جلوگیری کنید:

  • تمیز بودن گوشت: اولین روش برای اطمینان از سلامت گوشت تهیه ی آن از مراکز معتبر و بهداشتی است. بعد از خرید و قبل و بعد از خرد کردن گوشت، غذاهای دریایی و ماهی باید آنها را بشویید و همچنین آنها را در ظروفی تمیز و بدون آلودگی نگهداری کنید.
  • ایزوله سازی: گوشت و سایر مواد غذایی باید جدا از هم نگهداری شوند. این مرحله از انتقال هرگونه باکتری به سایر مواد غذایی از جمله میوه و سبزی جلوگیری می کند.
  • منجمد کردن: بای گوشت را به صورت منجمد در فریزر نگه دارید. گوشت تا لحظه ی پخت باید منجمد بماند. از دوباره منجمد کردن گوشت خودداری کنید. برای انجماد زدایی از گوشت نکته ی مهم این است که تا حد امکان باید از ایجاد خونابه خودداری کنید. به هر نسبت که تغییر درجه ی دما بیشتر باشد، خونابه بیشتر خواهد بود. پس وقتی گوشت را از فریزر به محیط اتاق می آورید، نسبت به وقتی که گوشت را از فریزر در یخچال می گذارید تا کم کم یخش آب شود، خونابه ی کمتری تولید می شود.
  • پخت کامل: مهم نیست از چه روشی برای پخت گوشت استفاده می کنید، آب پز، کبابی و… حتماً گوشت را به طور کامل بپزید. چطور مطمئن شویم که گوشت به طور کامل پخته شده است؟ برای این کار می توانید از یک دماسنج استفاده کنید اگر دمای گوشت تا 145 درجه ی فارنهایت باشد، گوشت به اندازه ی کافی پخته است. براساس رنگ هم می توانید قضاوت کنید. گوشت را به حدی بپزید که هیچ رنگ صورتی در وسط آن وجود نداشته باشد.
  • نرم کننده های گوشت: از استفاده از مواد نرم کننده ی گوشت خودداری کنید. زیرا ممکن است آنها مستعد باکتری باشند.

مقدار مجاز مصرف گوشت بوقلمون در بارداری

برای مقدار مصرف گوشت در بارداری توصیه می شود که زنان باردار براساس هرم غذایی باید 3-2 واحد گوشت مصرف کنند که تفاوتی نمی کند گوشت مرغ، گوساله، گوسفند، بوقلمون یا پرندگان و ماکیان باشد. هر سهم گوشت تقریبا معادل 100 گرم می باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا