خواص بی نظیر مصرف چایی با کشمش
چای را با چه بنوشیم؟
گفتنی است مصرف میوه های خشک در کنار چای بهترین گزینه به جای قند، خرما و توت است. و البته بهترین آنها کشمش است . با دلگرم همراه شوید.
چاى را با کشمش، این آنتى اکسیدان مقوى بخورید
این آنتی اکسیدان قوی شما را از پوکى استخوان در امان نگه داشته، حافظه را تقویت ، استرس را کاهش، سستی بدن را رفع، دهان را خوشبو و گرفتگی عضلانی را بهبود میبخشد.
برخی افراد میگویند ما به جای این قندها، قند طبیعی مصرف میکنیم. مثلاً با چایمان توت خشک، خرما، کشمش و موادی از این قبیل میخوریم تا قند خونمان بالا نرود و بعد هم میبینیم که با یک فنجان چای ۲۰ عدد توت خشک یا میوههای مشابه میخورند.
در جواب این افراد باید گفت که اتفاقاً قندی که در قندانتان دارید قند مصنوعی نیست و قند طبیعی است که از نیشکر و چغندر گرفته شده است. از طرفی قندی که در میوههایی مانند کشمش، توت خشک، خرما و…وجود دارد، قند آزاد است.
یعنی به راحتی جذب بدن میشود و میزان کالری آن مانند سایر قندهاست یعنی به ازای هر یک گرم، مصرف آنها ۴ کیلوکالری انرژی به بدن میرسد و مصرف زیاد این خوراکیها مانند مصرف زیاد قندهای معمولی عوارضی دارد.
هر یک حبه قند حدود ۳ گرم وزن دارد. با این فرض که هر یک گرم قند ۴ کیلوکالری انرژی تولید کند، انرژی دریافتی بدن با خوردن یک حبه قند معمولی ۱۲ کیلوکالری است.
در حالی که بیشتر افرادی که چایشان را با تعدادی خرما، کشمش، توت خشک و…میخورند، حدود ۶۰-۵۰ کیلوکالری انرژی دریافت میکنند.
پس ممکن است با این تفکر که میوههای خشک سالمتر از قند معمولی هستند، در مصرفشان زیادهروی شده و کالری بیشتری هم به بدن برسانند؟
بله، هر یک حبه قند حدود 3 گرم وزن دارد. با این فرض که هر یک گرم قند 4 کیلوکالری انرژی تولید کند، انرژی دریافتی بدن با خوردن یک حبه قند معمولی 12 کیلوکالری است.
در حالی که بیشتر افرادی که چایشان را با تعدادی خرما، کشمش، توت خشک و…میخورند، حدود 60-50 کیلوکالری انرژی دریافت میکنند.
بعضیها هم عادت دارند چایشان را با بیسکویتهای سبوسدار یا کیک، شکلات و…بخورند. کالری این مواد آن قدر بالاست که به هیچوجه قابل مقایسه با انرژی دریافتی از قند نیست.
به هر حال بیسکویتها حتی از نوع سبوسدارشان هم با آرد و روغن تهیه شدهاند و کالریشان بسیار بیشتر از یک حبه قند است.
عنوان شیرینی دیابتی که برای فروش بیشتر به کار میرود، بسیار خطرناک است.
درست است که قند موجود در این شیرینیها قند مصنوعی است و کالری ندارد اما به هر حال در پخت شیرینی از آرد سفید و روغن جامد استفاده شده است.
یعنی بدترین موادی که یک فرد مبتلا به دیابت میتواند آنها را مصرف کند و قند خونش را بالا ببرد
توصیهتان به کسانی که زیاد چای میخورند، چیست؟
توصیه میکنم اگر چای زیاد میخورند و دوست دارند چایشان را با قند بخورند، ابتدا کمی صبر کنند چایشان کمی خنک شود. بعد آن را فقط با یک حبه قند بنوشند.
حتی اگر قند پس از اتمام چای در دهانشان باقیمانده بود، آن را خارج کنند و لزومی ندارد که حتماً آن را قورت بدهند. انجام این کار خیلی بهتر از آن است که فرد چایش را با مقدار زیادی توت خشک، کشمش، خرما و سایر میوههای خشک بخورد.
درست است که این مواد فواید زیادی دارند، اما به هر حال قند آزادشان به راحتی جذب بدن میشود و فرقی با قندهای معمولی ندارد.
استفاده از میوه های خشک همراه با چایی
اگر فردی بخواهد به جای قند از همین میوههای خشک استفاده کند، چه میزان مجاز است از آنها بخورد؟
اگر فردی مشکل وزن داشته باشد و بخواهد آن را کنترل کند و در عین حال دوست داشته باشد چایش را با یک ماده شیرین بخورد، میتواند از این میوهها استفاده کند اما مقدار مصرف آنها باید در بسته کالری فرد به وسیله متخصص تغذیه تعیین شود تا بداند از کدام شیرینکنندهها چه مقداری استفاده کند.
نوشیدن چای با حداقل شیرینی، کار سختی نیست و ذائقه به تدریج عادت میکند که چای با شیرینی کمتری مصرف شود.
با توجه به اینکه اصل مسلم در بیماران مبتلا به دیابت، محدودیت مصرف قندهای ثابت مانند خرما، عسل و درصدی از کشمش و تمام مواد و نوشیدنیهایی است که توسط شکر شیرین میشود.
بهتر است بیماران را بهسمت نوشیدنیهای سودمند هدایت کنیم و بهجای نوشیدنیهای شکردار که نهتنها برای افراد دیابتی بلکه برای افراد معمولی هم آثار زیانباری دارد، آنها را بهسمت استفاده از نوشیدنیها و مواد غذاییای ببریم که طعم شیرینی دارند و هم اینکه گلوکز این بیماران را بالا نمیبرند.
آذرنوش با بیان اینکه متأسفانه مقالههای کمی درباره عوارض استفاده از قندهای شیرینکننده غیرگلوکزی داریم و عوارض این شیرینکننده ناشناخته است
تصریح کرد: به بیماران توصیه میکنم در رژیمهای غذایی خود حتماً از قندهای طبیعی موجود در میوهها استفاده کنند و بهجای قند، کشمش توت و خرما در میانوعدههای خود به کار برند.
بیشتر بخوانید :
چای کوهی چیست؟خواص چای کوهی را میدانید؟
آیا خوردن چای سبز باعث کم خونی شود؟
درمان یبوست با گل سرخ و دمنوش گل محمدی
گردآوری شده مجله ی دلگرم
مریم امینی