تهیه آش آذری یا آش انار مناسب شب یلدا
طرز تهیه آش آذری یا آش انار را برای شما عزیزان و کاربران محترم مجله دلگرم قرار داده ایم , با مجله دلگرم همراه باشید.
طرز تهیه آش آذری یا آش انار
آش در میان انواع غذاهای ایرانی از خوراکی هایی است که در روزهای سرد سال بیش از هر زمان دیگری پخته می شود و به مصرف می رسد .
خیلی ها می گویند خوردن آش دور هم بیشتر می چسبد. به همین دلیل در آخر هفته ها که اعضای خانواده دور هم جمع می شوند، آشی بار می گذارند و میل می کنند. این انتخاب می تواند آش انار باشد.
مـواد لازم (برای ۶ نفر) :
گوشت چرخ کرده | ۳۰۰گرم | ۵۵۰کیلوکالری |
سبزی آش خردشده | ۸لیوان | ۲۰۰کیلوکالری |
برنج | 1/5لیوان | ۲۴۰کیلوکالری |
لپه | 0/5لیوان | ۱۰۰کیلوکالری |
پیاز | ۶عدد | ۷۵کیلوکالری |
روغن کانولا | ۶قاشق غذاخوری | ۵۴۰کیلوکالری |
آب انار | ۴لیوان | ۲۴۰کیلوکالری |
رب انار | 1/5قاشق غذاخوری | ۰کیلوکالری |
نمک و فلفل سیاه | به میزان دلخواه | ۰کیلوکالری |
طـرز تـهـیـه :
ابتدا در تابه ای، پیازها را با ۳ قاشق غذاخوری روغن کانولا سرخ کنید و کنار بگذارید. در قابلمه ای دیگر، گوشت و لپه را در باقیمانده روغن تفت دهید و نصف پیاز را به آن اضافه کنید.
در مرحله بعدی سبزی ها را اضافه کنید و به این مخلوط ۴ لیوان آب انار و ۴ لیوان آب معمولی بیفزایید. سپس نمک، فلفل سیاه، رب انار و باقیمانده پیاز سرخ شده را نیز اضافه کنید. بگذارید تا محتویات آش در کنار هم به مدت ۳ ساعت روی شعله ملایم باقی بمانند. به این ترتیب آش آماده خوردن خواهد بود.
۸ راز آش انار :
آش انار از جمله غذاهای آذری است که در فصل زمستان پخته و مصرف می شود. این آش حبوبات ندارد و فقط از غلات تهیه شده، بنابراین آش سبکی است و پس از مصرفش کمتر کسی احساس سنگینی می کند. البته در ۲ طعم «ترش» و «ترش و شیرین» می توان آن را تهیه کرد
اما نکته هایی برای پخت این غذا وجود دارد که به ترتیب عبارتند از:
۱. برای هرچه خوشمزه تر شدن این آش بهتر است قبل از آنکه سبزی آش را به سایر محتویات اضافه کنید، آن را تفت دهید. به این ترتیب طعم آش خاص تر می شود.
۲. اگر لپه قبل از اضافه شدن به سایر مواد تشکیل دهنده آش، تفت داده شود، شکل خود را حین پخت بهتر حفظ خواهد کرد.
۳. بنابر ذائقه از رب انار ترش یا شیرین استفاده کنید. البته بهتر است این رب در آش انار خیلی ترش و خیلی شیرین نباشد.
۴. بهتر است به جای آب انارهای آماده از آب انار خانگی استفاده کنید یعنی آب انار را خودتان در خانه بگیرید و در آش بریزید.
۵. بهتر است آش را در قابلمه های مسی بپزید و از پختن آش در قابلمه های تفلون خودداری کنید.
۶. تا زمانی که آش جا بیفتد آن را روی شعله بگذارید. نشانه های این موضوع، پخته شدن لپه ها و آمدن روغن روی تمام محتویات آش است.
۷. هر قدر پیاز سرخ شده این آش بیشتر باشد، بهتر است. البته پیازها باید نگینی خرد شده باشند، نه به صورت هلالی. یادتان باشد پیازهای هلالی سرخ شده فقط در آش رشته مورد استفاده قرار می گیرد.
۸. برای تزیین این آش کافی است فقط از نعناع سرخ شده استفاده کنید و هنگام سرو آن هیچ چاشنی ای در آش نریزید زیرا آب انار و رب انار به آن مزه ویژه ای می دهد.
خواص انار در این آش خوشمزه یلدایی:
خواص انار شیرین
امام صادق (ع):” برشما باد انار شیرین آن را بخورید چرا که هیچ دانه ای از آن به معده مؤمنی در نمی آید مگر این که بیماری ای از آن ریشه کن می کند و شیطان وسوسه را از او دور می سازد .
امام عسکری (ع):” انار بخور چراکه خون را فرو می نشاند و آنرا در درون تصفیه می کند .
خواص انار ترش وشیرین (ملس)
امام صادق از انار شیرین یاد کرد و فرمود :“ترش و شیرین در شکم سازگارتر است “.
امام رضا (ع):“انار شیرین و ترش بمک ؛چرا که انسان را نیرو می دهد و خون را زنده می سازد .
از انار ترش در مواردی نظیر
سکسکه – قند خون – -تب صفراوی وغیره استفاده میشود.
از انار شیرین نیز میتوان در مواردی مانند :
سرماخوردگی – تقویت نیروی جنسی – گرفتگی صدا – تقویت روده ها – تقویت معده – تقویت ریه – حساسیت – وجود خون در ادرار – مسمومیت – استسقاء – درد گوش – التهاب معده – اسکوربیت – آب ریزش چشم – خون ریزی رحم – خارش پوست – تقویت لثه – تصفیه خون – کم خونی – اسهال خونی استفراغ و کم اشتهایی استفاده نمود.
گردآوری: مجله اینترنتی دلگرم