طرز تهیه 2 مدل هوموس غذای لبنانی بی نظیر و عالی در منزل
طرز تهیه حمص (هوموس) خانگی
هوموس مربوط به لبنان است. این غذای خوشمزه را به سبک های مختلفی می توان طبخ نمود. از حمص به عنوان میان وعده نیز استفاده می شود و فوایدی برای بدن دارد. ماده اصلی هوموس، ارده است به همین دلیل بسیار مقوی می باشد.
در کنار ارده از حبوبات و سبزیجات به همراه ادویه های مختلف استفاده می شود و در نهایت غذایی خوشمزه بدست می آید. در ادامه شما را با نحوه تهیه حمص لبنانی آشنا خواهیم کرد.
طرز تهیه هوموس معروف لبنانی
مواد لازم برای تهیه حمص:
- کنسرو نخود یا نخود پخته شده 2 پیمانه
- ارده 3 قاشق سوپ خوری
- روغن زیتون 3 قاشق سوپ خوری
- آبلیمو تازه 1 و نیم قاشق سوپ خوری
- سیر 1 حبه
- نمک 1 قاشق چایی خوری
- فلفل سیاه نصف قاشق چایی خوری
حمص لبنانی
مراحل تهیه حمص:
اولین نکته ای که درمورد درست کردن هوموس باید بدانید این است که برای طبخ این غذای خوشمزه باید نخودها را به خوبی بپزید. پس اگر از کنسرو نخود استفاده نمی کنید باید از 24 ساعت قبل نخودها را بخیسانید و چند بار آب آن را عوض کنید، سپس حسابی آن ها را بپزید تا نرم شوند.
پس از اینکه نخودها پخته شدند، آن ها را به همراه ارده، روغن زیتون، لیموترش، سیر، نمک و فلفل داخل غذاساز یا مخلوط کن بریزید و آن را حدود 5 دقیقه روشن کنید تا مواد کاملا یکدست و یکنواخت شوند.
البته مدت زمان لازم برای میکس کردن مواد بستگی به نوع دستگاهی است که استفاده می کنید. باید چک کنید که موادتان کاملا له و یکنواخت شده باشند. پس از مدتی دستگاه را خاموش کنید و با قاشق مواد را زیر و رو کنید و دوباره آن را روشن کنید تا همه قسمت های موادتان نرم و یکنواخت شوند.
حالا مقداری از آن را تست کنید اگر نیاز بود، کمی نمک، فلفل و یا لیمو ترش اضافه کنید و دوباره غذاساز را روشن کنید. حالا هوموس لبنانی شما آماده شده است. آن را در یک ظرف بریزید و نوش جان کنید.
می توانید دفعات بعدی ادویه هایی مثل پاپریکای دودی، انواع مختلف سبزی ها مثل گشنیز و جعفری خرد شده و یا انواع مغزهای تست شده یا زیتون هم اضافه کنید. هوموس را می توانید به عنوان پیش غذا یا شام سبک در کنار انواع سبزیجات خام یا نان پیتا یا چیپس نوش جان کنید.
نکات اساسی برای تهیه هوموس
- نسبت نخود، ارده و آبلیمو را بنا به ذائقه خود تغییر دهید.
- کمی جعفری یا گشنیز ساطوری هم می توان به هوموس اضافه کرد.
- یکی از ویژگی های منحصربه فرد ارده آن است که با آب سفت می شود.
- هوموس جزو پیش غذا – بورانی و پوره می باشد.
- زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15 دقیقه و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت و 0 دقیقه می باشد.
- هوموس را می توانید در وعده پیش غذا سرو کنید.
- توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب می باشد.
هوموس با ماست
طرز تهیه حمص با ماست
مواد لازم برای تهیه هوموس:
- نخود 1 پیمانه (140 گرم)
- ماست (بدون چربی) 2 پیمانه (280 گرم)
- آب لیمو 2 قاشق سوپخوری (28 میلی لیتر)
- سیر 2 حبه (10 گرم)
- ارده نیم پیمانه
- روغن زیتون 1 پیمانه(160 میلی لیتر)
- آب 3 قاشق سوپخوری (42 میلی لیتر)
- فلفل سیاه (پودر شده) به مقدار لازم
- نمک به مقدار لازم
- زیره (پودر شده) قاشق چای خوری
مراحل تهیه هوموس:
اگر از کنسرو نخود استفاده نمی کنید، نخودها را از 24 ساعت قبل بخیسانید و چند بار آب آن را عوض کنید. حالا آن ها را در آبکش بریزید، سپس به همراه آب در یک قابلمه آن ها را بپزید. باید نخودها کاملا پخته شوند و برای پخته شدن به حدود 4 ساعت وقت نیاز دارید.
پس از پخت آن ها را در آبکش بریزید تا آب آن ها گرفته شود. در این مرحله از تهیه هوموس با ماست، نخودها را به همراه ماست، آب لیمو، سیر، ارده، روغن زیتون، آب، نمک، فلفل و زیره داخل مخلوط کن بریزید و حدود 10 دقیقه دستگاه را روشن بگذارید تا موادتان یکدست شوند.
پس از اینکه موادتان کاملا یکدست شد، آن را در یک ظرف بریزید و روی آن را با روغن زیتون و فلفل سیاه تزیین کنید و نوش جان کنید.
گردآوری توسط مجله اینترنتی دلگرم
نیلوفر گلی فروشانی