طرز تهیه کیک فنجانی بخارپز داخل قابلمه و بدون فر
روش تهیه کیک به روش بخارپز
سعی کنید همیشه مطابق دستور پخت عمل کنید و مواد اولیه یا میزان آنها را تغییر ندهید زیرا در این صورت نتیجه دلخواه را نخواهید گرفت. با دلگرم همراه شوید.
کیک فنجانی قابلمه ای و بدون فر
هر دستور کیکی داشتید میتونید با این روش انجام بدین. و داخل قابلمه با قالب بپزید.
قالب سیلیکونی. فلزی. پلاستیکی فرق نمیکنه.
اگر نگران پلاستیکی بودن قالب هستید با جنسهای دیگه انجام بدین. قالب رو چرب و آردپاشی کنید. و مواد کیک رو بپزید و با همون روش کیک فنجانی داخل تابه یا قابلمه تا نیمه قالب اب جوش بریزید. بعد قالب هارو بچینید و با دم کنی بذارید دم بکشه و بپزه.
روی کیک نهایت میتونید گاناش یا خامه یا میوه یا ترافل های تزیینی دلخواه بریزید.
مواد اولیه ی مورد استفاده برای کیک فنجانی
- آرد 6 قاشق غذاخوری
- روغن مایع 4 قاشق غذاخوری
- تخم مرغ 1 عدد
- شیر 7 قاشق غذاخوری
- شکر 6 قاشق غذاخوری
- بیکینگ پودر 1 قاشق مرباخوری
- وانیل 1/2 قاشق مرباخوری
- پودر کاکائو 1 قاشق غذاخوری سرخالی
دستور پخت کیک فنجانی در قابلمه
- قبل از شروع کار فنجوناتونو انتخاب کنید و حتما دقت کنید که نسبت به گرما حساس نباشن که موقع پخت بشکنن. (داخل لیوان یا فنجون شیشه ای فرانسوی هم میشه. همچنین فنجون چینی)
- یکی از فنجونارو داخل قابلمه بذارین و به اندازه ی نصف قد فنجان داخل قابلمه آب بریزین و بذارین تا جوش بیاد. شیر و تخم مرغ رو هم از قبل بیرون بذارین تا به دمای محیط برسه.
- آرد رو به همراه بیکینگ پودر و وانیل سه بار الک کنید. توصیه میکنم برای داشتن یه کیک پوک و خوشمزه حتما این کار رو در همه ی کیک ها انجام بدین.
- شکر رو هم به مواد خشکتون اضافه کنید .تخم مرغ رو داخل مواد بشکونید و کاملا مخلوط کنید. اگه مرتب هم بزنید کاملا مواد با هم مخلوط و یه دست میشن.
- در این مرحله شیر و روغن رو اضافه کنید و هم بزنین تا مواد یک دست بشه.
- اگه دوست داشتین که کیک فنجانیتون کاکائویی بشه 1 قاشق غذاخوری کاکائو رو هم داخل مایه کیک الک کنید و هم بزنین.
- فکر کنم دیگه تا الان آب جوش اومده باشه پس داخل فنجونارو با روغن چرب کنید و به اندازه ی 2/3 فنجان رو مایه ی کیک بریزین و بذارین داخل قابلمه.
- البته من فنجون نذاشتم و ازون قالبا که داخل عکس میبینید گذاشتم و کاغذ کاپ کیک هم داخلشون گذاشتم .(زرد رنگه مال من) میتونید نذارید. همون چرب کردن کفایت میکنه. چون با بخار آب میپزه. راحت از فنجونا جدا میشه.
- حرارت رو کم کم کنید و روی در قابلمه هم دمکنی بذارین تا بخار آب داخل فنجونا جمع نشه.
- حتما دمکنی رو روی قابلمه بذارین
چند نکته برای داشتن کیک بهتر
- برای پخت این کیک 25 دقیقه زمان لازمه که باید در قابلمه بسته باشه و روی اون حتما دمکنی باشه و اصلا در رو برندارین و بعد از 25 دقیقه شعله رو خاموش کنید 10 دقیقه با در بسته بهش استراحت بدین. حالا کیک شما آمادست.
- بعد ازینکه پخت میتونید با خامه یا گاناش یا هرچیزی دلتون خواست تزیین کنید.
- برای اینکه ترافل های تزیینی به سطح کیک بچسبند من کمی شکلات ذوب شده روشون زدم.(عسل هم.میشه زد) بعد داخل ظرف ترافل زدم که بهشون بچسبند.
لذت آشپزی با دلگرم :
طرز تهیه ی بیسکو کیک یا سابله کیک در منزل
آموزش طرز تهیه کیک گوشت مجلسی و خوشمزه با تزیین
طرز تهیه کیک ردولوت یک کیک هیجان انگیز
طرز تهیه کیک مخملی برای شب ولنتاین + سس پنیری مخصوص
گردآوری شده مجله ی دلگرم
مریم امینی