دسته‌بندی نشده

4 حشره نابود کننده فرش کدامند ؟

حشرات آسیب رسان فرش

سه حشره که می توانند به فرش و اثاثیه منزل شما آسیب برسانند . بعضی از حشرات و حیوانات علاقه دارند که در فرش ها زندگی کنند و در واقع سکونتگاه اصلی آن ها فرش و قالی ها می باشند. بافت های ضخیم و نرم، بهترین مکان را برای این گونه حشرات ایجاد می کند تا لابه لای آن ها، زندگی کنند. برای بسیاری از حشرات، فرش ها و این بافت، یکی از بهترین منابع غذایی است که می توانند از آنها تغذیه کنند.

اصولا وقتی فرشی توسط این حشرات آسیب می بینند، باید به تعمیر آن ها پرداخت. بعضی از قالیشویی ها، این تعمیرات را انجام می دهند. یکی از راه های پیشگیری از وجود این حشرات مزاحم آسیب رسان، شستشو فرش حداقل هر شش ماه یک بار است، که البته این زمان بستگی زیادی به مکان زندگی شما دارد.

حشراتی که فرش می خورند کدامند؟

سوسک و بید فرش از نظر ظاهر و رفتار با یکدیگر بسیار متفاوت هستند اما هر دو الیاف حیوانی از قبیل پشم، ترمه و پارچه موهر را می‌خورند. بنابراین، ممکن است تنها فرش شما نباشد که از چنین حشراتی آسیب می‌ بیند؛ لباس‌ های پشمی، قالیچه‌ ها و دیگر وسایل خانه نیز ممکن است مورد حمله این حشرات قرار گیرند و آسیب ببینند. اما در ادامه با 3 حشره ای که فرش را می خورد آشنا شوید:

1. سوسک فرش، حشره خورنده فرش

رایج‌ ترین سوسک‌ های فرش، سوسک فرش رنگارنگ و سوسک فرش سیاه هستند. سوسک‌ های (رنگارنگ) حدود 3 – 2 میلی‌ متر و سوسک های (سیاه) 5 – 3 میلی‌ متر طول دارند و شبیه به کفشدوزک می باشند.

حشراتی که فرش میخورند

2. لارو سوسک فرش رنگارنگ و سوسک بالغ

لارو حشره ای کوچک و مودار است که به عنوان کرم کرک‌ دار نیز شناخته می‌ شود و به فرش‌ های پشمی و وسایل دیگر صدمه می‌زند. این حشرات با تخم ریزی در بین درز یا شکاف‌ در کنار پشم، کرک یا پر قرار می گیرند و تا حدود طول 5 میلی‌ متر رشد می‌ کنند و به سرعت مواد طبیعی را سوراخ می‌ کنند.

وسایل پنبه‌ ای تمیز معمولاً مورد حمله قرار نمی‌گیرند؛ البته این امکان وجود دارد که لارو هنگام خروج از یک کوسن آنرا سوراخ کند. این آسیب غالب با آسیب ناشی از بید لباس اشتباه گرفته می‌ شود.

لارو سوسک فرش اغلب در آشیانه‌ ی پرندگان و لانه‌ ی حیوانات یافت می‌ شوند و ریشه‌ کن کردن آن‌ ها کار سختی است. زیرا لارو به طور گسترده در جستجوی غذا است و تکامل آن ممکن است چند سال به طول انجامد. چرخه‌ ی زندگی نرمال سوسک‌ های فرش حدود یک تا دو سال تخمین زده می‌ شود.

لارو سوسک فرش رنگارنگ فرش را میخورد

3. بید لباس، حشره ای که فرش را می خورد

بیدهای لباس یکی از گونه‌ های اصلی آفات هستند که به قالی‌ ها، فرش‌ ها، اثاثیه، لوازم خانگی و گونه‌ های حیوانی حمله می‌ کنند و به آنها آسیب می‌ زنند. بید لباس می‌تواند به الیاف مصنوعی بکار رفته در کیسه خواب نیز صدمه بزند.

بید لباس در دو گونه کوچک، کند و خاکستری مایل به قهوه‌ ای هستند که 8 – 5 میلی‌ متر طول دارند و بال‌ آنها در حالت سکون، کنار بدنشان جمع می‌شود. بید لباس در قسمت‌ های تاریک، خز، پر، پوست، پشم و گاهی‌اوقات ابریشم تخم گذاری می کند و تغذیه‌ کنندگان گرسنه‌ ای هستند که تا 5 میلی‌ متر رشد می‌ کنند.

وجود بید لباس علاوه بر فرش، در بافت‌ های پشمی، نمونه‌ های حیوانی، پر و خز بسرعت سوراخ ایجاد می‌ کند.

بید لباس فرش را میخورد

4. پروانه فرش

پروانه فرش در نگاه اول، اصلا نمی توان آن ها پیدا کرد و بسیار ریز می باشند. بال آنها حدود 14 تا 18 میلیمتر است. پروانه های فرش پیرتر، بیشتر دارای بدن قهوه ای یا بژ هستند و ترجیح می دهند که در مناطق تاریک فرش زندگی و تغذیه کنند.

اگرچه پروانه های فرش پیر، آسیبی به فرش وارد نمی کنند اما به هرحال شما باید مراقب آن ها باشید و همیشه فرش خود را تمیز نگه دارید. یک پروانه فرش ماده می تواند بین 100 تا 150 تخم بگذارد که در عرض 5 روز همه آنها از تخم بیرون می آیند.

این بچه ها که بیشتر شبیه به کرم هستند، با ولع تمام شروع به خوردن بافت و دیگر الیاف طبیعی فرش می کنند. آن ها فقط الیاف فرش را مورد تغذیه خود قرار نمی دهند بلکه هرگونه آشغالی مانند مو، بقایای جسد موجودات ریز وغیره را هم مورد حمله قرار می دهند.

علائمی که شما می توانید متوجه شوید تافرشتان مورد حمله پروانه قرار گرفته است، عبارت است از:

  • الیاف هایی که مورد خوردن قرار گرفته اند، کاملا سست می شوند.
  • پیله های کوچک همراه با بافت فرش
  • وجود حشرات پروانه در منزل
  • لولیدن کرم ها در لابه لای فرش

برای اینکه این حشرات تمایل دارند در مکان های تاریک زندگی کنند، متاسفانه شما شاهد خرابی فرش بعد از خود حشرات خواهید بود.

حشراتی که فرش را میخورند

چطور از بید خوردگی فرش جلوگیری کنیم؟

  • فرش یا تابلو فرش خود را در دوره­‌های زمانی منظم بررسی نمایید. همچنین حداقل هفته‌­ای یک بار آن را جارو کنید. زیرا بید زدگی تنها در شرایط مرطوب و نمناک ظاهر نمی­شود. بلکه تاخوردگی­های فرش یا قسمت­هایی که زیر مبل یا لوازم دیگر قرار گرفته­‌اند نیز مستعد بید خوردگی هستند.
  • اگر قصد استفاده از فرش خود را ندارید و می­خواهید آن را انبار کنید، ابتدا گرد و خاک آن را بگیرید. می­توانید از مواد ضدعفونی کننده برای ضدعفونی کردن فرش استفاده کنید. جهت نتیجه‌­گیری بهتر از نفتالین بهره بگیرید. به این صورت که قرص­های نفتالین را خرد کرده و لا به لای فرش قرار دهید. اما توجه داشته باشید که نفتالین ماده­ای بسیار سمی است. آن را در معرض دست کودکان قرار ندهید.
  • هنگام استفاده از نفتالین حتما از دستکش و ماسک فیلتردار استفاده نمایید. چرا که حتی استشمام بوی نفتالین ضرر زیادی دارد. برای قرار دادن نفتالین لای فرش نیز بهتر است این کار را در محیط آزاد انجام دهید.
  • فرش را در کاورهای پلاستیکی لوله نکنید. به جای آن از کاغذ یا پارچه استفاده کنید.
  • اگر داخل فرش نفتالین گذاشته­اید، آن را در انبار و جایی جدا از مکان­های پر تردد خانه نگهداری کنید. همچنین هرگز فرش را در محیط­های مرطوب و نمناک قرار ندهید. بهتر است فرش در محلی خنک، فاقد رطوبت و با تهویه مناسب نگهداری شود.

علت و پیشگیری از بیدزدگی فرش + نکاتی برای حفظ و نگهداری فرش

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا