دسته‌بندی نشده

10 ماده نگهدارنده مضر و اثرات جانبی آنها

مواد نگهدارنده مضر و تاثیرات آنها

ماده نگهدارنده جزء ضروری غذاهای کنسرو و بسته بندی شده است . آیا می دانید که کنسرو ماهی مورد علاقه شما حاوی مواد نگهدارنده مضری است که می تواند منجر به عوارض ناخوشایندی شود ؟ آیا می دانستید که غذای فوری بدترین چیزی است که می توانید بخورید؟ بله درست است! زیرا معمولا مواد نگهدارنده برای جلوگیری از رشد باکتری ها و خراب شدن مواد غذایی به این خوراکیها اضافه می شوند که گاهی اوقات خود این مواد شیمیایی می توانند واکنش های خطرناکی ایجاد کنند یا حتی سمی باشند و سلامت شما را به خطر بیاندازند.
تاثیرات مضر حاصل از این مواد نگهدارنده زیاد و متنوع است و لازم است شما از آن آگاهی داشته باشید . آیا می خواهید بدانید که 10 تا از بدترین مواد نگهدارنده کدامند پس با ما در مجله دلگرم همراه باشید.

1 – ماده نگهدارنده پروپیل گالات (Propyl Gallate)

پروپیل گالات معمولا در محصولات گوشتی , ترشی , انواع سس و حتی آدامس استفاده می شود. پروپیل گالات یک نگهدارنده مضر است که می تواند عوارض بدی در بچه ها ایجاد کند و در طولانی مدت منجر به آسیب کبدی شود . این ماده همچنین می تواند منتهی به مشکلات دیگری از جمله بیماریهای تنفسی شود و در بسیاری از کشورها ممنوع شده است.

2- سولفیت ها به عنوان ماده نگهدارنده

این ترکیبات معمولا برای حفظ میوه های خشک , میوه های کنسرو شده , زیتون و فلفل کنسرو شده , شراب و سرکه بکار می رود . این ترکیبات منتهی به عوارض جانبی گوناگونی مانند تپش قلب , واکنش های آلرژیک مانند آسم و تورم غشاء بینی می شود . علاوه بر این سولفیت ها باعث درد مفاصل و سردرد شده و حتی در برخی موارد باعث ایجاد سرطان می شوند.

مواد نگهدارنده

3- روغن های بروم دار

این مواد نگهدارنده روغنی برای نگهداری آب میوه های داخل بطری برای طولانی مدت استفاده می شود . آب میوه های حاوی بروم بطور وسیعی مورد استفاده قرار می گیرند و می توانند منجر به آسیب های بالقوه و عوارض جانبی شدید شوند . روغن های بروم دار می توانند باعث تغییر در بافت های قلبی , آسیب به کلیه ها , تورم تیروئید , انباشته شدن چربی در کبد و حتی خشک شدن بیضه ها شوند . بسیاری از کشورها اصرار دارند که روغن های بروم دار از نوشیدنی ها حذف شوند.

4 – مواد نگهدارنده پروپیلن گلیکول و کربوکسی متیل سلولز

این دو ماده نگهدارنده افزودنی های معمولی انواع بستنی هستند . پروپیلن گلیکول معمولا به عنوان ضد یخ و تمیزکننده رنگ استفاده می شود. این دو ماده نگهدارنده خطرناک در بسیاری از کشورها منع مصرف دارند. ماده نگهدارنده دیگر کربوکسی متیل سلولزاست که یک تثبیت کننده است و معمولا در روکش های سالاد و پنیر و شکلات شیری استفاده می شود. مطالعه بر روی موش ها نشان داد که کربوکسی متیل سلولز باعث ایجاد تومور می شود و افسردگی CNS یکی از عوارض جانبی پروپیلن گلیکول است.

5 – مواد نگهدارنده مونو گلیسیرید و دی گلیسرید

این مواد شیمیایی معمولا برای حفظ مواد غذایی مانند کیک، کوکی ها، نان و کره بادام زمینی استفاده می شوند. مونو و دی گلیسیرید همچنین به حفظ مواد غذایی دیگری نظیر آجیل ، سبزیجات بسته بندی شده با سس و حتی مارگارین کمک می کنند. مونوگلیسیرید ها به طور مرتب در لیست چربی های بد یا ناسالم قرار می گیرند.

نگهدارنده نان

6 – ماده نگهدارنده نیترات سدیم

نیترات سدیم یکی دیگر از نگهدارنده های مواد غذایی مضر مورد استفاده برای حفظ گوشت است. نیترات سدیم به اکثر انواع گوشت فرآوری شده مانند ژامبون و سوسیس اضافه می شود. اسید نیتریک برای بدن بسیار خطرناک است و می تواند منجر به سرطان معده شود. کشورهای اروپایی مانند نروژ و آلمان مصرف سدیم نیترات را به عنوان نگهدارنده غذا ممنوع کرده اند.

7 – ماده نگهدارنده مالئیک هیدرازید

این نگهدارنده معمولا به سیب زمینی اضافه می شود تا ازجوانه زدن آنها جلوگیری کند. مالئیک هیدرازید یک مهار کننده شیمیایی شناخته شده است و حتی می تواند منجر به سرطان شود.

8 – ماده نگهدارنده برومات

برومات ها شایعترین نگهدارنده های آرد سفید و نان هستند . اینها می توانند باعث اسهال شوند و مواد مغذی را از بین ببرند.

نگهدارنده گوشت

9 – ماده نگهدارنده اسید سیتریک (ساخته شده از اسید سولفوریک)

اسید سیتریک یک ماده مغذی ضروری است که در اکثر مرکبات یافت می شود. با این حال، اسید سیتریکی که با استفاده از اسید سولفوریک ساخته می شود بسیار مضر است و می تواند منجر به واکنش های آلرژیک شود. این محصول , اسید سیتریک را برای شما خطرناک می کند اگر شما مستعد ابتلا به آلرژی هستید . مراقب باشید که از اسید سیتریک طبیعی استفاده کنید که گزینه ایمن تری است.

10 – ماده نگهدارنده بنزوات

بنزوات معمولا به ترشی، مارگارین، پوره میوه و آب میوه ها اضافه می شود. بنزوات می تواند باعث آلرژی و حتی منجر به آسیب مغزی شود.

نگهدارنده های مواد غذایی عمر مفید مواد غذایی را در فروشگاه های مواد غذایی افزایش می دهد، اما اثرات نگهدارنده ها بر سلامت انسان ها متفاوت است. اکنون که شما در مورد اثرات مضر نگهدارنده های مواد غذایی و اسامی آگاهی پیدا کردید، به یاد داشته باشید که لیست مواد تشکیل دهنده خوراکی هایی که می خرید را به دقت بررسی کنید تا از بکار نرفتن این مواد نگهدارنده مضر در خوراکیها اطمینان حاصل کنید.

divider

ترجمه توسط بخش سلامت

مجله دلگرم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا