دسته‌بندی نشده

۱۸ غذای راحت ولی خوشمزه و متنوع با بادمجان

دستور تهیه و پخت ۱۸ غذای خوشمزه و متنوع با بادمجان

بادمجان جدا از اینکه خواص بسیاری برای بدن دارد یکی از انواع مواد غذایی است که می توان با آن غذاهای خوشمزه و متنوعی تهیه کرد.در این مطلب فهرستی کامل از غذاهای با بادمجان را به همراه آموزش طرز تهیه غذاها جمع آوری کرده ایم. با ما در مجله دلگرم همراه شوید.

غذای خوشمزه بادمجــان پلــو

 بادمجــان پلــو

مواد لازم بادمجــان پلــو (پنج تا شش نفر):

  • سه پیمانه برنج
  • ۳۵۰ گرم گوشت بدون استخوان
  • ۷۰ گرم لپه
  • یک و نیم قاشق سوپخوری رب گوجه‌فرنگی
  • یک عدد پیاز
  • پنج عدد بادمجان متوسط
  • یک قاشق چایخوری گرد لیمو
  • نصف قاشق چایخوری ادویه خورش
  • نصف قاشق چایخوری زردچوبه
  • زعفران دم‌کرده، نمک و روغن

طرز تهیه بادمجــان پلــو

لپه را از دو ساعت قبل می شوییم، در آب گرم خیس می کنیم و هنگام استفاده در آبکش میریزیم. بادمجانها را پوست کنده به صورت حلقه ای خرد کرده، یک ساعت در آب نمک قرار داده و بعد سرخ میکنیم.(از آب نمک در آورده، کمی آب روی آن میگیریم، بعد روی دستمال گذاشته تا خشک شود و سرخ میکنیم)پیاز را در روغن تفت داده، گوشت خرد شده را می افزاییم و با حرارت زیاد سرخ میکنیم تا گوشت آب نیندازد، ادویه و زردچوبه زده، لپه را اضافه کرده و دو دقیقه تفت میدهیم.

رب گوجه فرنگی را به مواد افزوده و آب میریزیم تا گوشت و لپه پخته شوند.در انتهای پخت نمک، گردلیمو و زعفران میریزیم و اجازه میدهیم جا بیفتد و نباید مانند خورش آب داشته باشد.برنج را در آب جوش ریخته و به همراه نمک میجوشانیم. کمی دانتر از برنج معمولی برمیداریم و آبکش میکنیم. ته قابلمه یا قالب را روغن ریخته، بادمجانهای ورقه شده را میچینیم.یک طرف آن که سرخ شد، برگردانده و از روی حرارت برمیداریم، کمی برنج میریزیم و از مواد خورش کمی روی برنج ریخته، بادمجان میچینیم و به همین ترتیب لایه ها را ادامه داده و در انتها برنج میریزیم، سپس روی حرارت گذاشته، بخار که کرد، کمی روغن روی برنج ریخته و دمکنی میگذاریم، ۴۰ دقیقه دم بکشد. پس از پخت در ظرف سرو برنج را برمیگردانیم.

separator line

غذای خوشمزه ورقه ( بادمجان )

ورقه بادمجان

مواد لازم ورقه بادمجان (چهار نفر):

  • سه عدد بادمجان
  • چهار تا پنج عدد تخم‌مرغ
  • یک قاشق چایخوری زردچوبه
  • روغن محلی به میزان لازم
  • نمک و فلفل به میزان لازم

طرز تهیه ورقه ( بادمجان )

بادمجانها را پوست کنده و به صورت حلقه هایی به ضخامت دو سانتیمتر برش میزنیم. روی بادمجانها نمک پاشیده و در آبکش میگذاریم تا تلخی آنها گرفته شود.پس از حداقل نیم ساعت آنها را شسته، خشک کرده و در روغن سرخ میکنیم، سپس با حوله کاغذی روغن اضافه آنها را میگیریم.درون یک تابه روغن محلی ریخته و بادمجانها را کف آن میچینیم. تخم مرغها را در یک کاسه شکسته و زردچوبه، نمک و فلفل را اضافه کرده و هم میزنیم تا یکدست شود.تابه را روی شعله گاز داغ کرده، سپس تخم مرغها را اضافه کرده و اجازه میدهیم تا بسته شود، بعد از ۱۰ دقیقه برش زده و طرف دیگر را در پایین قرار میدهیم تا هر دو طرف سرخ شود. این غذا را با گوجه فرنگی، ماست و برنج کته سرو میکنیم.

separator line

غذای خوشمزه دلـمه بادمجـان

دلـمه بادمجـان

مواد لازم دلـمه بادمجـان :

  • چهار عدد بادمجان دلمه‌ای
  • یک پیمانه ذرت
  • ۳۰۰ گرم سینه مرغ
  • سه عدد پیاز
  • نصف یک عدد فلفل دلمه‌ای خرد شده
  • دو قاشق سوپخوری رب گوجه‌ فرنگی
  • یک عدد هویج
  • دو تا سه عدد برگ بو
  • دو لیتر آب
  • نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه دلـمه بادمجـان

سینه مرغ را با یک عدد پیاز، هویج و برگ بو پخته و کنار میگذاریم تا خنک شود، سپس به صورت نگینی خرد میکنیم. یک عدد پیاز دیگر را خرد کرده، تفت میدهیم و ذرت را اضافه مینماییم.سینه مرغ خرد شده را نیز میریزیم و پس از اضافه کردن نمک و ادویه ها، ابتدا فلفل دلمهای و سپس رب گوجه فرنگی را افزوده و پس از تفت کوتاهی زیر مواد را خاموش میکنیم. بادمجانهای دلمه ای را شسته و محتویات داخل آنها را با کمک قاشق خالی میکنیم و از مواد آماده شده داخل بادمجانها را پر میکنیم.در قابلمه ای مناسب یک عدد پیاز دیگر را رنده ریز کرده، تفت میدهیم و پس از افزودن زردچوبه و رب گوجه فرنگی، آب را داخل قابلمه میریزیم و بادمجانها را داخل قابلمه چیده و در آن را میگذاریم و به مدت ۴۵ دقیقه با حرارت ملایم میگذاریم تا دلمه ها پخته شوند.

separator line

غذای خوشمزه یتیمچــه

یتیمچــه

مواد لازم یتیمچــه :

  • چهار عدد بادمجان متوسط
  • یک عدد پیــاز متوسط
  • پنج عدد گوجه‌فــرنگی متوسط
  • روغن مایع، نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه یتیمچــه

بادمجانها را پوست گرفته و به صورت نگینی خرد میکنیم. پیاز را نیز خلال کرده و در کمی روغن سرخ میکنیم تا طلایی شود.بادمجانها را نمک زده و به مدت ۱۰ دقیقه میگذاریم تا تلخاب آن گرفته شود، سپس تلخاب بادمجانها را با فشار دست میگیریم. بادمجانها را در تابهای دیگر با کمی روغن تفت میدهیم تا آب آن کامل بخار شود.گوجه فرنگی ها را پوست گرفته، نگینی خرد نموده و در تابهای جداگانه تفت میدهیم تا آب آن تبخیر شود و کمی روغن به آن اضافه میکنیم.بادمجان، گوجه فرنگی و پیاز سرخ شده را با هم مخلوط نموده و به آن نمک، فلفل و زردچوبه افزوده و به مدت ۱۵ دقیقه میگذاریم تا مواد با هم تفت خورده و بپزند.

separator line

غذای خوشمزه کشک بادمجان

کشک بادمجان

مواد لازم کشک بادمجان:

  • ۱۰ تا ۱۲ عدد بادمجان قلمی و متوسط
  • نصف قاشق چایخوری زرد‌چوبه
  • نمک
  • ۲۵۰ گرم کشک
  • ۳ تا ۴ قاشق سوپ‌خوری نعناع‌ داغ
  • یک پیمانه پیاز‌داغ
  • ۲۰۰ گرم مغز گردو چرخ شده
  • یک قاشق سوپ‌خوری سیرِ داغ

طرز تهیه کشک بادمجان

بادمجان‌ها را شسته و خشک کنید، با چاقویی تیز، اطراف کلاهک بادمجان‌ها را ببُرید، سپس آن را روی شعله‌گاز یا کباب‌پز کباب کنید، بادمجان‌های کبابی را در ظرف آب سردی قرار دهید، سپس از آب در آورده و پوست سوخته بادنجان ها را جدا کنید، و در آبکش ریخته و اجازه دهید آب آن‌ها برود. کلاهک بادمجان‌ها را جداکرده و آن‌ها را به صورت ریز خرد کنید.در قابلمه‌ای منلسب،یک پیمانه آب، زرد‌چوبه و نمک را با یکدیگر مخلوط کرده، بادمجان‌ها را در آن بریزید و حرارت را زیاد کنید.

زمانی‌که جوش آمد، درِ ظرف را بگذارید و حرارت را به حداقل برسانید و پخت را تا زمانی‌که بادمجان‌ها کاملاً پخته و بدون آب شده باشند ادامه دهید. با گوشت‌کوبی بادمجان‌ها را له کنید، سپس مقداری کشک، نعناع‌داغ، سیر داغ، پیاز‌داغ و گردو به آن اضافه کرده و با گوشت‌کوب کمی دیگر بزنید تا مخلوط کاملاً له شود. سپس کشک بادمجان را در ظرف مورد نظر بریزید روی آن را با کشک، نعناع‌داغ، پیاز‌داغ، مغز گردو و سیر‌داغ تزیین کرده و در کنار نان تازه و سبزی خوردن سرو کنید.

separator line

غذای خوشمزه آبگوشت کشک لرستان

آبگوشت کشک لرستان

مواد لازم آبگوشت کشک لرستان:

  • ۵۰۰ گرم گوشت آبگوشتی
  • ۲ پیمانه نخود و لوبیا سفید
  • ۲ عدد بادمجان سرخ کرده
  • ۱ عدد پیاز درشت
  • ۴ حبه سیر
  • ۲۵۰ گرم کشک
  • نمک و زردچوبه و نعنا خشک
  • روغن مایع

طرز تهیه آبگوشت کشک لرستان

نخود و لوبیا را از شب قبل خیس کنید و هنگام پخت غذا، آب آن ها را خالی کنید و بشویید. گوشت، نخود، لوبیا سفید، نمک، پیاز خرد کرده و حبه های سیر را با ۵ پیمانه آب خوب بپزید.پس از اینکه یک ساعت از پخت آبگوشت گذشت، زردچوبه را بریزید و نیم ساعت مانده به پایان پخت آبگوشت، بادمجان های سرخ شده را هم اضافه کنید. در آخر، کشک را اضافه کنید تا چند جوش بزند.کمی نعنا داغ درست کنید و در آبگوشت بریزید. وقتی آبگوشت کاملا جا افتاد ، آب آن را در ظرف های جداگانه بکشید.گوشت، بادمجان، لوبیا و نخود را نیز با هم بکوبید و با سبزی خوردن و نان سنگک سرو کنید. به این آبگوشت به زبان محلی ” دو گوله دودار” گفته می شود و در فصل سرما بسیار طرفدار دارد.

separator line

غذای خوشمزه گراتن بادمجان

 گراتن بادمجان

مواد لازم برای گراتن بادمجان :

  • ۳۰۰ گرم گوشت چرخ شده
  • ۱ عدد پیاز متوسط
  • ۵ عدد قارچ متوسط
  • ۲ عدد بادمجان متوسط
  • ۳ حبه بزرگ
  • ۳۰۰ گرم پنیر پیتزا رنده شده
  • دو قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
  • ادویه های طعم دهنده مانند نمک و فلفل و زردچوبه و آویشن به میزان دلخواه
  • سس سفید فرانسوی

طرز تهیه گراتن بادمجان

ابتدا بادمجانها را پوست بکنید و به عرض نیم سانت حلقه حلقه کنید. سپس روی آنها نمک بپاشید و بعد از حداقل ۱۵ دقیقه با آب سرد بشویید و کاملا خشک کنید. و بعد از آن در روغن سرخ کرده و کنار بگذارید.سپس پیاز را با روغن کمی تفت دهید تا سبک شود و بعد گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و تفت دهید.بعد از پختن گوشت ، قارچ ورقه شده را اضافه کرده و با شعله بالا حدود ۳ دقیقه تفت دهید تا قارچ ها آب نیندازند.در این مرحله شعله را کم کرده و سیر رنده شده , نمک , فلفل سیاه , آویشن و رب گوجه را اضافه کنید و اندکی تفت دهید تا سس غذای شما آماده شود.در ظرف مورد نظر یه ردیف بادمجان بچینید. مقداری از سس را روی آنها بریزید. و سپس پنیر پیتزا رنده شده را اضافه کنید. و سپس سس گوشتی را که آماده کرده اید به غذایتان اضافه کنید.تا زمانی که موادتان تمام شود به همین صورت عمل کنید تا ظرفتان کامل شود. در پایان سس سفید را به غذایتان اضافه کنید و ظرف گراتن را در فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد بگذارید تا روی پنیرها طلایی شود و سپس غذای تان را سرو کنید.

separator line

غذای خوشمزه بادمجان شکم پر

بادمجان شکم پر

مواد لازم بادمجان شکم پر :

  • ۴ تا ۸ بادمجان
  • ۲۲۷ گرم گوشت گاو چرخ کرده
  • یک دسته جعفری تازه
  • گوجه‌فرنگی
  • ۱ پیاز کوچک
  • چند حبه سیر
  • ۷ قاشق غذاخوری روغن نباتی
  • ۱ قاشق غذاخوری رب گوجه‌فرنگی
  • ادویه
  • پودر فلفل چیلی، نمک

حتماً بخوانید:

طرز تهیه بادمجان شکم پر

ابتدا پیاز را با ۲ قاشق غذاخوری روغن نباتی در یک تابه سرخ کنید تا طلایی شوند. سپس سیر خرد شده را به پیاز سرخ کرده اضافه کنید. ادویه‌ی مورد علاقه و پودر فلفل چیلی را اضافه کنید و هم بزنید. گوشت گاو چرخ‌کرده و گوجه‌فرنگی را اضافه کنید و اجازه بدهید بپزد تا گوشت به رنگ قهوه‌ای دربیاید. سپس رب گوجه‌فرنگی و نمک را اضافه کنید و خوب هم بزنید. جعفری خردشده را به تابه اضافه کنید. چند دقیقه دیگر مواد را حرارت دهید.در یک تابه‌ی دیگر، ۳ قاشق غذاخوری روغن نباتی بریزید، هر بادمجان را از وسط یک برش بزنید و بعد آن را سرخ کنید. یک تابه‌ی بزرگ‌تر بردارید، ۲ قاشق غذاخوری روغن نباتی به آن اضافه کنید و نیمی از گوجه‌فرنگی‌های برش خورده را داخل آن بریزید.

توجه: قبل از رفتن به مرحله‌ی بعدی، کمی صبر کنید تا بادمجان و مخلوط گوشت گاو خنک شود. با مخلوط گوشت گاو بادمجان را پر کنید و با خلال دندان‌های چوبی آن‌ها را ببندید.بادمجان را روی لایه‌ی گوجه‌فرنگی قرار دهید. باقی گوجه‌فرنگی‌های خرده شده را روی بادمجان‌ها قرار دهید. درب تابه را بگذارید. حرارت را در حالت متوسط بگذارید و اجازه بدهید غذا به مدت ده دقیقه بپزد.

separator line

غذای خوشمزه کاری بادمجان تند

کاری بادمجان تند

مواد لازم کاری بادمجان تند :

  • ۱ بادمجان بزرگ (کبابی)
  • ۱ پیاز متوسط (خرد شده)
  • ۳ تا ۴ حبه سیر (ریز خرد شده)
  • ۱ فلفل قرمز (ریز خرد شده)
  • یک قوطی ۳۹۰ گرمی گوجه‌فرنگی خرد شده (یا ۲ گوجه‌فرنگی تازه)
  • ۱ فنجان گشنیز خرد شده
  • ۱ قاشق چایخوری دانه‌ی خردل
  • ۱ قاشق چایخوری دانه‌ی زیره
  • ۱ قاشق چایخوری پودر گشنیز
  • نصف قاشق چایخوری زردچوبه
  • نصف قاشق مرباخوری گرام ماسالا
  • ۵-۶ قاشق غذاخوری روغن زیتون

طرز تهیه کاری بادمجان تند

بادمجان را از طول به دو نیم تقسیم کنید، تمام سطوح آن را به روغن زیتون آغشه کنید، سپس آن را روی سینی فر بگذارید و در دمای ۴۰۰ درجه‌ی فارنهایت بپزید.fادمجان را از فر خارج کنید. بادمجان بسیار داغ خواهد بود، بنابراین آن را کنار بگذارید تا سرد شود. در یک تابه، روغن زیتون را در دمای متوسط رو به زیاد ​​گرم کنید. دانه‌های خردل و زیر‌ه‌ی سبز را به روغن اضافه کنید و به مدت ۲۰-۳۰ ثانیه آن را حرارت دهید. نباید آن‌ها را به مدت زیاد حرارت بدهید زیرا با این کار بیش از حد می‌پزند. همچنین اگر تمایل داشته باشید می‌توانید کمی آنقوزه نیز به آن اضافه کنید. هنگامی ‌که دانه‌های زیره‌ شروع به باز شدن می‌کنند، پیاز را اضافه کنید و چند دقیقه دیگر آن‌ها را تفت بدهید.سیر و فلفل تند را اضافه کنید و به تفت دادن مواد ادامه بدهید. پودر گشنیز و زردچوبه را اضافه کنید و خوب هم بزنید. من دوست دارم که ادویه‌جات را به میزان متوسط استفاده کنم اما راحت باشید و هر چه‌قدر که دوست دارید اودیه اضافه کنید.

اگر دوست دارید غذای‌تان اسپایسی‌تر باشد، ۱ قاشق چایخوری پودر چیلی نیز به آن اضافه کنید. من خیلی ادویه اضافه نمی‌کنم تا طعم آن‌ها بر طعم بادمجان غالب نباشد. نمک را برای بهبود طعم و مزه اضافه کنید و اجازه بدهید چند دقیقه‌ نیز بپزد. گوجه‌فرنگی را نیز به مواد اضافه کنید، حرارت را کم کنید و بگذارید ۴ تا ۵ دقیقه‌ی دیگر بپزد.در حالی که گوجه‌فرنگی روی حرارت به آرامی می‌جوشد، سراغ بادمجان بروید. در این مرحله، آماده کردن بادمجان برشته شده بسیار راحت خواهد بود (گرچه ممکن است هنوز داغ باشد، پس مراقب باشید).با استفاده از یک قاشق، گوشت بادمجان را به راحتی از پوست آن جدا کنید. پوست آن را دور بریزید. بادمجان را ریز خرد کنید، و آن را داخل تابه بریزید، و با گوجه‌فرنگی خوب مخلوط کنید. ۳-۴ دقیقه مواد را بپزید و سپس گرام ماسالا را اضافه کنید. هم بزنید و اجازه بدهید چند دقیقه‌ی دیگر نیز بپزد. ۱ فنجان برگ گشنیز خرد شده را نیز اضافه کنید. مواد را هم بزنید و شعله را خاموش کنید.

separator line

غذای خوشمزه کریسپی فینگرز بادمجان

کریسپی فینگرز بادمجان

مواد لازم کریسپی فینگرز بادمجان :

  • ۲ عدد بادمجان (برینجال)
  • یک عدد تخم‌مرغ
  • پونه‌ی کوهی (اورگانو)
  • نمک
  • فلفل چیلی به صورت پوسته پوسته، ۱ قاشق چایخوری
  • آرد برنج ۴ قاشق غذاخوری
  • آرد سوخاری ۴ قاشق غذاخوری

طرز تهیه کریسپی فینگرز بادمجان

ابتدا بادمجان را به صورت نوارهای هم سایز انگشت برش بزنید و آن را در آب بگذارید. یک کاسه بردارید و تخم‌مرغ، مقداری اورگانو، نمک و فلفل چیلی را اضافه کنید.سپس آرد برنج و نمک را به مواد بالا اضافه کنید. بادمجان‌های برش خورده را در آرد برنج بغلطانید و بعد آن‌ها را در مخلوط تخم‌مرغ فرو کنید. دوباره بادمجان‌ها را در آرد برنج بغلطانید و در مخلوط تخم‌مرغ فرو کنید. سپس بادمجان‌ها را به آرد سوخاری آغشته کنید و در نهایت آن‌ها را در روغن سرخ کنید.این غذا خیلی ساده است و آماده کردن آن زمان زیادی نیاز ندارد. این غذا را با سس گوجه‌فرنگی سرو کنید.‍ نوش جان!

separator line

موساکای گوشت و بادمجان

 گوشت و بادمجان

مواد لازم موساکای گوشت و بادمجان :

  • ۳۰۰ گرم گوشت چرخ‌کرده
  • چهار عدد بادمجان
  • نصف پیمانه فلفل دلمه‌ای نگینی خرد شده
  • دو پیمانه قارچ اسلایس و بخارپز شده
  • یک پیمانه فیله گوجه‌فرنگی
  • دو عدد تخم‌مرغ
  • سه قاشق غذاخوری شیر
  • نصف پیمانه پیازچه ساطوری شده
  • نصف پیمانه جعفری ساطـوری شده
  • دو قاشق سـوپخـوری پیاز داغ
  • یک پیمانه سس سفید
  • یک پیمـانه پنـیر موزارلا
  • نصف قاشق چایخوری پودر آویشن و دارچین
  • نصف قاشق چایخوری پودر سیر
  • نصف قاشق چایخوری فلفل سیاه
  • یک قاشق چایخوری زردچوبه
  • نمک و روغن به میزان لازم

طرز تهیه غذا موساکای گوشت و بادمجان

بادمجان ها را به صورت ورقه ای برش زده و سرخ میکنیم. گوشت چرخ کرده را به همراه پیاز داغ و کمی روغن تفت میدهیم.سپس قارچ، فلفل دلمه ای، گوجه فرنگی، پیازچه، جعفری، نمک و ادویه ها را اضافه کرده و به تفت دادن ادامه میدهیم. در انتها سس سفید را اضافه میکنیم.در مرحله بعد در یک ماهیتابه دیگر یک لایه بادمجان سرخ شده را کنار هم میچینیم و کمی پنیر موزارلا را روی آن میپاشیم.تمام مواد گوشتی را روی بادمجان ها پخش کرده و مابقی پنیر را روی آن میریزیم، یک لایه بادمجان دیگر روی آن قرار داده و روی حرارت میگذاریم.تخم مرغها، شیر، کمی نمک و فلفل سیاه را روی موسکا می پاشیم و در تابه را بسته تا روی حرارت بپزد.

separator line

غذای خوشمزه کاری بادمجان و زنجبیل

بادمجان و زنجبیل

مواد لازم کاری بادمجان و زنجبیل :

  • بادمجان‌های ریز ۲۰۰ گرم
  • ۱ عدد پیاز
  • نمک
  • خمیر زنجبیل و سیر ۱ قاشق چایخوری
  • زردچوبه ۱/۴ قاشق چایخوری
  • گوجه‌فرنگی ۲ عدد
  • نارگیل (رنده شده) ۲ قاشق غذاخوری
  • پودر فلفل چیلی یک قاشق غذاخوری
  • پودر گشنیز ۱ قاشق غذاخوری
  • روغن برای سرخ کردن
  • دانه‌ی خردل ۱/۴ قاشق چایخوری
  • تخم شنبلیله ۱/۴ قاشق چایخوری
  • چیلی قرمز ۴ عدد
  • لوبیای سیاه
  • برگ کاری ۲ قاشق
  • آب تمبر هندی ۱/۴ فنجان
  • شکر زرد یک تکه‌ی کوچک

طرز تهیه کاری بادمجان و زنجبیل

روغن را در یک تابه گرم کنید و به مدت ۲ دقیقه پیاز و نمک را در آن تفت بدهید. سپس خمیر سیر و زنجبیل، زردچوبه، گوجه‌فرنگی، نارگیل رنده شده، پودر چیلی و پودر گشنیز را اضافه کنید.در تابه را بگذارید و آن را به مدت ۲ دقیقه طبخ کنید. پس از آن‌که شعله را خاموش کردید و کمی صبر کردید تا خنک شد، آن را در مخلوط کن بریزید و پوره کنید. روغن را در یک تابه گرم کنید، بعد دانه‌های خردل، دانه‌های شنبلیله، چیلی قرمز، لوبیای سیاه (اختیاری)، برگ‌های کاری را در آن بریزید و خمیر آماده شده از پیاز، گوجه‌فرنگی و نارگیل را به آن اضافه کنید.مواد را خوب مخلوط کنید، درب ضرف را روی آن بگذارید و اجازه بدهید به مدت ۵ تا ۶ دقیقه‌ی دیگر هم بپزد. آب تمبر هندی را اضافه کنید، هم بزنید، سپس شکر زرد را اضافه کنید.هنگامی که به جوش آمد، بادمجان‌های کوچک سرخ شده و نمک را اضافه کنید، آن‌ها را خوب مخلوط کنید، و چند دقیقه‌ی دیگر هم صبر کنید تا کمی بیش‌تر بپزد. سپس شعله را خاموش کنید. شما می‌توانید این غذا را با برنج یا روتی سرو کنید.

separator line

غذای خوشمزه کیک بادمجان و سیب زمینی

کیک بادمجان

مواد لازم کیک بادمجان و سیب زمینی :

  • نیم کیلو گوشت چرخ کرده
  • ۱ عدد پیاز
  • ۱ قاشق سس تند
  • ۱ قاشق رب گوجه فرنگی
  • ۲ قاشق کره
  • ۱ فنجان شیر
  • ۲ عدد گوجه فرنگی
  • ۱ عدد فلفل سبز
  • ۴ عدد کدو
  • ۴ عدد بادمجان متوسط
  • ۴ عدد سیب زمینی کوچک
  • ۲ فنجان سس سفید بشامل
  • نمک و فلفل و روغن زیتون به میزان دلخواه

طرز تهیه کیک بادمجان و سیب زمینی

ایتدا پیاز را خرد کرده و با گوشت چرخ کردیم حسابی تفت می دهیم. سپس رب و فلفل سیاه را اضافه میکنیم و با هم سرخ میکنیم.پس از آن گوجه فرنگی، فلفل سبز و نمک را اضفاه میکنیم و با کمی آب گرم میگذاریم بپزند و نرم شوند. بادمجانها و کدوها را پوست گرفته و به صورت برش های طولی سرخ میکنیم .کدو و بادمجان سرخ شده را در دیواره ها و کف ظرف(قالب کیک کمربندی) می چینیم. سپس سیب زمینی پخته شده و رنده شده را با کره و شیر مخلوط میکنیم و در قالب میریزیم و از ماده گوشتی هم وسطش میگذاریم.یک لایه دیگر از سیب زمینی را اضافه کرده و سس بشامل و سپس پنیر پیتزای رنده شده را اضافه میکنیم. ظرف را در فر با دمای ۱۸۰ درجه میگذاریم تا سس و پنیر پیتزا طلایی رنگ شود و سپس سرو میکنیم.

separator line

غذای خوشمزه کاپوناتا سیسیلی

کاپوناتا سیسیلی

مواد لازم کاپوناتا سیسیلی :

  • ۱ بادمجان بزرگ
  • ۱ پیاز بزرگ خرد شده
  • ۳ تا ۴ ساقه کرفس، خرد شده
  • ۳ تا ۴ گوجه‌فرنگی (یا یک قوطی کوچک)
  • ۱ قوطی کوچک هندوانه‌ی کوهی
  • ۱/۴ فنجان زیتون سیاه خردشده
  • ۲ قاشق غذاخوری شکر
  • ۴ قاشق غذا خوری سرکه
  • روغن زیتون برای سرخ کردن
  • نمک کوشر / پودر فلفل تازه برای بهبود طعم و مزه‌ی غذا

طرز تهیه کاپوناتا سیسیلی

بادمجان را به صورت مکعب‌های کوچک خرد کنید و آن‌ها را در روغن داغ به مدت حدود ۱۰ دقیقه یا تا زمانی که نرم و کمی قهوه‌ای شوند، سرخ کنید و سپس شعله را خاموش کنید. پیاز را در همان روغن سرخ کنید؛ وقتی پیاز قهوه‌ای طلایی شد، کرفس و گوجه‌فرنگی را اضافه کنید. اجازه بدهید مواد روی حرارت متوسط به مدت ۱۵ دقیقه بپزند. هندوانه‌ی کوهی و زیتون را اضافه کنید بادمجان را به این مخلوط اضافه کنید. در یک کاسه‌ی مخصوص مایکروویو، شکر را به سرکه، نمک و فلفل اضافه کنید به مدت ۳۰ ثانیه آن‌ها را در مایکروویو رارت بدهید، و این ترکیب گرم را به بادمجان اضافه کنید. درب تابه را بگذارید و به مدت تقریبا ۲۰ دقیقه روی شعله‌ی متوسط آن‌ را حرارت بدهید و هر از گاهی آن را هم بزنید.

separator line

غذای خوشمزه خوراک رژیمی بادمجان و سبزیجات

خوراک رژیمی بادمجان

مواد لازم خوراک رژیمی بادمجان و سبزیجات :

  • ۱ عدد پیاز
  • ۲ عدد بادمجان متوسط
  • ۱ عدد هویج
  • ۲ فنجان لوبیا سبز خرد شده
  • ۲ تکه سینه بوقلمون
  • ۱۰ عدد قارچ کوچک
  • ۳ عدد گوجه فرنگی متوسط
  • نصف پیمانه لوبیا چیتی پخته
  • آبغوره به میزان دلخواه
  • نمک و فلفل و روغن زیتون و ادویه کاری به میزان دلخواه

طرز تهیه خوراک رژیمی بادمجان و سبزیجات

ابتدا پیاز را به صورت خلالی برش داده و سرخ می کنیم و سینه بوقلمون خرد شده را اضافه کرده با ادویه تفت میدهیم. سپس لوبیا سبز خرد شده و هویج نگینی را اضافه کرده تفت میدهیم.بادمجان را برش های نازک زده و جداگانه تفت داده و اضافه میکنیم. قارچ و گوجه فرنگی را نیز ورقه ای برش زده و با لوبیای پخته با دیگر مواد مخلوط میکنیم.سپس کمی آب گرم به غذا اضافه کرده و حدود چهل دقیقه زمان میدهیم تا پخته شوند. در آخر آبغوره را اضافه کرده و ادویه مورد نیاز را می زنیم.

separator line

غذای خوشمزه میرزا قاسمی

میرزا قاسمی

مواد لازم میرزا قاسمی :

  • سیر ۴ حبه
  • بادمجان ۶ عدد
  • تخم مرغ ۲ عدد
  • گوجه فرنگی ۲ عدد
  • روغن مایع به اندازه کافی
  • نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی

طرز تهیه میرزا قاسمی

ابتدا بادمجان ها را میشوییم و یکی از چدن های گاز را بر میداریم و بادمجان ها را روی شعله زیاد کباب می کنیم به این صورت که پوست بادمجان بسوزد و داخل آن نرم شود. در صورت تمایل بر روی آتش یا ذغال نیز می توانید بادمجان ها را کباب کنید.اما اگر از طعم کبابی آن را دوست ندارید میتوانید بادمجان ها را سرخ کنید. پس از کبابی کردن تمام بادمجان ها پوست شان را میگیریم و با گوشت کوب برقی یا دستی آن ها را خوب له میکنیم،البته میتوانید در مخلوط کن نیز بریزید.در قابلمه ای کوچک آب میریزیم و حرارت آن را زیاد میکنیم تا زود به جوش بیاید آن گاه گوجه فرنگی ها را در آن قرار می دهیم تا کمی نرم شوند و بتوانیم پوست شان را جدا کنیم.

سیرها را پوست میگیریم و میشوییم و با رنده ریز رنده میکنیم.در داخل یک تابه مقداری روغن میریزیم و کمی تامل میکنیم تا داغ شود سپس سیر رنده شده را درون روغن تفت می دهیم.گوجه ها را کمی خرد میکنیم و به تابه اضافه میکنیم وبا سیر تفت می دهیم و بادمجان میکس شده را به مواد تابه می افزاییم و مجددا تفت میدهیم و نمک،فلفل سیاه روی مواد میریزیم و صبر میکنیم تا آب مواد کاملا تبخیر شود و اصطلاحا به روغن بیفتد.(میتوانید برای خوش رنگ تر شدن میرزاقاسمی مقداری رب گوجه فرنگی در کمی روغن بریزید و تفت دهید و به مواد اضافه کنید،البته قبل از اینکه تخم مرغ را به میرزاقاسمی اضافه کنید) در تابه ای کمی روغن میریزیم و تخم مرغ ها را در آن می شکنیم و به مواد میرزاقاسمی می افزاییم و مواد را با هم مخلوط می کنیم تا کاملا یکدست شوند و در ظرف مورد نظر سرو کنید.نوش جان

separator line

غذای خوشمزه حلیم بادمجان

حلیم بادمجان

مواد لازم حلیم بادمجان :

  • بادمجان ۳۰۰ گرم
  • سیر ۴ حبه
  • برنج ۱۰۰ گرم
  • عدس ۵۰ گرم
  • پیاز ۳ عدد
  • کشک ۱۰۰ گرم
  • گوشت سردست ۳۰۰ گرم
  • نعناع خشک ۲ قاشق غذاخوری
  • روغن مایع به اندازه کافی
  • نمک ، زردچوبه و فلفل سیاه به میزان لازم

طرز تهیه حلیم بادمجان

ابتدا یکی از پیازها را به صورت نگینی ریز خرد کنید سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن مایع داخل آن بریزید. پس از اینکه روغن داغ شد پیاز خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا نرم شود.پس از اینکه پیاز نرم شد مقداری فلفل سیاه و زردچوبه به آن اضافه کنید و مجددا تفت دهید تا پیاز با ادویه ها یکدست شود. در مرحله بعد گوشت را بشویید ، سپس به قابلمه اضافه کنید و با پیاز خوب تفت دهید تا گوشت تغییر رنگ دهد.پس از اینکه رنگ گوشت تغییر کرد چند لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید گوشت به طور کامل بپزد. توجه داشته باشید که برای تهیه حلیم بادمجان باید از گوشت یکدست و لخم مانند گوشت سردست و فیله استفاده کنید.

نکته مهم دیگر در این مرحله این است باید مقداری آب داخل قابلمه بریزید که پس از اینکه گوشت به طور کامل پخت حدود یک لیوان آب گوشت داخل قابلمه باقی بماند. اینکار باعث می شود در وسط پخت مجبور نشوید آب اضافه کنید که روی طعم غذا تاثیر منفی بگذارد.پس از اینکه گوشت به طور کامل پخت آنرا از قابلمه خارج کنید و ریش ریش کنید ، سپس مجددا به قابلمه اضافه کنید. در مرحله بعدی بادمجان ها را پوست بگیرید و با روغن تفت دهید تا سرخ شوند سپس به قابلمه حاوی گوشت اضافه کنید.در مرحله بعدی برنج را به همراه عدس در یک قابلمه مناسب بریزید و مقداری آب اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا برنج و عدس به طور کامل بپزند. در همین حین دو پیاز باقیمانده ، سیرها و نعناع خشک را به صورت جداگانه با روغن تفت دهید.

پس از آماده شدن نعناع داغ ، سیر داغ و پیاز داغ نصف آنها را داخل قابلمه بریزید و نصف دیگرشان را برای تزیین حلیم بادمجان نگه دارید. در مرحله بعدی پس از اینکه برنج و عدس پختند آنها را بکوبید و به قابلمه حاوی گوشت اضافه کنید.حرارت زیر قابلمه را کم کنید و مداوم مواد را هم بزنید تا بادمجان کاملا له شود. پس از اینکه حلیم بادمجان به روغن افتاد و تقریبا آماده شد کشک را اضافه کنید و با دیگر مواد مخلوط کنید. پس از ده دقیقه غذا آماده سرو است.

separator line

غذای خوشمزه خورشت بادمجان

خورشت بادمجان

مواد لازم برای تهیه خورشت بادمجان :

  • مرغ 4 تیکه
  • بادمجان 2عدد متوسط
  • پیاز 1عدد متوسط
  • پیاز سرخ کرده 2قاشق غذاخوری
  • رب گوجه 2 تا 3 قاشق غذاخوری
  • آبلیمو 2 قاشق غذاخوری
  • آب 3 لیوان
  • نمک ,فلفل ,زردچوبه و دارچین به مقدار لازم

طرز تهیه خورشت بادمجان

بادمجان ها را از یک ساعت قبل پوست بگیرید و آغشته به نمک کنید و بذارید که نمک به طور کامل جذب بادمجان بشود و آب بندازه به این صورت هم تلخی بادمجان از بین میرود و هم در حین سرخ کردن روغن کمتری مصرف میشود.داخل یه قابلمه 3لیوان آب بریزید و مرغ ها رو به همراه یک عدد پیاز متوسط ,نمک و زردچوبه به مدت 20 دقیقه بذارین تا نیم پز بشود. بادمجان ها را نیز سرخ کنید.بعد از 20 دقیقه مرغ ها رو از قابلمه بیرون بیارین و در روغن کمی سرخ کنید. آب قابلمه رو هم از صافی رد کنید تا برای پخت خورش از اون استفاده کنید.رب گوجه را هم کمی تفت داده به همراه مرغ ها ,آب مرغ و پیاز سرخ شده داخل قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم بذارید تا بپزد. در این مرحله آبلیمو رو کم کم به خورشت اضافه کنید و مراقب باشید که خورشتتون بیش از اندازه ترش نشود.

دارچین و در صورت نیاز کمی نمک هم به خورشت اضافه کنید. در صورتی که پیاز سرخ شده ی آماده نداشتین 3 عدد پیاز متوسط رو خلالی نازک خرد کرده و کاملا طلایی کنید و به خورشت بیفزایید.اگر در حین پخت خورشت های مختلف حس کردید که شوری و ترشی غذا بیش از مقدار لازمه میتونین یه سیب زمینی رو پوست گرفته و خام داخل خورشت بذارید تا ترشی و شوری را تا حدود زیادی جذب کرده و غذای مطبوع تری داشته باشید.بعد از اینکه خورشت شروع به قل قل زدن کرد نصف بادمجان ها رو داخل قابلمه بریزین و تا حد امکان حرارت رو کم کنید تا خورشت کاملا جا بیفته. بادمجان و پیاز سرخ شده باعث لعاب انداختن غذا میشود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا