دسته‌بندی نشده

۳ روش جهت تهیه آش جو در منزل + عکس

طرز تهیه آش جو خوشمزه و مجلسی سنتی با سبزی تازه و خشک

آش جو یکی از خوشمزه ترین و ساده ترین آش ها به شمار می رود که در این مطلب برای شما طرز تهیه چند مدل آش جو را در نظر گرفته ایم. با دلگرم همراه شوید.

آش جو | طرز تهیه “آش جو” خانگی + نکات تکمیلی

1 – آش جو با پونه گیاهی

مواد لازم:

  • دو پیمانه جو پوست کنده
  • یک پیمانه گندم با پوست
  • یک کیلو سبزی آش
  • پونه کوهی و ادویه لازم بمقدار لازم
  • یک عدد پیاز و چند حبه سیر و پوره گردو
  • بقیه حبوبات به جز لپه و برنج نصف پیمانه مثل لوبیا قرمز، لوبیا سفید، لوبیا چیتی، عدس، ماش و …

طرز تهیه :

یک غذای کم هزینه در عین حال خوشمزه.

  1. حبوبات را شب خیس میکنید و صبح بار بزارید. از زودپز استفاده نکنید (بخاطر له شدن و از بین رفتن ویتامین ها در اثر فشار و حرارت که عامل سرطان زا است)
  2. پیاز رو خورد کنید و سیر را هم رنده کنید توی آش. بگذارید بپزد، نمک هم نریزید، به محض اینکه جوشید یه مقدار لازم ادویه بریزید (زردچوبه و ..)، وقتی که کاملا پخت نمک بریزید، ده دقیقه مانده تا آماده بشود سبزی را خورد کرده و به آن اضافه کنید. ده دقیقه آخر آرام هم بزنید تا ته نگیرد. کاملا لعاب بگیرد.
  3. بعد یه قاشق پونه کوهی بریزید (اصلاً سیر داغ یا پیاز داغ درست نکنید)
  4. موقع کشیدن در ظروف روغن مایع و یا روغن زیتون و یا کنجد و کشک و پوره گردو را به آن اضافه کنید.
  5. حتماً بعد از این غذا سه تا پنج عدد خرما میل فرمائید.

طرز تهیه کشک: کشک خشک را خورد کرده خیش بکنید، و با یک حبه سیر و با یک قاشق مربا خوری پونه کوهی در مخلوط کن ریخته و پنج دقیقه مخلوط کنید، یک کشک خوش طعم و خوش عطری بدست می آید.

این غذا دارای پروتئین، کلسیم کافی، فسفر یا فسفات و ویتامین D است.

۳ روش جهت تهیه آش جو در منزل + عکس

separator line

2 – آش جو با سبزی آش

موادلازم:

  • جو= ۱۰۰ گرم
  • نخود= ۷۰ گرم
  • لوبیا= ۷۰ گرم
  • برنج= ۲ ق غ
  • عدس= ۷۰ گرم
  • سبزی آش= (تره ، جعفری، گشنیز، اسفناج ، شوید) ۵۰۰ گرم
  • پیاز داغ= ۲ ق س
  • سیر= ۲ حبه
  • نمک، فلفل، زردچوبه و نعنا= به میزان لازم
  • کشک= ۱۰۰ گرم
  • عصاره قلم =۱ پ

طرز تهیه :

  1. ابتدا جو و برنج را در ظرفی کاملاً می پزیم، سپس نخود و لوبیا را نیز در ظرفی دیگر پخته و عدس را نیز می پزیم
  2. بعد آنها را با هم ترکیب نموده سبزی و عصاره قلم و سیر رنده شده را اضافه کرده و اجازه می دهیم کاملاً جا افتاده شود
  3. در این فاصله ۳/۲ از پیاز داغ را نیز داخل آش ریخته و بعد از آنکه کاملاً پخته و جا افتاده شد (در این بین باید کاملاً هم زده شود که ته نگیرد) داخل ظرف ریخته و روی آن را با پیاز داغ و نعنا داغ و کشک تزئین می کنیم.

۳ روش جهت تهیه آش جو در منزل + عکس

separator line

3 – آش هویج و جو

مواد لازم :

  • نخود یک پیمانه
  • بلغور جو ۳ تا ۴ پیمانه
  • پیاز 3 عدد متوسط
  • گوشت چرخ کرده ۳۵۰ گرم
  • کشک به مقدار لازم
  • هویج ۴ عدد متوسط
  • روغن به مقدار لازم
  • آب به مقدار لازم
  • نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه :

  1. برای تهیه این غذا ابتدا نخودی را که قبلا در آب خیس کرده‌ایم، می‌پزیم.
  2. بلغور جو و هویج خرد کرده را جداگانه می‌پزیم و به نخود اضافه می‌کنیم.
  3. غذا را در حرارت ملایم می‌پزیم تا لعاب بیاندازد.
  4. پیاز را خرد کرده و در روغن تفت می‌دهیم.
  5. گوشت چرخ کرده را اضافه کرده و تفت می‌‌دهیم.
  6. مخلوط پیاز و گوشت را به مواد قبلی اضافه می‌کنیم.
  7. مقدار کمی آب اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم بپزد.
  8. در انتهای پخت نمک، فلفل و زردچوبه اضافه می‌کنیم.
  9. پس از پخت، آش را از روی اجاق برداشته و کشک را اضافه می‌کنیم.
  10. این غذا با نان و سبزی میل می‌شود.

۳ روش جهت تهیه آش جو در منزل + عکس

separator line

بیشتر بخوانید :

خواص ارزشمند و موارد استفاده از جو دو سر

فواید و خواص ارزشمند پودر جو دو سر که تا به حال نمیدانستید!

طرز تهیه ی آش جو مناسب برای نذری

۳ روش جهت تهیه آش جو در منزل + عکس

خواص داروئی جو

این گیاه معمولا به سه صورت در بازار عرضه می شود :
۱) نوع پوست نکنده که هنوز سبوس آن جدا نشده
۲) نوع پوست کنده که پوست آن گرفته شده است
۳) نوع سفید که پوست وسبوس آن گرفته شده است و بنام جو مرواریدی معروف است .

جو از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است

  1. غذایی بسیار مقوی است .
  2. خاصیت نرم کننده دارد و ملین می باشد
  3. در قدیم از آن زیاد استفاده می کردند .
  4. برای نقرس مفید است .
  5. جوشانده این گیاه داروی خوبی برای مبتلایان به تب و کم خونی و سوء هاضمه است .
  6. ماء الشعیر برای درمان سل ،‌زخم های ریوی و سردرد گرم مفید است .
  7. ماء الشعیر جو خون ساز است و زود هضم می شود.
  8. ماء الشعیر جو را با خشخاش کوبیده برای سردرد مفید است .
  9. برای درمان نقرس پماد در جو را با آب بر روی قسمت های دردناک بگذارید .
  10. آن را با شکر مخلوط کرده غذای خوبی برای اطفال است .
  11. بیسکوبیت جو بهترین دارو برای درمان یبوست است و حتی نفخ و شکم درد را از بین می برد.
  12. سرد مزاجان باید آن را با شکر بخورند.
  13. کشک الشعیر جو برای مزاج های گرم و اسهال های صفراوی مفید است .
  14. برای برطرف کردن گلو درد و ورم گلو کشک الشعیر را قرقره کنید .
  15. برای پائین آوردن کلسترول از این گیاه استفاده کنید .
  16. چون دارای پروتئاز می باشد بنابراین از سرطان جلوگیری می کند .

برخی دیگر از خواص دارویی جو

  • به هضم غذا کمک می‌کند.
  • سطح کلسترول بد را کاهش می‌دهد.
  • از ابتلا به بیماری‌های قلبی – عروقی پیشگیری می‌کند.
  • از نارسایی قلبی پیشگیری می‌کند.
  • از ابتلا به دیابت جلوگیری می‌کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا