دسته‌بندی نشده

دمنوش جو : ۱۵ خاصیت شگفت انگیز دمنوش جو برای سلامتی بدن

آیا از خواص دمنوش جو (چای هیپوکرافت) چیزی می دانید؟

دلگرم : دمنوش جو به دلیل رفع عطش و خواص درمانی فراوان در کشورهای شرق آسیا نظیر چین، ژاپن و کره از محبوبیت خاصی برخوردار است. این نوشیدنی طعمی مانند قهوه دارد و به دلیل نداشتن کافئین در سرتاسر دنیا از جمله آمریکا طرفداران زیادی را جذب خود کرده است.

کاهش غلظت خون با دمنوش جو

دمنوش جو به علت داشتن بیش از ۱۰ نوع ماده آنتی اکسیدانی و ترکیباتی چون لیگنان، سلنیوم، ویتامین‌های A و C مانند آنتی‌اکسیدان عمل و از بروز بیماری‌های قلبی و عروقی، مرگ سلول‌ها و مشکلات عصبی جلوگیری می‌کند.

آنتی‌اکسیدان‌های موجود در این دمنوش توانایی جذب و تجزیه پروکسی نیترات‌های موجود در ترکیبات سمی و رادیکال‌های آزاد را دارند.

خاصیت آنتی اکسیدانی دمنوش جو خطر ابتلای افراد سیگاری یا اشخاصی را که در شهر‌های بزرگ و در معرض هوای آلوده قرار دارند، به انواع سرطان و بیماری‌های قلبی و عروقی کاهش می‌دهد.

دمنوش جو : ۱۵ خاصیت شگفت انگیز دمنوش جو برای سلامتی بدن

نقش دمنوش جو در افزایش گردش خون

غلظت بالای خون، کندی حرکت خون در رگ‌ها و مغز را موجب می‌شود، بنابراین خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی، تشکیل لخته‌های خونی، سکته قلبی و مغزی افزایش پیدا می‌کند. بر اساس تحقیقات انمجام شده دمنوش جو خون را رقیق می‌کند.الکیل پیرازین موجود در دمنوش جو باعث کاهش غلطت خون می‌شود.

مصرف این دمنوش بهبود جریان خون را به همراه دارد و میزان ابتلای افراد به سکته را کاهش می‌دهد. مصرف دمنوش جو برای مردان میانسال، سالمند و افراد سیگاری مناسب است.

طرز تهیه دمنوش جو

برای تهیه دمنوش جو باید یک قاشق مربا خوری جوی نیم‌کوب را در ۲ لیوان آب به مدت ۲۰ دقیقه دَم و آن را به صورت گرم یا سرد میل کنید.

زنان باردار باید از استفاده از دمنوش جو خودداری کنند، همچنین مصرف همزمان این دمنوش با دارو‌های ضد انعقاد خون توصیه نمی‌شود.

دیگر مزایای دمنوش جو

  • دمنوش جو خون را تصفیه می‌کند و با کاهش کلسترول خون باعث حفظ سلامتی می‌شود.
  • دمنوش جو یک آرامش بخش طبیعی است.
  • مواد موجود در این دمنوش از بروز سرطان پروستات و سینه که به هورمون‌ها ارتباط دارد پیشگیری می‌کند.
  • این دمنوش در کاهش تعریق شبانه خانم‌های یائسه موثر است.
  • برای درمان بواسیر موثر عمل می‌کند.
  • موجب کاهش علائم آرتریت‌‌های التهابی می‌شود.
  • به درمان آسم و برونشیت کمک می‌کند.
  • مصرف دمنوش جو برای دفع سموم و عفونت ادراری توصیه می‌شود.
  • با مصرف این نوشیدنی می‌توان میزان قند خون را کاهش داد.
  • این دمنوش به عنوان ضد اسید طبیعی عمل کرده و روند هضم غذا را بهبود می‌بخشد و حالت تهوع را نیز برطرف می‌کند.
  • سلنیم موجود در آن برای باروری مردان مهم است.
  • حاوی ملاتونین، تریپتوفان و اسیدآمینه است که خواب راحتی ایجاد می‌کند. بنابراین همان‌طور که گفته شد چون این دمنوش بدون کافئین است با روال خواب تداخلی ندارد.

دمنوش جو : ۱۵ خاصیت شگفت انگیز دمنوش جو برای سلامتی بدن

بیشتر بخوانید :

۱۰ خواص بی نظیر و باور نکردنی سبوس جو دوسر

خواص ارزشمند و موارد استفاده از جو دو سر

فواید و خواص ارزشمند پودر جو دو سر که تا به حال نمیدانستید!

خواص تاثیر گذار جو برای سلامتی

  1. خوردن دانه جو تشنگی را فرو می نشاند. تب را برطرف می کند و به عنوان مقوی عمل می کند. و مالت در هضم غذاهای نشاسته ای خیلی کمک می کند و برای کاهش ترشح شیر کاربرد دارد.
  2. جو از نظر طبیعت طبق نظر حکمای سنتی سرد و خشک است و مواد مغذی آن از گندم کمتر است، ولی قابض و خشک کننده است.
  3. غلیان صفرا و خون را تسکین می دهد و تب های گرم و تب های سل را تقلیل می دهد. مضر مثانه است، از این نظر باید با روغن و انسیون خورده شود.
  4. جو زود هضم می شود ، مولد خون صالح است و به اصطلاح خونساز است ولی معده را سست می کند.
  5. طبق گزارش مرکز دانش MNT که انعکاس بخشی از مقالات فواید غذاها را در بر می گیرد، خوردن نصف فنجان جو 326 کالری، 11.5 گرم پروتئین، 2 گرم چربی، صفر گرم کلسترول، 68 گرم کربوهیدارت و 16 گرم فیبر در رژیم غذایی روزانه را تامین می کند.
  6. آمار جالب این است که مصرف نصف فنجان جو، 3 درصد از نیازهای کلسیم روزانه، 18درصد از آهن، 40 درصد تیامین، 25 درصد ریبو فلاوین، 21 درصد نیاسین، 15 درصد ویتامین B6 از فولات، 30درصد منیزیم، 25 درصد فسفر، 12 درصد پتاسیم، 17 درصد روی، 23 درصد مس، 50 درصد از سلنیوم و 90 درصد از نیازهای منگنز بدن را بر آورده می کند و همچنین بتا گلوکان که یک نوع فیبر است در جو یافت می شود.
  7. جو ، به نظر می رسد که از چند طریق در کاهش کلسترول مؤثر است. یکی این است که شبیه داروهای شیمیایی ضد کلسترول بازار، در مکانیسم ساخت کلسترول در کبد دخالت کرده و کلسترول را کاهش می دهد. محققان وزارت کشاورزی آمریکا در مرکز تحقیقات مادیسن سه ترکیب جداگانه در جو کشف کرده اند که قابلیت کبد در ساختن کلسترول نوع LDL را مهار می کند.
  8. بسیاری از مطالعات نشان داده اند که مصرف روز افزون غذاهای گیاهی مثل جو خطر ابتلا به چاقی، دیابت، بیماریهای قلبی و مرگ و میر را کاهش می دهد و وزن را کاهش و موها را سالم و انرژی را افزایش می دهد.
  9. جو برای سرد مزاجان مضر است از این نظر باید با شکر خورده شود.
  10. مواد شیمیایی معروف به مهار کننده های پروتئاز که در دانه های گیاهی از جمله در جو وجود دارند، عوامل موجب سرطان را در بستر روده ها سرکوب می کنند و به این دلیل جو در ردیف مواد ضد سزطان قرار دارد.
  11. مالت جو کمک به هضم غذا می کندو مغذی است و سینه را نرم می کند ، برای معالجه سوء هاضمه تجویز شده است.
  12. ماءالشعیر سرد و تر است. مسکن حدت خون ، صفرا ، اخلاط سوخته و تب ها و امراض گرم است. حرارت باطنی را تسکین می دهد و حرارت کند و عطش مفرط را فرو می نشاند و برای سل، زخم های ریه، ذات الجنب، سردرد گرم و امثال اینها نافع است.
  13. اگر ماءالشعیر با نصف وزن جو آن ، خشخاش کوبیده مخلوط و مانند حریره شود، برای سردرد گرم مفید است و با عناب ، سپستان ، انجیر و پرسیاوشان برای درد سینه و سرفه مجرب است.
  14. شیره جو که آن را کشک الشعیر گویند سرد مایل به خشک است و غلیظ تر از ماءالشعیر است و برای اسهال صفراوی و مزاج های گرم مفید است و غرغره با آن برای ورم گلو و درد گلو نافع است.
  15. سبوس مهم ترین راه درمان طبیعی یبوست به شمار می رود. جلوگیری از یبوست نیز از بروز بواسیر ، التهاب دیورتیکول (کیسه ای مدوربه اشکال و اندازه های مختلف است که در جدار داخلی روده ایجاد می شود)، سرطان کولون، شقاق، فیستول، شکاف بافت معده و عفونت های دستگاه گوارش (که غالباً در میان افراد مسن مشاهده می گردد) پیشگیری می کند.
  16. بر اساس پژوهش های مختلف ، سبوس غنی ترین منبع غذایی فیبر و الیاف گیاهی محسوب می شود. این فیبر و الیاف را که بیشتر مواد سلولزی و همی سلولزی می باشد و مصرف آن موجب افزایش حجم مدفوع می گردد. افزایش حجم مدفوع عامل اساسی مبارزه با یبوست و بیماری کولون و پیدایش سرطان کولون می باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا