دسته‌بندی نشده

۲ روش ساده جهت تهیه باقالی آب‌ پز با پوست یا به صورت خشک

چگونه باقلای خوشمزه در خانه بپزیم؟

در ایران، خوردن باقالی جزء خوراکی‌های اصلی به حساب می‌آید. باقالی را به همراه برنج، خورشت باقلا، کوفته باقلا، باقالا قاتوق و باقالی آبپز مصرف می‌کنند.

در کل باقالی آبپز یکی از خوراکی های مغذی و پرطرفدار در شب های سرد پاییز و زمستان، همراه با سرکه و گلپر بسیار دلچسب و لذیذ است.

ما در این مقاله از دلگرم طریقه درست کردن باقالی آبپز را به آموزش می‌گذاریم تا در منزل بتوانید تهیه و میل کنید.

طرز تهیه باقلا گرم یا باقلا پخته مرحله به مرحله

طرز تهیه باقالی آبپز برای 5 نفر

  • باقالی خشک: 1 کیلو نیم
  • آب: 2 لیتر
  • سرکه: به اندازه دلخواه
  • نمک و فلفل سیاه: کمی
  • گلپر و نعنا خشک: به اندازه لازم

طرز تهیه :

ابتدا باقالی‌ها را شسته و در یک قابلمه جا دار یک شبانه روز بخیسانید .

آب باید تمام سطح باقالی را بگیرد. در طی خیس خوردن باقالی‌ها چندین مرتبه آب آن را تعویض کنید.

روز بعد ظرفی را انتخاب کنید و باقالی‌ها را درون آن بریزید. آب را اضافه کنید تا حدی که روی سطح باقالی‌ها را بپوشاند.

حرارت را زیاد کنید و بعد از جوش آمدن آب حرارت شعله گاز را در حد متوسط بگذارید .

سعی کنید تا لحظه جوش آمدن آب مواظب باشید آب سر نرود بعد از آن درب قابلمه را بگذارید.

زمانی که باقالی‌ها پخت، نمک، سرکه و فلفل را به آب اضافه کنید. اجازه دهید 5 دقیقه دیگر بجوشد و سرکه و نمک به خورد باقالی‌ها برود.

باقالی پخته شده را داخل ظرف بریزید و روی آن را کمی نعنا خشک و گلپر اضافه و در کنار خانواده نوش جان کنید.

دقت کنید اگر از باقالی تازه (باقالی سبز) استفاده می‌کنید دیگر نیازی به خیساندن باقالی نیست.

می‌توانید باقالی ها را از غلاف اصلی پوست بکنید، بشویید و داخل قابلمه قرار دهید.

اگر مغز باقالی زرد رنگ باشد، نشان دهنده کیفیت پایین باقالا است. سعی کنید تازه و سبز رنگ تهیه کنید.

۲ روش ساده جهت تهیه باقالی آب‌ پز با پوست یا به صورت خشک

روش دیگر پخت باقالی با پوست اول

در این روش باقالی تازه را خریداری کنید و بدون اینکه آنها را پوست بکنید بشویید و داخل قابلمه ای قرار دهید (پوست اول و دوم کنده نشود).

داخل قابلمه را آب بریزید تا روی سطح باقالی‌ها را بگیرد. نمک و مقداری سرکه به آب اضافه کنید (اندازه سرکه حداقل نصف استکان و نمک در حدی که خوش نمک بشود).

چک کنید بعد از نیم ساعت پخته شده و آماده سرو است. بعد از کمی خنک شدن باقالی ها را داخل ظرف بریزید و از پوست اول جدا کنید و با گلپر و نمک و سرکه و نعنا میل کنید.

اگر دوست داشته باشید کمی سماق روی باقالی‌ها بپاشید. ریختن سماق، باقالی را لذیذ و خوشمزه خواهد کرد.

چگونه باقالی تازه را خشک کنیم؟

ابتدا باقالی تازه را از پوست اول جدا کنید. بدون شستن آنها را روی پارچه تمیزی جلو نور آفتاب پهن کنید. حتی می‌توانید این کار را جلوی باد پنکه نیز انجام بدهید .

هر چند ساعت باقالی‌ها را جابجا کنید تا زیر آنها هوا رد و بدل شود. باقالی‌ها به تدریج خشک می شود. بعد از خشک شدن زمان استفاده، می‌توانید زیر آب آنها را بشویید.

طریقه فریز کردن باقالی

فریز کردن باقالی باعث تغییر رنگ در فریزر خواهد شد، اما مجبوریم برای زمانی که باقالی فصلش تمام می‌شود، آن را فریز کنیم.

پس سعی کنید یک سری نکات رعایت بشود تا در فصل‌هایی که باقالی موجود نیست بتوانید با خیال راحت استفاده کنید. سالم بودن مواد فریزی بسیار حائز اهمیت است.

زمان خرید از بهترین نوع باقالی خریداری کنید: تازه و ترد و با کیفیت، به اصطلاح جوان و تازه باشد.

پوست اول آن را در آورده و خوب بشویید و اجازه بدهید خوب آب آن کشیده شود. بعد باقالی ها را تقسیم بندی کنید و داخل کیسه فریزر زیپی قرار دهید. مدت نگهداری باقالی فریز شده حداقل سه ماه است.

خاصیت باقلا سبز

در بازار دو نوع باقالی موجود است: تازه و خشک. اگر چه خاصیت باقالی خشک بیشتر از باقالی تازه هست. اما، ویتامین سی باقالی خشک پایین و دارای طبع سرد و تر است.

باقالی تقویت کننده استخوان‌ها است و در عین حال مصرف آن برای رماتیسم، درد مفاصل و سیاتیک مفید هست.

باقالی سرشار از فیبر و به علت داشتن پروتئین بالا یک غذای کامل محسوب می‌‎شود. کلسیم و پتاسیم بالایی را دارا است و به همین جهت مصرف آن برای جلوگیری در پوکی استخوان توصیه می‌شود.

افرادی که دچار فشار خون بالا، نقرس، رماتیسم و سنگ کلیه هستند مصرف باقالی توصیه می‌شود.

افرادی که، دچار فاویسم (کم خونی) هستند تاکید می‌شود از مصرف باقالی دور باشند. خانم‌های باردار هم از خوردن باقالی امتناع کنند.

باقالی برای لک صورت و کیسه صفرا مفید و درد میگرن را کم می‌کند. در هضم غذا کمک کننده و برطرف کننده اسهال است.

امیدوارم دوستان این مطالب مورد استفاده شما عزیزان قرار گرفته باشد.

بیشتر بخوانید :

آموزش روش پخت خورش باقالا ( باقالا قاتق) غذای سنتی شمالی

همه چیز در مورد باقلا(باقالی)

آموزش پخت باقالی پلو با ماهیچه شیک و مجلسی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا