۲ روش جذاب جهت تهیه پشمک در منزل
طرز تهیه پشمک خانگی
طرز تهیه پشمک خانگی بسیار ساده است. پشمک از آن دست خوراکیهایی است که بسیار خاطره انگیز بوده و همه ما تجربه چشیدن طعم آن را داریم و تهیه آن در خانه لذت بخش خواهد بود.
اگر شما امروز مادر شده باشید؛ یکی از خاطره انگیزترین خوراکی ها پشمک های ساده ای بود که گاهی در شهربازی ها برای ما میخریدند. ولی امروزه رویکردها و روش های جدیدی برای پشمک ابداع شده که شما میتوانید در منزل به راحتی پشمک درست کنید.
روش تهیه پشمک با طعم خاطره انگیز
در اولین مرحله برای تهیه پشمک باید شکر را بپزید. صبر کنید تا شکر قوام بیاید. برای پختن شکر را با آب ترکیب کنید و بجوشانید تا غلیظ شود. در مرحله بعدی باید یک سینی را چرب کنید.
سپس شکر قوام آمده را در آن ریخته روی شعله بگذارید تا کمی گرم شود. در ادامه دستور تهیه انواع پشمک را در اختیارتان قرار میدهیم؛ با ما همراه باشید.
روش اول جهت تهیه پشمک
پشمک یکی از شیرینی های خوشمزه است که طرفداران زیادی دارد. این پشمک در رنگهای صورتی ، سفید ، زرد ، قهوه ای و … موجود است. یک خانم کد بانو دوست دارد همه شیرینی هایش را در منزل تهیه کند. حتی پشمک.
مواد لازم برای تهیه پشمک در منزل
- روغن…..400گرم
- آرد سفید …..200 گرم
- شکر ….. یک کیلوگرم
طرز تهیه پشمک در منزل و ترفندهای آن
در اولین مرحله برای تهیه پشمک باید شکر را بپزید. صبر کنید تا شکر قوام بیاید. برای پختن شکر را با آب ترکیب کنید و بجوشانید تا غلیظ شود.
در مرحله بعدی باید یک سینی را چرب کنید. سپس شکر قوام آمده را در آن ریخته روی شعله بگذارید تا کمی گرم شود.
سپس مایع را به صورت کلاف در آورده بگذارید از هر طرف چند نفر آن را بکشند تا دراز شود. شما باید آن را روی هم برگردانید و دوباره آن را بکشید تا کاملا سفت شود.
در قسمت بعدی آن وقت آرد سفید را در روغن داغ چرخی داده آن را کف سینی ریخته و سینی را حرارت دهید.
همچنین در مرحله بعدی مایع به دست آمده را چند نفری با دست های روغنی بچرخانید تا به حالت پشمک در آید. اکنون پشمکتان آماده است. میتوانید خودتان یا حتی همان هایتان از آن استفاده کنید.
روش دوم جهت تهیه پشمک با سرکه
پشمک از مخلوط آب و شکر تهیه میشود، به همین دلیل مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه پشمک خانگی به راحتی در دسترس بوده و در تمام خانهها یافت میشود. طرز تهیه آن نیز راحت بوده و در زمانی اندک میتوانید آن را درست کنید.
از طرف دیگر این خوراکی بسیار خوش طعم است و تمام افراد از بزرگسالان تا کودکان از خوردن آن لذت میبرند. البته توجه داشته باشید که این خوراکی مواد قندی فراوانی دارد و نباید در مصرف آن زیاده روی کرد.
مواد مورد نیاز برای تهیه پشمک خانگی
- شکر ۱ کیلوگرم
- آرد سفید ۲۰۰ گرم
- سرکه یک سوم قاشق غذاخوری
- روغن ۴۰۰ گرم
طرز تهیه پشمک :
ابتدا شکر را در حدود نیم لیتر آب حل کنید. سپس مخلوط آب و شکر را داخل قابلمه ریخته و روی حرارت قرار دهید.
صبر کنید تا شربت به جوش آید و یکی دو جوش بزند، سپس سرکه را اضافه کنید، اندکی بهم بزنید و صبر کنید تا شربت غلیظ شود. یک سینی فر را چرب کنید.
زمانی که شربت قوام آمد و شبیه عسل شد، آن را داخل سینی بریزید. پس از آنکه شربت سرد شد، مانند خمیر بازی میشود، چنگ بزنید تا نرم شود و سپس آن را به شکل کلاف دربیاورید.
سپس آرد را در روغن سرخ کنید و کف سینی بریزید. آبنباتی که به شکل کلاف درآوردید را روی آرد قرار دهید و دائما از طرفین بکشید و به شکل عدد هشت انگلیسی تا بزنید و دوباره حلقه کنید.
سپس دوباره از طرفین بکشید تا دایره بزرگتر شود و دوباره همین کار را انجام دهید. این کار را آنقدر ادامه دهید که همانند پشمک شود. اکنون پشمک آماده است و میتوانید آن را سرو کنید.
چند نکته ی مهم برای تهیه پشمک
- هنگامی که شربت را روی حرارت قرار میدهید، شعله گاز را روی حرارت متوسط به بالا تنظیم کنید، زیرا شربت برای قوام آمدن به حرارت بسیار زیادی احتیاج دارد.
- اگر تمایل دارید که پشمک کاکائویی دست کنید، پس از آن آنکه آرد و روغن را کف سینی ریختید، مقداری پودرکاکائو نیز داخل سینی بریزید.
- تا زمانی که پشمک کاملا آماده شود، به هیچ وجه برای جداکردن رشتهها از یکدیگر از قیچی یا چاقو استفاده نکنید، زیرا با اینکار رشتهها به یکدیگر میچسبند.
- برای تهیه پشمک در رنگهای مختلف میتوانید از رنگهای خوراکی مجاز استفاده کنید.
روش سرو پشمک خانگی
اکنون باید پشمک را سرو کنید، سرو آن به صورت رشتهای باریک و درهم تنیده اگرچه زیبا است، اما به راحتی نمیتوان آن را میل کرد؛ از اینرو باید آن را آماده کنید.
در ادامه سادهترین روش برای سرو پشمک خانگی شرح داده میشود. در این روش شما به هیچ چیزی بیش از آنچه که در منزل دارید احتیاج نخواهید داشت.
ابتدا یک مقدار از پشمک را جدا کنید. آن را داخل یک استکان باریک بریزید و با قاشق مرباخوری یا دست کاملا فشار دهید.
آنقدر پشمک را فشرده کنید که ضخامت آن به ۲ تا ۳ سانتیمتر برسد. بسته به سلیقه خودتان میتوانید ضخامت بیشتری را در نظر بگیرید، اما بسیار مهم است که کاملا پشمک را فشرده سازید.
استکان را برگردانید و با دست به ته آن ضربه بزنید تا پشمک آزاد شود. حال می توانید آنها در یک ظرف بچینید و سرو کنید.
اگرچه پشمک یک خوراکی لذیذ است که با شیوه سرو یاد شده میتوانید آن را در میهمانیها نیز برای پذیرایی استفاده کنید، اما نباید از مضرات آن غافل شوید.
پشمک حاوی مواد قندی بسیار زیادی است، از اینرو نه تنها برای مبتلایان به دیابت، بلکه برای تمام افراد ضرر دارد. قند زیاد حتی ریسک ابتلا به بیماریهای قلبی را افزایش میدهد، بنابراین در استفاده از این خوراکی زیاده روی نکنید.
حتی برای کودکان نیز استفاده زیاد از پشمک مضراتی را به همراه دارد؛ علاوه بر آنکه ابتلا به دیابت مختص به سن خاصی نیست و ریسک ابتلا به این بیماری در کودکان نیز وجود دارد، میزان قند بالای این خوراکی به دندانها آسیب خواهد زد و باعث پوسیدگی دندان کودکان میشود.
بیشتر بخوانید :
طرز تهیه دنت شکلاتی خوشمزه با طعمی جدید و خاص
آموزشی خاص جهت تهیه حلوای انار خوشمزه ویژه شب یلدا
طرز تهیه ی کیک کدو حلوایی خوشمزه و خاص