دسته‌بندی نشده

کته قالبی با مرغ

Image مواد لازم :

برنج 1000 گرم

گوشت مرغ 1000 گرم

گوجه فرنگي 1000 گرم

موز 1000 گرم

روغن 150 گرم

طرز تهيه :

برنج را مطابق دستور کته قالبي در قالبي گرد و وسط سوراخ دم مي کنيم دم کشيدن آن يک ساعت کافي است چون اين کته ته ديگ ندارد. مرغ را بدقت تميز ميکنيم و با ليوان آب و کمي نمک و فلفل ميگذاريم بپزد بطوريکه بعد از پختن نصف ليوان آب داشته باشد 3 تا 4 عدد از گوجه فرنگيها را کنار ميگذاريم ، بعد بقيه را در آب جوش مي اندازيم و پوستش را ميکنيم ، بعد خرد مي کنيم و در مرغ مي ريزيم ميگذاريم با مرغ چند جوش بزند و آب مرغ غليظ شود.

موزها را پوست ميکنيم و خرد ميکنيم در کره کمي سرخ مي کنيم برنج را وسط ديس کشيده مرغ را با سس آن وسط سوراخ برنج مي ريزيم اطراف برنج را با موز و نصفه هاي گوجه فرنگي تزيين مي کنيم . البته ممکن است کته را بدون موز تهيه کرد در اين صورت مرغ و سس را وسط کته قرار داده اطارف آنرا با حلقه گوجه فرنگي و جعفري تزيين مي کنيم . در صورت رعايت مقادير مواد اوليه اين غذا براي 6 تا 8 نفر کافيست

طرز تهيه کته قالبي :
براي تهيه کته خوب بايد از برنج درجه يک استفاده نمود برنج را پيمانه ميکنيم براي هر پيمانه برنج دو پيمانه آب در نظر مي گيريم و بعد برنج را بدقت تميز مينمائيم و با آب نيم گرم چندين دفعه و بآهستگي بطوريکه برنج خرد نشود مي شوئيم تا آب برنج کاملا زلال شود ، بعد مقدار آبي را که ابتدا در نظر گرفته ايم ( و بهتر است آب نيم گرم باشد )

روي برنج مي ريزيم و يک قاشق نمک داخل آب ميريزيم و بهم ميزنيم تا نمک حل شود آب برنج را مي چشيم و بايد نه زياد شور و نه زياد بي نمک باشد نصف از روغن را داخل آب و برنج ميريزيم و برنج را روي آتش يا کف فر قرار مي دهيم درب ظرف برنج را کمي باز ميگذاريم در صورتيکه داخل فر گذاشته باشيم حرارت را 400 درجه کرده مي گذاريم آب برنج تبخير شود ماست و زرده تخم مرغ و بقيه روغن و کمي نمک را مخلوط ميکنيم و ته ظرف نسوز مناسبي مي ريزيم

يکي دو کفگير از برنج آماده شده را با اين مايه مخلوط مي نمائيم و اين مايه را با پشت قاشق ته ظرف صاف ميکنيم و بقيه برنج را روي آن مي ريزيم و کمي روي برنج را فشار مي دهيم ودر آنرا مي بنديم ظرف را کف فر قرار مي دهيم حرارت را 350 درجه ميکنيم يکساعت و نيم و يا دو ساعت مي گذاريم کته در فر بماند تا ته و اطراف کته کاملا طلايي شود، بعد ظرف را از فر خارج ميکنيم بعد از کمي سرد شدن ديس را روي دهانه ظرف مي گذاريم و کته را در ديس بر ميگردانيم در قابلمه هاي فلزي يا لعابي و روي آتش نيز مي توان کته قالبي تهيه نمود

در اين صورت ظرف را بايد روي حرارت ملايم قرار داد و روي در انرا کمي آتش ريخت و يک ساعت تا يک ساعت و نيم براي دم کشيدن و ته ديگ بستن آن کافي است و براي اينکه کته قالبي از ظرف فلزي براحتي جدا شود بهتر است ظرف کته را در ظرف آب سردي قرار بدهيم .تا ظرف کته کمي سرد شود بعد با کارد اطراف کته را کمي جدا ميکنيم و در ديس بر مي گردانيم .

در صورت داشتن فرصت ممکن است برنج را نيم ساعت قبل از طبخ بشوئيم و آب و نمک آنرا اندازه کنيم و بعد طبخ نمائيم . بدون آتش هم ممکن است کته را دم کرد. امروزه که ظرفهاي تفلون فراوان است با اين نوع ظرفها بآساني ميتوان کته قالبي تهيه کنيم .

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا