دسته‌بندی نشده

چرا موقع تمرینات ورزشی خمیازه میکشم ؟

خمیازه کشیدن در تمرین نشانه چیست؟!

به گزارش دلگرم : خمیازه کشیدن معمولا غیرارادی است. حتی گاهی اوقات وقتی فرد دیگری را می‌بینیم که خمیازه می‌کشد ما نیز ناخودآگاه این کار را انجام می‌دهیم! ولی خمیازه کشیدن در تمرین معمولا علل خاصی مثل خستگی مفرط و کاهش سطح انرژی دارد که لازم نیست نگران آن‌ها باشید. اما حواستان باشد، اگر حس کردید بیش از حد دچار خمیازه کشیدن در تمرین می‌شوید، حتما باید به پزشک مراجعه کنید.

خستگی یکی از دلایل اصلی خمیازه کشیدن در زمان تمرینات ورزشی است

همانطور که در حالت عادی هم خمیازه می‌تواند نشانه‌ی خستگی باشد، حین تمرین نیز احتمالا به این معنی است که به خواب بیشتری نیاز دارید. این شرایط می‌تواند به خاطر سنگین‌تر کردن تمرینات یا افزایش زمان ورزش باشد.اگر حین تمرین احساس خستگی می‌کنید، برنامه‌ی خواب منظمی برای خود تنظیم کنید و حداقل 8-7 ساعت خواب مفید داشته باشید.

افزایش دما و خمیازه کشیدن در تمرین

جالب است بدانید خمیازه کشیدن باعث کاهش و تنظیم دمای مغز می‌شود. در واقع حین استرس ورزش یا کم‌خوابی دمای مغز شما بالا می‌رود که می‌تواند خطرناک باشد اما بدن ابتدا با افزایش تعریق پاسخ می‌دهد و اگر تعریق نتوانست دما را پایین بیاورد، خمیازه به کمک شما می‌آید!پس با این حساب نباید حین تمرین خمیازه خود را متوقف کنید چون می‌تواند هشداری از افزایش فعالیت و بالا رفتن دمای مغز باشد.همچنین در مطالعه‌ای ثابت شده است کسانی که حین تمرین تنفس صحیحی ندارند (تنفس صحیح حین ورزش شامل دم از بینی و بازدم از دهان است) بیشتر خمیازه کشیده و خسته تر می‌شوند.تنفس صحیح در حین تمرین، حتی بازدهی تمرینات شما را نیز بالاتر می‌برد.

تخلیه ی قدرت فیزیکی

تمرین می‌تواند منجر به خمیازه کشیدن شود تا مواد شیمیایی و نوروترنسمیترهایی مثل دوپامین، سروتونین، نیتریک اکساید و… در مغز ترشح شود و به تعادل بدن کمک کند. این مکانیسم خصوصا برای زمانی صدق می‌کند که شما وزنه‌های سنگینی بیش از حد توان خود بلند می‌کنید.این مکانیسم خصوصا برای زمانی صدق می‌کند که شما وزنه‌های سنگینی بیش از حد توان خود بلند می‌کنید.

خمیازه در میانه ورزش، نشانه چیست

دیگر موارد ارتباط خمیازه با سلامتی

هرچند خمیازه کشیدن در اکثر مواقع نگران کننده نیست، اما همانطور که در ابتدا هم گفتیم خمیازه‌ی بیش از حد را نباید دست کم گرفت. این شرایط می‌تواند به خاطر رفلکس واگوواگال باشد که باعث کاهش ضربان قلب و افت فشارخون می‌گردد که قطعا خطرناک است!بیماری‌هایی مثل دیابت، افسردگی، بی‌خوابی مزمن و… می‌توانند از علل خمیازه کشیدن بیش از حد در حین تمرین باشد.

قبل از شروع تمرین حتما مطمئن شوید که به اندازه ی کافی استراحت کردید و خسته نیستید. وعده‌ی غذایی سبک همراه با پروتئین را 2-1 ساعت قبل از تمرین مصرف کنید. فراموش نکنید ورزش کردن ناشتا کاملا اشتباه است و می‌تواند به بدن شما آسیب وارد کند.حین ورزش قلب باید حجم زیادی از خون را به اندام‌های مختلف بدن برساند و شش‌ها هم با سرعت بالا سعی می‌کنند اکسیژن را برای نیاز بدن تامین کنند؛ پس فشار زیادی به بدن وارد می‌شود.در نتیجه شما باید تمرینات را از سبک شروع کنید و به تدریج افزایش دهید تا بدن شما بتواند خود را با شرایط جدید وفق دهد.

۵ راهکار برای پیشگیری از خمیازه کشیدن زیاد

1. ورزش کنید

بعضی اوقات دلیل این واکنش دفاعی، خستگی و کوفتگی عضلات است، شاید به همین دلیل برخی از افراد در هنگام خمیازه، تمام بدن را می کشند. ورزش کردن از خستگی عضلات می کاهد.

2. آب بنوشید

وقتی آب بدن کم است، فرد احساس خستگی می کند . خستگی باعث خمیازه کشیدن، می شود. پس روزانه به مقدار کافی آب بنوشید.

3. نفس های عمیق بکشید

نفس های سریع و کوتاه نداشته باشید زیرا بدن تصور می کند دچار استرس شده اید و مشکل بدتر می شود. زیرا استرس دمای مغز را بالا می برد.

حتماً بخوانید:

4. میزان اکسیژن و دمای اتاق را بررسی کنید

بیش از حد گرم بودن اتاق می تواند باعث کسالت شود. بهتر است کمی پنجره ها را باز کنید تا هوای تازه به جریان بیافتد.

5. با بینی نفس بکشید

نفس کشیدن با بینی، خون سردتری را وارد بدن می کند! شاید خمیازه کشیدن، ساده و بی فایده به نظر برسد، اما این مکانیسم دفاعی کاملاً پیچیده بوده و برای تنظیم و کاهش دمای مغز رخ می دهد. علاوه بر خستگی و بی خوابی، کاهش اکسیژن نیز می تواند یکی از دلایل مهم این واکنش باشد.

علت خمیازه کشیدن هنگام ورزش ناشی از کمبود اکسیژن است و این امر پاسخ طبیعی بدن برای پایین آوردن دمای مغز است.مسری بودن خمیازه در افرادی که عواطف و احساسات نزدیک تری دارند، بیشتر مشاهده شده است که ناشی از فعالیت بیشتر نورون های آینه ای است. کنترل خمیازه به صورت عمدی، فشار بیشتری بر عضلات درگیر (دیافراگم، عضلات تنفسی و…) وارد می کند و هم چنین با سرکوب مکانیسم های دفاعی بدن، خطرات زیادی را به دنبال دارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا