دسته‌بندی نشده

چاره سنگ کلیه

▪ چطور می‌توانیم سنگ‌کلیه را تشخیص دهیم؟
ـ در آزمایش ادرار این بیماران، گلبول‌های قرمز تقریبا همیشه وجود دارند. ۹۰ درصد سنگ‌ها درعکس شکمی کلیه، حالب و مثانه قابل مشاهده هستند.

▪ کی باید این بیماران در بیمارستان بستری شوند؟
ـ گاهی در این بیماران سنگ کلیه آن‌قدر بزرگ است که بیمار نیازمند مداخله فوری و بستری می‌شود. گاهی اوقات نیز بیمار دچار تب بالا می‌شود که برای این کار نیز باید بیمار را بستری و به سرعت آنتی‌بیوتیک مناسب را آغاز کرد.

همچنین برخی بیماران با دردهای غیرقابل کنترل نیازمند تزریق ضددرد هستند که به همین دلیل باید این بیماران در بیمارستان بستری شوند. بیمارانی که تهوع زیادی دارند و نیازمند تجویز مایع داخل عروقی هستند نیز از جمله مواردی است که سبب بستری شدن بیمار می‌شود.

▪ بیماران دیابتی مبتلا به سنگ کلیه را چگونه درمان می‌کنید؟
ـ بیماران دیابتیک با بیماری سنگی حاد در معرض برخی عوارض مانند عفونت و سمیت کلیوی مواد حاجب رادیولوژی هستند. این عوارض در بیماران دیابتی وابسته به انسولین که کنترل قند خوبی ندارند جدی است، اغلب این بیماران باید بستری ‌شوند. بیمارانی که مت‌فورمین مصرف می‌کنند نیازمند مراقبت‌های ویژه هستند.

▪ زنان بارداری که سنگ‌کلیه دارند چه کار کنند؟
ـ زنان حامله با درد کلیه و خون‌ریزی ادراری باید سونوگرافی شوند و سپس درمان ویژه‌ای برای این بیماران صورت گیرد.

▪ چه بیمارانی را سرپایی درمان می‌کنید؟
ـ برای بیماران با سنگ کوچک‌تر از ۵ میلی‌متر که از جهات دیگر سالم هستند درمان سرپایی مناسب است. از بیماران خواسته می‌شود تا مایعات کافی بنوشند. نمونه ادرار بیمار را از نظر پیدا کردن سنگ به آزمایشگاه ارسال می‌کنیم و به اندازه کافی ضددرد به بیمار داده می‌شود.

پیگیری به صورت هفته‌ای یا هر دو هفته یک‌بار از طریق کلیشه رادیوگرافی از نظر بررسی پیشرفت عبور سنگ انجام می‌شود. سنگ‌های بین ۵ تا ۱۰ میلی‌متر احتمال دفع خودبه‌خودی کمی دارند و در صورت عدم حضور عوارض مانند عفونت، انسداد شدید یا کلیه منفرد باید برای مداخله زودتر مدنظر باشند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا