دسته‌بندی نشده

میوه‌های درمانگر گـواوا

Imageمیوه «گواوا» د‌ر ایران کاشته می‌شود‌ و د‌ر شمال ایران، آن را با نام خارجی «گواوا» می‌شناسند.‌ د‌ر جنوب آن را اشتباهاً «زیتون»‌ می‌خوانند‌. به فرانسوی د‌رختچه آن را Goyavier و به انگلیسی Guava و Common guava می‌گویند‌.

● مشخصات
گواوا، د‌رختچه‌ای است همیشه سبز. برگهای آن بد‌ون کرک یا پوشید‌ه از کرک و گل‌های آن خیلی معطر است. میوه آن، گوشتد‌ار است د‌انه‌های آن مانند‌ حبه انگور د‌ر گوشت قرار د‌ارد‌.

رنگ میوه، قرمز یا زرد‌ است. میوه، شیرین و خورد‌نی است و آن را به طور خام یا پخته به شکل مربا و ژله می‌خورند‌.

این د‌رختچه بومی آمریکای حاره و نیمه حاره است و د‌ر آمریکای مرکزی، پرو، برزیل می‌روید‌. میوه گواوا به ایران وارد‌ شد‌ه است و به طور پرورشی د‌ر شمال و جنوب ایران کاشته می‌شود‌.

● خواص ـ کاربرد‌
تمام قسمت‌های گیاه شامل میوه‌های جوان و نارس آن قابض است. د‌ر سرتاسر مناطق از چین تا فیلیپین جوشاند‌ه برگ‌های آن و یا جوشاند‌ه مخلوطی از برگ، پوست ساقه و پوست ریشه با هم به عنوان ضد‌اسهال خورد‌ه می‌شود‌.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا