میدونستی با آهک میشه مربا درست کرد؟ بیا تا بهت یاد بدم!
این مربا را با مصالح ساختمانی تهیه می کنند!
اغلب ما همه جور مربا خورده ایم و طعمهای لذیذ آنها لذت برده ایم، اما گاهی با دیدن برخی مرباها یا شنیدن نام آنها شگفت زده میشویم و دلم مان میخواهد این دست مرباهای خاص را نیز بچشیم. مربای کدو حلوایی هم خوش طعم و خوش عطر است و هم خوش قیافه. این مربا از آن مرباهایی است که نه تنها سر میز صبحانه مصرف میشود. بلکه میتوانید یک ظرف از آن را در پذیرایی شام از مهمانانتان سرو کنید تا همه مسحور سلیقه و دستپخت شما شوند.
اما نکته جالب در تهیه این مربا استفاده از پودر آهک است، البته باید توجه داشته باشیم که از این مصالح ساختمانی در مراحل اولیه و قبل از پختن مربا استفاده میشود. گفتنی است برای پختن مربای بالنگ نیز از پودر آهک برای کاهش تلخی و پوست بالنگ نیز استفاده می شود.
مواد لازم : | میزان مورد نیاز : |
---|---|
کدو حلوایی (حدود دو کیلوگرم) | یک عدد |
شکر | ۵/۲ کیلوگرم |
هل سبز | حدود ۱۰ عدد دانه |
پودر زعفران | یک قاشق مرباخوری |
گلاب | نصف استکان |
پودر آهک | یک لیوان |
طرز تهیه مربا کدوحلوایی با آهک
کدو حلوایی را پوست بگیرید و قطعه قطعه کنید. سپس این قطعات را به اشکال گوناگون مثل گل، ستاره و یا فرمهای دیگر قالب بزنید. قالب زدن کدو حلوایی به علت سفت بودن بافت آن، کار سختی است.
اگر از قالبهای فلزی که دسته ندارند استفاده میکنید، برای جلوگیری از بریدن دستتان یک قطعه پارچه تمیز را چند بار تا کنید و هنگام فشار دادن قالب، پارچه را روی آن بگذارید. اگر نمیخواهید از قالب استفاده کنید، کدو را به صورت اشکال هندسی مثل لوزی خرد کنید.
وقتی کار قالب زدن کدو تمام شد، آن را در ظرف گودی بریزید و آب زلال روی آب آهک را روی آن بریزید. بگذارید کدو یک شب در آب آهک بماند. صبح روز بعد، قطعات کدو را از آب آهک خارج کنید و با آب سرد، خوب آبکشی کنید.
سپس آنها را در ظرفی بریزید و آن قدر آب سرد بریزید تا روی کدوها را بگیرد. بگذارید قطعات کدو دو تا سه ساعت در آب سرد بمانند. سپس آب را عوض کنید و بگذارید دو تا سه ساعت دیگر بماند.
این کار را دست کم سه بار تکرار کنید. کدوها را در یک قابلمه لعابی بریزید. شکر را اضافه کنید و به اندازهای آب روی آن بریزید که روی کدوها را بگیرد. ظرف را روی شعله ملایم اجاق گاز قرار دهید و بگذارید کمکم جوش بیاید و آهسته بجوشد. پس از هفت الی هشت ساعت که کدو پخت و شربت مربا قوام آمده و برق افتاد، دانههای هل که بهتر است با یک سوزن سوراخ شده باشند، زعفران و گلاب را اضافه کنید و بگذارید ۱۵ دقیقه دیگر بجوشد.
سپس از روی شعله بردارید، بگذارید کمی سرد شود و آن را در ظروف دردار بریزید. اگر شربت مربا کم باشد، میتوانید مقداری شربت را جداگانه درست کنید و پس از قوام آمدن به مربا اضافه کنید.
منبع : مشرق نیوز