دسته‌بندی نشده

موارد مصرف و عوارض قرص مکلوبماید

آشنایی با قرص مکلوبماید

مکلوبماید (Moclobemide) برای تخفیف علائم بیماری افسردگی به کار می‌رود. این دارو همچنین برای درمان افسردگی ، درمان فوبیایی اجتماعی، بی اشتهایی، عصبی، اختلالات پانیک PTSD، پرخوری عصبی و سندرم درد بکار می رود.

افراد به روشهای مختلفی افسردگی را تجربه می کنند. افسردگی ممکن است در کار روزانه شما مشکل ایجاد کند و میزان بهره وری شما را کاهش بدهد. همچنین میتواند بر روابط و برخی از حالتهای جسمی شما تاثیر گذارد. به این نکته توجه داشته باشید که گاهی اوقات داشتن غم و اندوه و یا احساس کمبود، بخشی عادی از زندگی است. در زندگی همه درگیر اتفاقات غم انگیز و ناراحت کننده می شوند. اما اگر به طور مرتب احساس بدبختی و ناامیدی دارید، ممکن است دچار افسردگی شده باشید.

افسردگی یه اختلال جدی محسوب می شود و می تواند بدون پیگیری و درمان صحیح تشدید شود. با این وجود افرادی که بطور آگاهانه در صدد درمان بر آمده و پیگیری دارند در طی چند هفته بهبودی علائم و حالات خود را متوجه می شوند.

مکانیسم اثر مکلوبماید

این دارو مهار کننده اختصاصی آنزیم منوآمین اکسیداز MAO-A) A) می‌باشد ولی تا حدودی نیز اثر مهاری بر آنزیم MAO-B دارد. مهار این آنزیم‌ها موجب افزایش غلظت منوآمین‌ها در ذخایر انتهای اعصاب و احتمالا باعث فعالیت ضد افسردگی خواهد شد. این دارو باعث مهار کوتاه مدت (24 ساعت) و قابل برگشت MAO-A می‌شود.

فارماکوکینتیک مکلوبماید

مکلوبماید به خوبی از دستگاه گوارش جذب می‌شود، ولی فراهمی زیستی‌آن 55% (به دلیل اثر اولین عبور)‌ است. این دارو دارای متابولیسم وسیع کبدی و دفع کلیوی بوده و نیمه عمر آن 5/1 ساعت می‌باشد.

قرص

مقدار مصرف مکلوبماید

بزرگسالان: 150 میلی‌گرم دو بار در روز بعد از غذا مصرف می‌شود. در صورت نیاز و تحمل بیمار این مقدار را می‌توان تا mg/day600 افزایش داد.

مصرف موکلوبماید در دوران حاملگی و شیردهی

NR – داروهای مربوط به این گروه هنوز در هیچ کدام از دسته های موجود دسته بدی نشده است

این دارو مقدار ناچیزی در شیر مادر ترشح می شود. درباره تاثیر احتمالی آن طی دوره بارداری اطلاع کافی موجود نیست. تنهادر صورت لزوم و با احتیاط تجویز شود.

موارد منع مصرف مکلوبماید

در صورت حساسیت به مکلوبماید، نارسائی حاد کبدی‌ و حالت گیجی حاد (acult confusional state) نباید این دارو مصرف کرد.

هشدارها در رابطه با مکلوبماید

1.در صورت نارسائی کبدی، فشار خون بالا، فئوکروموسیتوم، تیروتوکسیکوز و تمایل به خودکشی باید این دارو را با احتیاط کامل به کار برد
2. در بیماران مبتلا به نارسائی کبدی مقدرا مصرف را باید 50% کاهش داد.
3. در صورت بروز افزایش شدید فشار خون، بیمار باید در اورژانس تحت مراقبت کامل قرار گیرد . در صورت نیاز به جراحی ، درمان‌های دندانپزشکی و سایر فوریتهای پزشکی احتیاط لازم باید به عمل آید . در صورت نیاز به جراحی انتخابی، مصرف این دارو باید 2 روز قبل از جراحی قطع شود.

عوارض جانبی مکلوبماید

  • سردرد، خشکی دهان، تهوع، لرزش، اضطراب
  • افزایش فشار خون، افت فشارخون وضعیتی ، تاکی‌کاردی
  • احساس ضعف یا خستگی، یبوست یا اسهال، خواب آلودگی یا بی‌خوابی
  • استفراغ، کابوس‌های شبانه از عوارض جانبی مهم این دارو هستند.

مکلوبماید

تداخلات دارویی مکلوبماید

  • مصرف همزمان این دارو با الکل، غذاهای حاوی تیرامین، داروهای مقلد سمپاتیک، داروهای حاوی اپی‌نفرین، ضد افسردگی سه حلقه‌ای ، مهار کننده‌های منوآمین اکسیداز و مهار‌کننده‌های اختصاصی بازجذب سروتونین موجب افزایش شدید فشار خون می‌شود.
  • مصرف این دارو با دکسترومتورفان و مپریدین موجب می‌شود که عوارض جانبی اوپیوئید‌ها مثل تهوع، سرگیجه، لرزش و استفراغ افزایش یابد.
  • سایمتیدین متابولیسم مکلوبماید را کاهش می‌دهد. لذا در صورت مصرف همزمان سایمتیدین ،مقدار مصرف این دارو باید 50% کاهش داد. در صورت مصرف همزمان با داروهای ضد جنون ، علائم جنون تشدید می‌شود.

نکات قابل توصیه در مورد مکلوبماید

1.در حین مصرف دارو، فشار خون به طور منظم باید اندازه‌گیری شود. در صورت افزایش فشار خون باید اقدامات درمانی لازم صورت گیرد.
2. احتمال بروز عوارض جانبی در سالمندان بیشتر است.
3. مصرف همزمان این دارو با داروهای ضد جنون و کاهنده فشار خون بالا باید با احتیاط کامل صورت گیرد.
4. اثر درمانی دارو با تأخیر ظاهر می‌شود.

شرایط نگهداری موکلوبماید

در دمای اتاق نگهداری شود.

بیشتر بخوانید:

همه چیز درباره افسردگی سالمندان

داروهای ضدافسردگی : آشنایی ویژه با قرص های ضد افسردگی

نوشیدنی‌های مناسب برای افراد افسرده و مضطرب

علائم افسردگی | تشخیص نشانه های افسردگی

separator line

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا