دسته‌بندی نشده

معرفی ۱۰ راه حل ساده برای رفع مشکلات در زندگی مشترک

راه حل برای رفع مشکلات زندگی مشترک

1 . ازدواج تان را بررسی کنید

برای رفع مشکلات زندگی مشترک تان به دنبال سرنخ های آن در خانه باشید. دقیقا مانند هنگامی که در تربیت بچه ها به این می اندیشید که در پس رفتار کودک تان چه درخواستی نهفته است، در مورد زندگی تان هم فکر کنید.

در حالی که مشکلات زندگی تان را بررسی می کنید از خودتان بپرسید آیا همسرتان از استرس زیادی رنج می برد؟ شما چطور؟ آیا تردیدی در مورد مسائل حل نشده در ازدواج تان وجود دارد؟ از چه زمانی دچار مشکل شدید؟ آیا یک مسئله بزرگ باعث ایجاد این مشکل در زندگی تان شد یا مجموعه ای از مسائل کوچک موجب به وجود آمدن مشکل شده است؟

2 . روی شخصیت خودتان کار کنید

اگر می توانید همراه با شریک زندگی تان مانند یک تیم برای رفع مشکلات زندگی تان عمل کنید، حتما این کار را انجام دهید؛ اما اگر همسرتان در این کار مشارکت نمی کند، خودتان به شخصه وارد عمل شوید. ابتدا خودتان کار را شروع کنید؛ شاید کمی بعد همسرتان نیز به شما بپیوندد.

فکر کنید آیا در مورد آنچه از همسرتان و خودتان انتظار دارید واقع بین هستید؟ آیا همان گونه که دوست دارید با شما رفتار کند با او رفتار می کنید؟ ابتدا روی شخصیت خودتان کار کنید و بدانید که باید چگونه با همسر خود رفتار کنید، پس از آن راحت تر می توانید همسرتان را به این حلقه خودسازی دعوت کنید.

The problems of marital life

3 . منطقی باشید

ریشخند، رفتار تهاجمی، بدخلقی و توهین به هیچ وجه جایی در ازدواج ندارد. از مشکلات زندگی برای به کمال رساندن بلوغ فرزندان تان استفاده کنید. این حرف به این معنا نیست که در برابر بدرفتاری های همسرتان سکوت کنید یا همیشه در پی حفظ آرامش باشید، بلکه به این معنا است که در مواجه با مشکلات زندگی منطقی رفتار کنید.

4 . با مشکلات دائمی مواجه شوید

مشکلاتی در زندگی وجود دارند که هرگز رفع نخواهند شد که این موارد را مشکلات دائمی می نامند. تمام زوج ها با این مشکلات دست و پنجه نرم می کنند. این مشکلات از تفاوت های بنیادی میان دو فرد نشات می گیرد. اول تفاوت های اساسی در شخصیت فرد که منجر به درگیری های دائمی می شود. دوم تفاوت های اساسی که سبک زندگی شما به آن نیازمند است. ما در تحقیقات مان به این نتیجه رسیدیم که توانایی بلفعل زوج ها برای مکالمه در مورد مشکلات دائمی از رفع آن مهم تر است.

5 . به همدیگر مهلت بدهیم

زندگی مشترک پهنه وسیعی از فرصت‌هاست که زوجین با آرامش و حساب شدگی، مشکلات را پایان کار نمی‌دانند بلکه آنها را بهانه و فرصتی برای آغاز جدید می‌دانند و با همدلی و هم‌کوشی درصدد حل آنها برمی‌آیند و به هیچ وجه واقع بینی خود را قربانی ایده‌آل‌نگری نمی‌کنند.

6 . مشکلاتمان را خودمان حل کنیم

یکی از مهارت‌های مهم در آغاز زندگی حل مسائل توسط خود زوجین است. زیرا زن و شوهر بهتر از هر کسی به موضوع آگاهی دارند و اکثر مسائل بیشتر به تفاوت‌ سلایق و عرف‌های زوجین است. از سویی اطرافیان ممکن است از نگاه و تجربه خودشان یا مثلا از سر محبت نسبت به فرزند پیشنهادی ارائه دهند که مناسب نیست.

از تفاوت‌های جنسیتی و روحیات فردی و خانوادگی یکدیگر بیشتر آگاه شده و به آن‌ها احترام بگذاریم. یک زوج موفق می‌داند که تفاوت‌های زن و مرد تناسب است نه نقص و کمال. تا بدین وسیله تناسب بیشتری میان آنان، در زندگی مشترک ایجاد شود. زوجیت و دو جنسی در طبیعت بشر، برای هدف بزرگ آرامش در درون خانواده است.

درنتیجه همسران باید با مطالعه و افزایش آگاهی از تفاوت‌های جسمانی و روان‌شناختی یکدیگر، به مرور زمان شناخت خود را از حساسیت‌ها و روحیات فردی و خانوادگی یکدیگر افزایش دهند و با آنان برخوردی شایسته نمایند.

حل مشکلات مشترک

7 . با یکدیگر گفتگو کنیم

با هم صحبت کنید. این مهارت یکی از عوامل بسیار مهم در ارتباط موثر و رفع مسائل و مشکلات زندگی است. این امر، همچون کلیدی، بسیاری از درهای صمیمیت را به روی زوجین باز می‌کند و هنری است که از طریق آن می‌توان از کاهش محبت و سوء تفاهم در زندگی مشترک پیشگیری نمود. در یک گفتگوی صحیح بایستی هر فرد برای برقراری ارتباط کارآمد مهارت‌هایی را در خود ایجاد نماید، که در ذیل به آنان اشاره می‌شود:

8 . اینگونه سخن بگوییم:

  • ابتدا در خصوص سخن مورد نظر تامل کنید.
  • به نرمی و تواضع همراه با خوشخویی، در فضای مهر و محبت و نه خشم و عصبانیت سخن بگویید.
  • از سخن بیهوده گفتن و پرگوئی بپرهیزید و در موضوع مشکلتان حرف بزنید.
  • اگر لازم است که در خصوص موضوع مورد نظر مفصل سخن به میان آید بایستی موقعیت و شرایط بیان سخن اثرگذار فراهم شده باشد.
  • سعی کنید تا حدامکان سخنان را کوتاه و مفید مطرح کنید.
  • برسخنتان تسلط لازم را داشته باشید و آنان را شمرده بیان کنید.
  • سخنتان همراه با نرمی باشد و آن را در قالبی نیکو «براساس موقعیت مورد نظر» آراسته نمایید.
  • از سخنان زشت که روش انسا‌ن‌های خود باخته است جدا پرهیز نمایید.
  • عاقل باشید و اگر موضوعی است که برایتان مهم است که مطرح شود، نترسید و با درایت آن را بیان کنید.
  • مراقب باشید که با حفظ آرامش و تدبیر از شیوه‌ی نامناسب یا کلماتی که باعث سوء برداشت می‌شود پرهیز نمایید.
  • به دقت به سخنان طرف مقابل گوش دهید و نسبت به آنها واکنش مناسب نشان دهید.
  • از مجموع سخنانتان در پایان، یک جمع‌بندی و نتیجه‌گیری روشن داشته باشید.

ملایمت، مبارک و خشونت، شوم است. هرگاه خداوند برای خانواده‌ای خیری بخواهد، ملایمت را وارد آن خانواده می‌کند؛ زیرا ملایمت، هیچ‌گاه با هیچ‌چیز همراه نمی‌شود؛ مگر این که آن چیز را زینت می‌بخشد و خشونت ، هرگز با چیزی همراه نمی‌شود، مگر این که آن چیز را زشت می‌کند.

حل مشکلات مشترک

9 . اینگونه سوالات بپرسیم:

  1. به همسرتان بگویید که به او اطمینان دارید و با پاسخ سوالی که در ذهن شما ایجاد شده، به نشاط و آرامش می‌رسید.
  2. آن را شایسته و درست مطرح کنید چرا که پرسش خوب، نیمی از آگاهی را برای شما فراهم می‌سازد.
  3. هدف از پرسیدنتان فهمیدن و درک حقیقت باشد نه برای آزردن و درمانده کردن طرف مقابل.
  4. درباره مسائل بی‌فایده از همسرتان سوال نکنید. از لقمان پرسیدند: دانائی و حکمت تو چیست؟ گفت: از چیزی که به آن نیاز ندارم سوال نمی‌کنم و به آنچه بیهوده است نمی‌پردازم.
  5. در مورد پاره‌ای موضوعات که پاسخ صریح آن باعث شرمندگی می‌شود خودداری شود.

10 . اینگونه گوش کنیم:

  • اشتیاق خود را نسبت به شنیدن مسائلی که برای زندگی و خصوصا همسرتان مهم است، نشان دهید.
  • پس از گوش کردن به تغییرات مفیدی که لازم است ایجاد شود عمل کنید! یادتان باشد این امر نشانه اهمیت دادن شما نسبت به همسرتان است و باعث افزایش حس اعتماد محبت در روابط می‌شود.
  • خوب به سخن همسرتان گوش کنید و پیش از آنکه مفهوم مدنظر او را به درستی نیافته‌اید قضاوت نکنید.
  • از عواملی که سبب عدم تمرکز بر روی سخن همسرتان می‌شود پرهیز کنید.
  • در برابر سخن همسر خود فروتن و صبور باشید و به سخن او دل دهید.

همچنین بخوانید:

۴۰نکته کلیدی برای مقابله با سختی های زندگی

پیامدهای ازدواج در سنین کم را میدانید؟!

چند مشکل اساسی در رابطه زناشویی + راه حل و درمان

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا