دسته‌بندی نشده

مصالح پلو

Image مواد لازم :

برنج 1000 گرم

گوشت چرخ كرده 1000 گرم

پياز 4 عدد

ادويه 2 قاشق سوپخوري

زعفران 1 قاشق مرباخوري

روغن 200 گرم

طرز تهيه :

پلو را آبکش ميکنيم و در ديگ ميريزيم و لابلاي آن ادويه ميپاشيم پلو را مانند چلوي ساده دم ميکنيم بعد زعفران را در کمي آبجوش حل ميکنيم با نصف ليوان آبگوشت يا آب 3 تا 4 قاشق سوپ خوري روغن آبکرده بعد از گرفتن عرق برنج روي سطح برنج ميدهيم و پلو را دم ميکنيم پياز را از رنده ريز رد ميکنيم و گوشت را با پياز رنده شده و کمي ادويه و نمک و فلفل مخلوط مي کنيم کمي روغن در تابه متناسبي ميريزيم و از گوشت گلوله هائي باندازه يک نارنگي بر ميداريم در دست گرد ميکنيم و با انگشت وسط آنرا سوراخ ميکنيم و دو طرفش را در روغن سرخ ميکنيم

برنج را در ديگ مخلوط ميکنيم در ديس ميکشيم کمي برنج زعفراني روي آن ميدهيم و کمي هم کره آبکرده روي برنج ميدهيم و شاميها را روي برنج ميچينيم و ممکن است بتعداد نفرات نيمرو نيز روي برنج بترتيبي که يکي شامي و يکي نيمرو باشد قرار بدهيم ، ممکن است شامي ها را بتعداد بعد از سرخ کردن روي برنج بچينيم و برنج را دم کنيم و موقع کشيدن آنها را برداريم و وقتي پلو را در ديس کشيديم بترتيبي که ذکر شد روي پلو بچينيم .

در صورت رعايت مقادير مواد اوليه اين غذا براي 6 تا 8 نفر کافيست طرز دم کردن پلو ساده : ديگ مناسبي را آب کرده ميگذاريم جوش بيايد در صورت تهيه پلو براي اين که برنج سفيد تر شود ممکن است يک قطعه کوچک زاج ( باندازه يک فندق ) را کوبيده در آب برنج بريزيم و يا نصف شيشه ماست را بتدريج بعد از ريختن برنج داخل ظرف بريزيم ، بعد نمک برنج را برداشته آب نمک را خالي مي کنيم و برنج را در آب جوش ميريزيم يکي دو بار آهسته بهم مي زنيم مي گذاريم برنج جوش بيايد و مغز برنج کمي نرم شود

بطوريکه وقتي دانه برنج را در دست له کرديم مغز آن زبر و خشک نباشد در فاصله جوشيدن برنج گاهي کف آن را مي گيريم و براي اينکه برنج شفاف تر شود ممکن است دو سه قاشق روغن ضمن جوشيدن داخل برنج بريزيم ، بعد برنج را در آبکش که بهتر است سبد چوبي باشد مي ريزيم مقداري آب نيم گرم روي سطل مي دهيم که ليزي و شوري برنج گرفته شود بعد بنسبت هر يک کيلو گرم برنج دو تا سه قاشق سوپخوري روغن ( در حدود 75 گرم ) ته ديگ مي ريزيم نصف ليوان آب نيز اضافه مي کنيم ديگ را مي گذاريم روي آتش تا آب روغن داغ شود،

بعد برنج را در ديگ مي ريزيم و اطرافش را بشکل مخروط بالا ميآوريم و در ظرف را مي گذاريم و حرارت زير ظرف را کمي کم مي نمائيم تا در ديگ کمي عرق بکند، بعد سه تا چهار قاشق سوپخوري روغن ( در حدود 75 گرم ) و نصف ليوان آب را داغ کرده روي سطح برنج ميدهيم در صورت داشتن فر بعد از محکم کردن در ديگ ظرف را کف فر قرار ميدهيم و حرارت را 350 درجه مي کنيم و بعد از نيم ساعت حرارت را 50 درجه کم مي کنيم نيم ساعت ديگر مي گذاريم برنج دم بکشد .براي دم کشيدن در صورتي که به ته ديگ احتياج نباشد ( مثل چلو کباب ) يکساعت وقت کافي است و در صورتيکه بخواهيم پلو ته ديگ ببندد يکساعت و نيم وقت لازم ميباشد. ب

راي اينکه ته ديگ پلو بآساني کنده شود بايد ديگ را نيم ساعت قبل از کشيدن پلو از فر خارج نمود (بدون بر داشتن در آن ) تا ديگ کمي سرد شده و ته ديگ بآساني جدا شود. در صورتيکه پلو را روي آتش دم کرده باشيم حرارت زير آن بايد ملايم باشد و روي در ديگ را بايد مقداري آتش بريزيم شايد بعضيها موقع دم کردن پلو در آنرا دم کني بگذارند ولي چلوئيکه در فر دم کنيم و يا روي آنرا آتش بريزيم خيلي بهتر و قد کشيده تر مي شود ممکن است نصف ليوان ماست و کي زعفران سائيده حل شده در آبجوش را با 70 گرم روغن و نصف ليوان آب جوش و دو عدد زرده تخم مرغ مخلوط کنيم و ته ديگ بريزيم در اينصورت ته ديگ پلو بهتر مي شود

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا