دسته‌بندی نشده

فوبیای تماس تلفنی چیست؟ علائم، علل، راه‌ های درمان

فوبیای تماس تلفنی چیست؟

این افراد در اکثر مواقع از برقراری تماس تلفنی با دیگران اجتناب کرده و ترجیح می دهند به تماس های تلفنی پاسخ ندهند.

باید بیان داریم ترس از تماس تلفنی با فوبیای تماس تلفنی متفاوت است، زمانی می توان فردی را مبتلا به فوبیای تماس تلفنی دانست که به هنگام صحبت کردن با تلفن دچار اضطراب زیادی می شوند ولیکن ترس از تماس تلفنی در اغلب افراد وجود دارد اما علائم اضطراب در ایشان به قدر فوبیای تماس تلفنی شدید و جدی نیست.

به تلفن هراسی Telephone Phobia هم می گویند که در صورتی که علائم اضطرابی در افراد شدید بوده و ادامه پیدا کند نیز می تواند سبب اضطراب اجتماعی گردد.

در ادامه نیز قصد داریم به توضیحات بیشتری در این خصوص اعم از روش های درمان فوبیای تماس تلفنی بپردازیم.

نشانه های فوبیای تماس تلفنی چیست؟

در این بخش قصد داریم به برخی نشانه های اضطراب تماس تلفنی اشاره کنیم که لازم است با آن ها آشنا شوید.

افراد در پاسخ دادن به تماس تلفنی تاخیر دارند
فرد برای اجتناب از پاسخ دادن نیز دست به هر کاری می زند
افرادی که به این فوبیا مبتلا هستند پیش و پس از پاسخ دادن به تماس تلفنی مضطرب می شوند و البته در اغلب مواقع در حین صحبت کردن هم دچار ترس می شوند
فرد می ترسد به هنگام صحبت کردن مطالب درستی را اظهار نکند
فرد از اینکه شاید فرد را پشت تلفن ناراحت کند دچار نگرانی می شود
فرد به سبب فوبیای تلفنی دچار علائم فیزیکی ترس می شود فرضا تپش قلب شدید و..
این افراد پس از به پایان رساندن تماس تلفنی سعی می کنند هر آنچه بین وی و طرف مقابل رد و بدل شده است را تحلیل کنند
به هنگام صحبت کردن، فرد دچار لرزش می شود.
نمی تواند به هنگام صحبت کردن تمرکز لازم را داشته باشد.
فرد از اینکه ممکن است به هنگام تلفنی حرف زدن دچار خجالت زدگی شود نگران است.
و..

فوبیای تماس تلفنی

از این رو نیاز است که اگر برخی از این علائم یا همه آن ها را در خود مشاهده می کنید از جلسات مشاوره درمان فوبیای تماس تلفنی بهره مند گشته و به خوبی با این هراس رو به رو شوید.

چرا دچار تلفن هراسی می شویم؟

جالب توجه است که علل متعددی می توانند سبب گردند که افراد دچار فوبیای تماس تلفنی شوند که به آن ها اشاره می کنیم.

۱.افسرده بودن

افرادی که دچار افسردگی هستند بیش از هر کسی تمایل به گوشه گیری و تنهایی دارند، این افراد از صحبت و ملاقات کردن دیگران اجتناب می ورزند.

۲.ترس از واکنش در لحظه

یکی از دلایلی که سبب می گردد برخی افراد دچار تلفن هراسی شوند این است که نمی دانند چطور باید به هنگام تماس تلفنی واکنش نشان داده و نیاز است که با شنیدن حرف های دیگران بدون مکث و زمان لازم برای فکر کردن نیز به شخص پاسخ دهند.

به همین سبب این افراد از تماس تلفنی اجتناب کرده و خود را در موقعیتی که قرار باشد به تماس شخصی پاسخ دهند قرار نمی دهند زیرا نگران هستند به سبب واکنشی که داشته اند از سوی دیگران قضاوت شوند و..

۳.بیش از حد درونگرا بودن

افرادی که بسیار درونگرا هستند از اینکه به تلفن خود پاسخ دهند اجتناب می ورزند زیرا این افراد بیشتر غرق در افکار و دنیای خود بوده و به سایر فعالیت ها و محرک های محیطی و..علاقه نشان نمی دهند.

این افراد ترجیح می دهند حرف هایشان را از طریق پیامک منتقل کرده و به راحتی بتوانند پیش از ارسال پیام به خوبی درباره حرف های خود فکر کنند.

4.PTSD

زمانی که افراد دچار PTSD یا اختلال استرس پس از سانحه باشند ممکن است دچار فوبیای تماس تلفنی شوند.فرضا ممکن است پس از تجربه خاطره ای تلخ، دردناک و هراس آور از سوی تماس تلفنی و..از صحبت کردن تلفنی به شدت دچار واهمه شوند.

 تلفن هراسی

فوبیا تلفن هراسی قابل درمان است؟

می توان جهت درمان فوبیای تماس تلفنی از روش های روانشناسی متعددی استفاده نمود ولیکن درمان یا عدم درمان این اختلال وابسته به علت بروز این مشکل و نیز شدت آن دارد.

در اغلب مواقع درمانگر با بررسی و تشخیص علت بروز اختلال تماس تلفنی راهکارهایی را برای کاهش شدت علائم ارائه داده و میزان عملکرد و نتیجه بخشی این راهکار را به مرور در جلسات مشاوره درمانی بررسی می کند.

به طور کل درمان فوبیای تماس تلفنی وابسته به شدت بروز علائم، علت بروز اختلال، بازه زمانی شروع درمان و حتی تخصص درمانگر و تاثیرات محیط بر مراجع دارد.

بسیار مهم است که فرد در مسیر درمان فوبیای تماس تلفنی درک شده و مورد قضاوت قرار نگیرد زیرا متاسفانه برخی تلفن هراسی را بسیار کوچک شمرده و شخصی که مبتلا به این فوبیا می باشد را درک نمی کنند، در حالی که می توان با درک و همدلی داشتن و همراهی وی به او کمک کرد تا میزان شدت علائم تلفن هراسی در وی کاهش و قابل کنترل گردند.

حتماً بخوانید:

از جمله برخی روش های درمان فوبیای تماس تلفنی عبارتند از:
۱.صحبت کردن با تلفن

یکی از بهترین روش ها برای درمان فوبیای تماس تلفنی این است که در معرض صحبت کردن قرار بگیرید. نیاز است که برای درمان این فوبیا قدمی بردارید بنابراین بهترین کاری که می توانید انجام دهید این است که تلفن را برداشته و شروع به تماس تلفنی با اطرافیانتان که رابطه صمیمی تری با ایشان دارید کنید.

این نیز می تواند به مرور به شما کمک کند که مجددا اعتماد به نفس لازم برای تماس تلفنی را به دست آورید زیرا طبیعتا با افرادی که رابطه خوبی با ان ها دارید می توانید با راحتی بیشتری به صورت تلفنی صحبت کنید.

۲.تعیین پاداش

یکی دیگر از راه های درمان و غلبه بر فوبیای تماس تلفنی این است که برای خود به ازای هر تماس تلفنی پاداش دهید..این می تواند تشویقی برای شما باشد تا بتوانید خود را موظف به تماس گرفتن با دیگران کنید.

درمان ترس از تلفن

لازم نیست هدیه ای گران قیمت را برای خود انتخاب کنید می توانید پس از هر بار تماس تلفنی که ترجیحا خوب است از یک تماس در روز آغاز شود، به مرور به عنوان پاداش به فعالیت های مورد علاقه تان بپردازید فرضا پیاده روی، تماشای سریال، چرت زدن کوتاه در طول روز و..این ها می توانند سبب شوند که به مرور متوجه پیشرفت های خود شده و تلاش کنید که روز به روز در برقراری تماس تلفنی با دیگران بهتر عمل کنید.

۳.خود را در وادی تفکر قرار ندادن

طبیعتا می دانید یکی از رایج ترین رفتارها بین افرادی که دچار اضطراب هستند این است که بیش از حد درباره نگرانی هایشان فکر می کنند.

یکی از دیگر روش های موثر بر غلبه و درمان فوبیای تماس تلفنی این است که در خصوص حرف هایی که قرار است پیش از تماس تلفنی داشته باشید فکر نکنید. البته فکر کردن درباره کلیات گفتگو مشکل آفرین نیست اما زمانی که بیش از حد به نوع واکنش و حرف ها فکر کنید می تواند میزان اضطراب شما را افزایش دهید.

۴.تغییر دادن افکار با جایگزینی افکار مثبت به جای افکار منفی

فرضا به جای نگران بودن از بابت آزار دادن فرد، به این فکر شود که اگر قرار بر آزار دادن شخص بود او علاقه ای به برقراری تماس تلفنی نشان نمی داد و..

۵.بیش از فکر کردن به خود، به طرف مقابل فکر کنید

فرضا سعی بر تمرکز بر حرف های دیگران و درک کردن آن ها و..

۶.بهره مندی از راهنمایی های روانشناس

همانطور که بیان گردید یکی از بهترین روش های درمان فوبیای تماس تلفنی مراجعه به روانشناس و اجرایی کردن راهکارهای ارائه شده می باشد.

منبع : روان آرام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا