دسته‌بندی نشده

فواید ساکسندا در کاهش وزن و لاغری و عوارض جانبی این دارو

مهمترین اطلاعاتی که باید درباره ساکسندا (saxenda)بدانیم چیست؟

ساکسندا بایستی همزمان با رژیم غذایی کم کالری وافزایش فعالیت بدنی استفاده شود.

عوارض جانبی شدید ممکن است در افرادی که ساکسندا (saxenda) را مصرف می کنند، شامل موارد زیر باشد:

اگر مطمئن نیستید که باردار هستید یا قصد باردار شدن دارید، قبل ازمصرف حتما با پزشک متخصص خود مشورت کنید. Saxenda ممکن است به نوزاد نارس شما آسیب برساند.

ممکن است باعث تومورهای تیروئید، از جمله سرطان شود اگر تورم در ناحیه گردن، خفگی، مشکل بلع یا تنگی نفس داشته باشید، به پزشک متخصص خود اطلاع دهید.( این ممکن است نشانه های سرطان تیروئید باشد.)

در مطالعاتی که با موش انجام شده است، Saxenda و داروهایی که مانند ساکسندا کار می کنند باعث تومورهای تیروئید، از جمله سرطان تیروئید شود معلوم نیست که آیا Saxenda تومورهای تیروئید یا نوعی از سرطان تیروئید را در افراد مبتلا به سرطان تیروئید مدولری (MTC) ایجاد می کند.

ممکن است باعث التهاب لوزالمعده (پانکراتیت) شود.اگر سابقه درد شدیدی در ناحیه شکم دارید که با استفراغ یا بدون استفراغ همراه است، و ازسکساندو استفاده کرده یا میکنیدو با پزشک مشورت کنید شما ممکن است درد را از شکم خود به پشت خود هم احساس کنید.

اگر شما یا هرکدام از خانواده هایتان MTC داشته اید، یا اگر خانواده یک سیستم غدد درون ریز چند نوع سندروم غدد درون ریز Neoplasia (MEN 2) داشته اند از Saxenda استفاده نکنید.این بیماری است که در آن مردم تومورها را در بیش از یک غده در بدن خود دارند اگر به لیگرگلوتید و یا هر یک از مواد تشکیل دهنده در Saxenda آلرژی دارید.

علائم یک واکنش آلرژیک شدید عبارتند از: تورم چهره، لب ها، زبان یا گلو، سردرد یا احساس سرگیجه، ضربان قلب بسیار سریع، مشکلات تنفس یا بلع و شدید یا خارش هستند.

ساکسندا (saxenda) برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2 مناسب نیست و هرگز نباید تداخل دارویی ایجاد کند.

دیابت نوع 2 قند خون پایین (hypoglycemia) در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 که همچنین برای درمان دیابت نوع 2 مصرف می شوند. Saxenda می تواند باعث کاهش میزان قند خون افراد مبتلا به دیابت نوع 2 شود که همچنین داروهای مورد استفاده برای درمان دیابت نوع 2 (مانند سولفونیل اوره) را مصرف می کنند.

در بعضی افراد، قند خون ممکن است خیلی کم باشد که به دیگران نیاز دارند تا به آنها کمک کند. اگر داروهای سولفونیل اوره مصرف می کنید، در صورت استفاده از Saxenda، ممکن است لازم باشد دوز کاهش یابد.

علائم و نشانه های قند خون پایین ممکن است شامل: تراکمی، عرق کردن، سردرد، خواب آلودگی، ضعف، سرگیجه، سردرگمی، تحریک پذیری، گرسنگی، ضربان قلب سریع و احساس خارش باشد. قبل از شروع مصرف Saxenda باید قند خون خود را چک کنید و در حالی که Saxenda را مصرف می کنید.

ساکسندا (saxenda) و مشکلات کیسه صفرا

ممکن است باعث مشکلات کیسه صفرا، از جمله سنگ های صفراوی شود. برخی از مشکلات احتمالی کیسه صفرا نیاز به عمل جراحی دارند. اگر یکی از علائم زیر را داشته باشید، با پزشک مشورت کنید: درد شکمی بالا، تب، زرد شدن پوست یا چشم (زردی) و مدفوع رنگ رسی.

ساکسندا

تزریق ساکسندا (saxenda)به چه صورت است؟

تزریق (لیگرگلوتید) 3 میلی گرم یک دارو تجویزی تزریقی است که ممکن است به برخی از بزرگسالان با وزن بیش از حد (BMI ≥ 27) کمک کند که مشکلات پزشکی مرتبط با وزن دارند یا چاقی (BMI ≥30) ببش ازحد دارند کمک کند. که Saxenda باید با برنامه غذای کم کالری و افزایش فعالیت بدنی مورد استفاده قرار بگیرد بسیار مناسب میباشد.

ناشناخته های ساکسندا (saxenda) :

  • معلوم نیست که آیا Saxenda در هنگام مصرف با داروهای دیگر تجویز شده، بدون دارو یا داروهای گیاهیی ایمن وبی خطر باشد.
  • معلوم نیست که آیا Saxenda خطر ابتلا به مشکلات قلبی یا سکته مغزی را سبب میشود و یا مرگ را به علت مشکلات قلبی یا سکته مغزی ایجاد میکند.
  • معلوم نیست که آیا Saxenda مصرف در افراد مبتلا به پانکراتیت بی خطر باشد.
  • معلوم نیست که Saxenda در کودکان زیر 18 سال ایمن و قابل مصرف باشد ولی Saxenda برای استفاده در کودکان توصیه نمی شود.

چگونه بایستی از ساکسندا استفاده کنم؟

تزریق ساکسندا به صورت زیر جلدی در ناحیه اطراف معده (شکم)ران یا بالای بازو است.نبایستی به صورت تزریق عضلانی یا وریدی باشد.به هیچ عنوان نبایستی از قلم یا سوزن های ساکسندا به صورت مشترک استفاده کرد.

همچنین بخوانید:

کاهش وزن و رژیم غذایی دکتر مجید کلاهدوزان : هفته اول رژیم درمانی

آیا پاستا (ماکارونی) باعث لاغری و کاهش وزن می شود ؟

رژیم ویت واچرز : کاهش وزن چشم گیر و سریع با رژیم غذایی ویت واچرز

عوارض جانبی ساکسندا چیست؟

  1. احتمال تومورهای تیروئید از جمله کانسر (سرطان)
  2. التهاب پانکراس درصورتیکه درد شدید اطراف معده وجود داشته باشد که قبلا نداشتید و همراه با آن دچار استفراغ شوید(گاهی مواقع استفراغ ندارد)بایستی سریعا ساکسندا قطع شود و با پزشک خود تماس گرفته شود.این درد ممکن است انتشار به ناحیه پشت کمر نیز داشته باشد.
  3. مشکلات کیسه صفرا: ساکسندا ممکن است باعث مشکلات کیسه صفرا و از جمله سنگ کیسه صفراشود.گاهی مواقع این سنگ ها نیاز به جراحی پیدا می کنند.
  4. افت قند خون در بیمارانی که دیابت تیپ 2 دارند و همزمان داروهای درمان دیابت دریافت میکنند.به خصوص دربیمارانی که سولفونیل اوره دریافت می کنند.
  5. در صورتی که بیمار از سولفونیل اوره استفاده می کند هنگامی که قرار است ساکسندا شروع شود لازم است دوز سولفونیل اوره کاهش یابد
  6. افزایش ضربان قلب حتی موقعی که بیمار در حال استراحت است
  7. نارسایی کلیه :ساکسندا ممکن است باعث تهوع،استفراغ یا اسهال شود که منجر به از دست دادن آب بدن (دهیدراسیون) شود که خود می تواند منجر به نارسایی کلیه شود.این مشکل می تواند دربیمارانی که قبلا هیچ مشکل کلیه نداشته اند روی دهد.دریافت حجم زیادی از مایعات می تواند خطر( دهیدراسیون) را کاهش دهد.
  8. واکنش های آلرژیک شدید
  9. پرسش یا افکار خود کشی: بایستی به هرگونه تغییر در وضعیت روحی توجه داشت به خصوص تغییرات ناگهانی در خلقیات،رفتارها افکار یا احساسات.
  10. عوارض جانبی شایع ساکسندا عبارتند از تهوع،اسهال،یبوست،سردرد،استفراغ،افت قند خون،کاهش اشتها،ناراحتی معده ؛خستگی،سرگیجه ،دردمعده،تغییر در سطح آنزیم خون
  11. تهوع شایعترین عارضه در شروع درمان با ساکسندا است،اما در طول زمان دربیشتر افراد کاهش می یابد.

نحوه تزریق ساکسندا:

  • دوز پیشنهادی 3 میلی گرم روزانه است .در هر موقع از روز می توان تزریق کرد و به زمان غذا خوردن ربطی ندارد.
  • با دوز 6./ میلی گرم در روز در هفته اول شروع می شود و در طی هفته های بعد تا دوز 3 میلی گرم افزایش می یابد.
  • تزریق به صورت زیر جلدی در ناحیه شکم ،ران یا بازو است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا