طرز تهیه کوفته نخودچی با طعم خوشمزه و ماندگار
طرز تهیه کوفته نخودچی لذیذ و خوشمزه و نکاتی برای پخت بهتر
دلگرم : غذاهای سنتی کشورمان که در گوشه و کنار ایران تهیه میشوند، میتوانند تنوع زیادی را به برنامه غذایی ما بدهند. از طرف دیگر این غذاهای سنتی خواص بسیاری نیز دارند.
انواع کوفته جزو غذاهای اصیل کشورمان محسوب میشوند و یکی از محبوبترین آنها کوفته نخودچی است. این غذا ترکیبی از آرد نخودچی و گوشت قرمز است که میتوان آن را همراه با برنج نیز میل کرد.
چگونه یک کوفته نخودچی خوشمزه درست کنیم؟
مواد لازم برای تهیه کوفته نخودچی
به منظور تهیه کوفته نخودچی برای دو الی سه نفر، به یک و نیم الی دو ساعت زمان و مواد اولیهای که در ادامه مشاهده میکنید، احتیاج خواهید داشت.
- گوشت چرخ کرده ۵۰۰ گرم
- آرد نخودچی ۳۰۰ گرم
- پیاز ۳ عدد
- آب لیمو یک استکان
- شکر ۳ الی ۴ قاشق غذاخوری
- روغن حدود ۲۰۰ گرم
- آب حدود ۵ لیوان برای مایه کوفته
- رب گوجه فرنگی ۲ الی ۳ قاشق غذاخوری
- زعفران، نمک و فلفل به میزان لازم
چند نکته:
- آبلیمو به عنوان چاشنی این غذا استفاده میشود و در صورت تمایل میتوانید به جای آن از سرکه انگور نیز استفاده کنید.
- بسته به ذائقه خودتان میتوانید مقدار شکر را کمتر یا بیشتر کنید. شکر برای این منظور به کوفته اضافه میشود که طعم آن ترش و شیرین شود.
طرز تهیه کوفته نخودچی در منزل
- ابتدا زعفران را با مقداری آب جوش مخلوط کنید و درب ظرف را ببندید تا رنگ خود را به آب بدهد.
- فلفل و زعفران را در مقدار کمی از پنج لیوان آبی که داشتید، حل کنید.
- سپس آن را به گوشت چرخ شده اضافه کنید و بهم بزنید.
- آرد نخودچی را نیز با گوشت مخلوط کنید.
- اکنون مابقی آب را به تدریج به گوشت و آرد اضافه کنید و بهم بزنید.
- اضافه کردن آب را ادامه دهید تا مایه نرم و لطیف شده و به دست نچسبد.
- سپس به مدت چند دقیقه مایه را با دست ورز دهید.
- از مایه کوفتههایی گرد به اندازه یک گردو درست کنید. برای اینکار مقداری از مایه را برداشته در کف دست خود قرار دهید و کف دو دستتان را به حالت دورانی حرکت دهید تا مایه گرد شود.
- سپس کوفتهها را در مقدار کمی روغن تفت دهید. اینکار برای این است که کوفتهها هنگام پخت متلاشی نشود و شکل خود را حفظ کنند.
- پیازها را نگینی خرد کرده و سرخ کنید. چهار الی پنج لیوان آب به آن اضافه کنید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا به جوش آید.
- کوفتهها را درون آب در حال جوش بیندازید و صبر کنید تا گوشت کاملا بپزد.
- سپس آبلیمو یا سرکه را با شکر مخلوط کنید و به کوفته اضافه کنید. توجه داشته باشید که این غذا باید طعم ترش و شیرین داشته باشد، بنابراین ابتدا چاشنی را بچشید و سپس آن را به غذا اضافه کنید.
- در پایان نیز کمی نمک و رب گوجه فرنگی را به غذا افزوده و به آرامی اندکی بهم بزنید.
- پس از آنکه کوفتهها طعم چاشنی را گرفتند، غذا آماده است و میتوانید آن را سرو کنید.
در صورت تمایل میتوانید کوفته نخودچی را با برنج نیز سرو کنید، در این صورت این مقدار مواد اولیه برای چهار نفر کافی خواهد بود. برای چهار نفر به حدود ۷۵۰ گرم برنج نیاز خواهید داشت.
چند نکته مهم جهت پخت کوفته نخودچی
- میزان جذب آب توسط آردهای متفاوت با یکدیگر فرق میکند، بنابراین آب را به تدریج به گوشت اضافه کنید، زیرا ممکن است به مقادیر کمتر یا بیشتر از آن نیاز داشته باشید.
- اگر کوفتهها درشت باشند، به زمان زیادی برای پختن آنها احتیاج خواهد بود و حتی امکان دارد که در نهایت مغز کوفتهها خام بماند؛ بنابراین سعی کنید حداکثر اندازه گردو باشند.
- به جای رب گوجه فرنگی میتوانید از مقداری زعفران دم کرده استفاده کنید.
- توجه داشته باشد که تمام اطراف کوفتهها سرخ شوند، زیرا در غیر اینصورت امکان دارد در زمان پختن در آب جوش، متلاشی شوند.
بیشتر بخوانید :
طرز تهیه کوفته انار و گردو با طعمی عالی و خوشمزه + سس کوفته انار
کوفته سیرابی | طرز تهیه کوفته سیرابی (کفته سیرابی)
طرز تهیه ی کوفته برنجی سنتی به روش اصیل اصفهانی
خواص بی نظیر کوفته نخودچی
- کوفته نخودچی غذایی سرشار از پروتئین است، ترکیب گوشت قرمز که مقادیر زیادی از آهن و پروتئین را دارد با آرد نخودچی که دارای پروتئین بسیاری است، باعث میشود که این غذا سرشار از پروتئین باشد.
- از طرف دیگر به راحتی میتوانید آرد نخودچی را در منزل تهیه کنید، به این ترتیب آرد نخودچی هیچگونه ترکیب اضافهای نخواهد داشت. این آرد همچنین منبع خوبی از فیبر است، زیرا از حبوبات تهیه میشود و تمام حبوبات مقادیر قابل توجهی از فیبر دارد.
- اکنون که با طرز تهیه کوفته نخودچی آشنا شدهاید، میتوانید آن را در برنامه غذایی خود جای داده و از میل کردن آن لذت ببرید. این غذا حتی میتواند گزینه مناسبی برای میهمانیها باشد، زیرا اغلب مردم گوشت قرمز چرخ شده و آرد نخودچی را دوست دارند.
آشنایی با خواص فوق العاده نخودچی
نخودچی موجود در آجیل ها که این روزها کمتر مورد استقبال قرار میگیرد خاصیت های فراوانی دارد، همانطور که اطلاع دارید نخودچی فرآورده حاصل نخود خام می باشد که در خاصیت نیز با هم یکسان هستند و می توان گفتید نخودچی همان خواص نخود را دارد. با این حال قصد داریم در این مطلب به معرفی انواع خواص نخودچی بپردازیم و شما عزیزان را با فواید نخودچی آشنا نماییم.
- نخودچی سرشار از فیبر است. وجود فیبر های محلول در نخودچی سبب سلامت صفرا و فیبرهای نامحلول به هضم غذا کمک می کند.
- خوردن نخودچی و کشمش باعث می شود که شما مدت بیشتری را احساس سیری داشته باشید و این مسئله در کاهش وزن موثر است.
- نخود چی یک منبع بسیار خوب از پروتئین برای گیاهخواران است.
- منگنز یک ماده معدنی مهم و کمیاب است که در بدن باعث تولید انرژی و دفاع از آنتی اکسیدان ها می شود و این ماده در نخودچی به وفور یافت می شود. شما با خوردن یک تا دو کاسه نخودچی در طول هفته همیشه پر انرژی هستید.
- نخودچی سرشار از آهن است و برای بانوان در دوران پریودی بسیار مفید است. همچنین نخود در بانوان باردار و یا خانم هایی که بچه شیر می دهند و در برنامه غذایی کودکان نیز، هم یک میان وعده مناسب به شمار می آید و سوخت و ساز بدن را سرعت می بخشد.
- فیبر محلول درون نخودچی به کنترل سطح قند خون بدن کمک می کند. اگر بدن شما به انسولین مقاوم شده است و به دیابت دچارید، نخودچی یک خوراکی مفید برای شما به حساب می آید.