دسته‌بندی نشده

طرز تهیه غذای افغانی آشک خوشمزه و لذیذ

طرز تهیه آشک گوشتی افغانی

آشک گوشتی یکی از غذاهای محبوب مردم افغانستان است که طعم خوبی نیز دارد.

مواد لازم برای تهیه خمیر آشک گوشتی افغانی:

  • آرد 500 گرم
  • آب به مقدار لازم
  • نمک به مقدار لازم
  • تره 400گرم
  • نمک به مقدار لازم

طرز تهیه خمیر آشک افغانی:

آرد را با آب شیر گرم تخم و نمک ۲۰ گرام روغن مایع خمیر کنید. برای ۳۰ دقیقه بگذارید. بعدا ذغاله های کوچک از خمیر برداشته درجه اول بعداً دوم بعد سوم و بعداً درجه چهارم خمیر را نازک هموار نموده چهارگوشه و یا مدور برش نماید.

انگشتان دست را با آب تر نموده یک طرف خمیر برش شده زده و مقداری نیم قاشق خورد گوشت تهیه شده در بین آن گذاشته سر آشک را محکم ببندید. گوشت کوفته شده را نمک سیر و مصالحه بزنید.

غذا افغانی آشک/طرز تهیه آشک افغانی

دستور پخت آشک

مواد لازم جهت تهیه آشک گوشتی افغانی برای 4 نفر:

  • ماست‏ 2 پیمانه
  • سیر 4 حبه
  • لپه‎ یا لوبیا 1 استکان
  • پیاز متوسط 1 عدد
  • گوشت چرخ کرده 300 گرم
  • نمک و فلفل و زرد چوبه و ادویه و روغن به مقدار لازم

دستور پخت آشک گوشتی افغانی:

لوبیا یا لپه رو بشورید و در ظرفی بگذارید با آب بپزد تا نرم شود وقتی نرم شد آبش را عوض کنید.

پیاز را نگینی خرد کنید و با روغن تفت بدهید بعد گوشت را به آن اضافه کنید و تفت بدهید تا رنگش عوض شود بعد رب و نمک، فلفل، زردچوبه، ادویه را اضافه کنید و در آن آب بریزید.

وقتی لوبیا یا لپه نرم شد به گوشت اضافه کنید (یادتان نرود آبش را عوض کنید) بعد در آن آب بریزید تا حالت سس بگیرد.

سیرها را پوست بگیرید و له کنید یا رنده ریز بزنید و به ماست اضافه کنید.

آرد را در ظرفی بریزید به آن نمک بزنید و کم کم آب اضافه کنید و با هر بار آب ریختن خمیر را ورز بدهید. البته زیاد آب نریزید که خمیر شل بشود.

روی یک سطح تمیز و صاف آرد بپاشید کمی از خمیر را بگیرید و با وردنه صافش کنید ضخامت خمیر نه زیاد باشد و نه کم و با یک قالب گرد قالب بزنید.

تره را تمیز کنید ریز کنید بشویید و بگذرید آب اضافی برود بعد نمک را اضافه کنید.

یکی از آن خمیرهایی که قالب زدید را بردارید و کمی از تره را وسطش بگذارید بعد لبه ها را روی هم قرار بدهید و ببندید و همین کار را تکرار کنید.

در یک قابلمه متوسط آب بریزید و بگذارید جوش بیاید و آشک ها را به آب جوش اضافه کنید.

روش سرو این آشک های خوشمزه هم این است که اول ماست سیر ریخته میشود بعد آشک و در آخر آن یکی سسی که داشتیم.

برای داشتن آشک های خوشمزه حتما به این نکات توجه کنید:

  • کم و زیاد کردن نمک و فلفل این غذا بستگی به ذائقه خودتان دارد.
  • ضخامت خمیر باید مناسب باشد چون اگر زیاد باشد حالت خمیری میگیرد و اگر کم باشد تره ها توی آب جوش بیرون میریزند.
  • برای به هم چسبیدن لبه ها می توانید به سر تا سر آن ها آب بزنید فقط به اندازه ای که به هم بچسبند.
  • اندازه قابلمه و آبی که در آن می ریزید هم باید مناسب باشد وگرنه آشک ها شفته می شوند در کل آب کم نریزید.
  • می توانید آشک ها را در چند مرحله بریزید.

روش تهیه ابریشم کباب دسر بسیار خوشمزه افغانی

طرز تهیه آش گوشت و گوشت چرخ کرده خوشمزه و مفید

سبزی آش کشک : طرز تهیه آش کشک خوشمزه و ساده

سبزی مخصوص آش برگ مو

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا