طرز تهیه غذای افغانی آشک خوشمزه و لذیذ
طرز تهیه آشک گوشتی افغانی
آشک گوشتی یکی از غذاهای محبوب مردم افغانستان است که طعم خوبی نیز دارد.
مواد لازم برای تهیه خمیر آشک گوشتی افغانی:
- آرد 500 گرم
- آب به مقدار لازم
- نمک به مقدار لازم
- تره 400گرم
- نمک به مقدار لازم
طرز تهیه خمیر آشک افغانی:
آرد را با آب شیر گرم تخم و نمک ۲۰ گرام روغن مایع خمیر کنید. برای ۳۰ دقیقه بگذارید. بعدا ذغاله های کوچک از خمیر برداشته درجه اول بعداً دوم بعد سوم و بعداً درجه چهارم خمیر را نازک هموار نموده چهارگوشه و یا مدور برش نماید.
انگشتان دست را با آب تر نموده یک طرف خمیر برش شده زده و مقداری نیم قاشق خورد گوشت تهیه شده در بین آن گذاشته سر آشک را محکم ببندید. گوشت کوفته شده را نمک سیر و مصالحه بزنید.
دستور پخت آشک
مواد لازم جهت تهیه آشک گوشتی افغانی برای 4 نفر:
- ماست 2 پیمانه
- سیر 4 حبه
- لپه یا لوبیا 1 استکان
- پیاز متوسط 1 عدد
- گوشت چرخ کرده 300 گرم
- نمک و فلفل و زرد چوبه و ادویه و روغن به مقدار لازم
دستور پخت آشک گوشتی افغانی:
لوبیا یا لپه رو بشورید و در ظرفی بگذارید با آب بپزد تا نرم شود وقتی نرم شد آبش را عوض کنید.
پیاز را نگینی خرد کنید و با روغن تفت بدهید بعد گوشت را به آن اضافه کنید و تفت بدهید تا رنگش عوض شود بعد رب و نمک، فلفل، زردچوبه، ادویه را اضافه کنید و در آن آب بریزید.
وقتی لوبیا یا لپه نرم شد به گوشت اضافه کنید (یادتان نرود آبش را عوض کنید) بعد در آن آب بریزید تا حالت سس بگیرد.
سیرها را پوست بگیرید و له کنید یا رنده ریز بزنید و به ماست اضافه کنید.
آرد را در ظرفی بریزید به آن نمک بزنید و کم کم آب اضافه کنید و با هر بار آب ریختن خمیر را ورز بدهید. البته زیاد آب نریزید که خمیر شل بشود.
روی یک سطح تمیز و صاف آرد بپاشید کمی از خمیر را بگیرید و با وردنه صافش کنید ضخامت خمیر نه زیاد باشد و نه کم و با یک قالب گرد قالب بزنید.
تره را تمیز کنید ریز کنید بشویید و بگذرید آب اضافی برود بعد نمک را اضافه کنید.
یکی از آن خمیرهایی که قالب زدید را بردارید و کمی از تره را وسطش بگذارید بعد لبه ها را روی هم قرار بدهید و ببندید و همین کار را تکرار کنید.
در یک قابلمه متوسط آب بریزید و بگذارید جوش بیاید و آشک ها را به آب جوش اضافه کنید.
روش سرو این آشک های خوشمزه هم این است که اول ماست سیر ریخته میشود بعد آشک و در آخر آن یکی سسی که داشتیم.
برای داشتن آشک های خوشمزه حتما به این نکات توجه کنید:
- کم و زیاد کردن نمک و فلفل این غذا بستگی به ذائقه خودتان دارد.
- ضخامت خمیر باید مناسب باشد چون اگر زیاد باشد حالت خمیری میگیرد و اگر کم باشد تره ها توی آب جوش بیرون میریزند.
- برای به هم چسبیدن لبه ها می توانید به سر تا سر آن ها آب بزنید فقط به اندازه ای که به هم بچسبند.
- اندازه قابلمه و آبی که در آن می ریزید هم باید مناسب باشد وگرنه آشک ها شفته می شوند در کل آب کم نریزید.
- می توانید آشک ها را در چند مرحله بریزید.
روش تهیه ابریشم کباب دسر بسیار خوشمزه افغانی
طرز تهیه آش گوشت و گوشت چرخ کرده خوشمزه و مفید
سبزی آش کشک : طرز تهیه آش کشک خوشمزه و ساده