دسته‌بندی نشده

طرز تهیه انواع نان فانتزی خانگی خوشمزه و آسان

دستور تهیه انواع نان فانتزی

طرز تهیه نان فانتزی موضوع مورد بحث ماست. نان فانتزی از انواع نان های پرطرفدار است که بسیاری از افراد در سنین مختلف از آن ها مصرف می کنند. اما روش بهتر این است که این نان ها را در منزل تهیه کرد تا با اطمینان بیشتری استفاده کنید و لذت ببرید.

طرز تهیه نان فانتزی/ طرز تهیه نان فانتزی خانگی

آموزش پخت انواع نان فانتزی خانگی

طرز تهیه نان باگت خانگی

مواد لازم برای تهیه نان باگت:

  • آرد: ۵۰۰ گرم
  • بیکینگ پودر: ۱ قاشق چایخوری
  • نمک: ۱ قاشق چایخوری
  • شکر: ۱ قاشق سوپخوری
  • مایه خمیر: ۱ قاشق سوپخوری
  • آب ولرم: ۱.۵ پیمانه
  • روغن مایع: ۱/۳ پیمانه
  • کنجد: به میزان لازم (در صورت تمایل)
  • تخم مرغ: ۱ عدد

مراحل تهیه نان باگت:

ابتدا فر را روی ۲۰۰ درجه سانتی گراد تنظیم کنید و یک ظرف آب در فر قرار دهید تا محیط فر مرطوب شود توجه داشته باشید که رطوبت فر مانع از خشک شدن نان باگت ها می شود.

سپس شکر و مایه خمیر را در ظرف مناسبی با یکدیگر مخلوط کتید و نصف پیمانه آب با دمای ۴۳ درجه را به مخلوط شکر و مایه خمیر اضافه کنید و ظرف خمیر مایه را در جای نسبتا گرمی قرار دهید تا خمیر مایه عمل آید.

در مرحله بعدی طرز تهیه نان فانتزی آرد را ۳ بار الک کنید. تخم مرغ و نمک را در ظرف مناسبی بریزید و مخلوط این مواد را به خوبی هم بزنید تا از حالت لختگی در آیند سپس روغن و بیکینگ پودر و آب را به تخم مرغ اضافه کنید و مایه خمیر عمل آمده را به مخلوط تخم مرغ اضافه کنید.

آرد را هم به صورت آرام آرام به مایه خمیر اضافه کنید سپس خمیر را به خوبی ورز دهید و یا صد مرتبه خمیر نان باگت را بکوبید. در مرحله بعدی روش پخت نان باگت ظرف مناسبی را با مقداری روغن به خوبی چرب کنید و خمیر را در ظرف قرار دهید و روی ظرف سلفون بکشید.

سپس ظرف را به مدت ۳۰ دقیقه در جای مناسبی قرار دهید تا خمیر استراحت کند و حجم آن دو برابر شود. سپس بعد از مدت زمان ذکر شده از خمیر گلوله هایی به اندازه مناسب جدا کنید و گلوله های خمیر را به شکل دلخواه خود در آورید.

سپس خمیر های نان باگت را در سینی قرار دهید و دوباره روی خمیر ها را به مدت ۱۵ دقیقه بپوشانید. یک قاشق سوپخوری آرد را در ظرف مناسبی بریزید و نصف پیمانه آب به آرد اضافه کنید و سپس ظرف را روی حرارت ملایم قرار دهید تا مخلوط این مواد به غلظت مناسبی برسند.

سپس روی سینی خمیر ها را باز کنید و به کمک قلم مو و مخلوط آرد و آب خمیرها را رومال کنید. رومال کردن خمیر ها باعث براق شدن نان باگت ها می شود. می توانید در صورت تمایل سطح نان باگت ها را با کمک کنجد تزیین کنید و سپس نان باگت ها را به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در فر با درجه حرارت ۲۰۰ قرار دهید.

بعد از اینکه رنگ نان ها طلایی شد سینی فر را از درون فر خارج کنید.

طرز تهیه نان فانتزی در خانه/طرز تهیه نان فانتزی شیرین

طرز تهیه نان همبرگر خانگی

مواد لازم برای تهیه نان همبرگر:

  • آرد: ۴ پیمانه
  • کره یا روغن آب شده: نصف پیمانه
  • شکر: ۲ قاشق سوپخوری
  • تخم‌ مرغ: ۲ عدد
  • نمک: یک قاشق چایخوری
  • شیر ۱/۵ پیمانه
  • کنجد: به میزان لازم
  • پودر مایه خمیر: یک قاشق مربا‌خوری

مراحل تهیه نان مخصوص همبرگر:

ابتدا شیر را بجوشانید و بگذارید کمی خنک شود. شکر و پودر مایه خمیر را با هم مخلوط کرده و به شیر ولرم اضافه کنید. ۱۰ تا ۱۵ دقیقه به آن زمان دهید تا مایه خمیر آماده شود.

کره یا روغن جامد را آب کرده و با نمک و یک عدد تخم‌ مرغ مخلوط کنید و بعد از آماده شدن مایه را به آن بیفزایید. آرد را دو تا سه بار الک کنید تا سبک شود و خمیر کیفیت بیشتری داشته باشد. بعد آرد را به تدریج به مواد بیفزایید و با دست مخلوط کنید.

به اندازه‌ ای آرد اضافه کنید که خمیری مناسب حاصل شده و به دست نچسبد. ظرف بزرگ‌ تری در نظر بگیرید و کمی آن را چرب کنید. خمیر را در آن قرار دهید و روی آن را بپوشانید و ۱/۵ تا ۲ ساعت به آن استراحت دهید تا حجم آن دو برابر شود.

بعد خمیر را به چند قسمت تقسیم کنید و آن ها را با دست گرد کنید، سینی فر را کمی چرب کرده و خمیر‌ها را با فاصله در سینی بگذارید.

زرده یک تخم‌ مرغ را با قلم‌ مو روی خمیر‌ها بمالید و کنجد بپاشید و 15 دقیقه دیگر روی آن ها را بپوشانید. فر را روشن کنید تا گرم شده بعد سینی فر را در طبقه وسط با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد قرار دهید و صبر کنید تا روی نان‌ها طلایی شده و از فر بیرون آورید.

طرز تهیه نان فانتزی ساده/طرز تهیه نان فانتزی در فر

طرز تهیه نان شیرمال خانگی

مواد لازم جهت تهیه نان شیرمال:

  • آرد گندم: ۳ لیوان
  • تخم مرغ: ۲ عدد
  • شیر: ۱ لیوان
  • کشمش: ¼ لیوان
  • شکر: ¾ لیوان
  • کره: ۱۵۰ گرم
  • پودر خمیر مایه: ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک: ¼ قاشق چایخوری
  • روغن مایع: به اندازه کافی

مراحل تهیه نان شیرمال:

ابتدا پودر خمیر مایه را به همراه ۲ قاشق غذاخوری آب ولرم و ۱ قاشق چایخوری شکر در یک ظرف مناسب می ریزیم. اجازه می دهیم مایه خمیر کمی استراحت کند تا وَر بیاید. برای ور آمدن خمیر مایه ۷ تا ۱۰ دقیقه زمان لازم است.

کره را در دمای محیط قرار می دهیم تا نرم شود، سپس یک کاسه جادار انتخاب می کنیم و خمیر مایه را پس از آماده شدن به همراه یک عدد تخم مرغ، کره، شیر، شکر و نمک داخل کاسه می ریزیم و به خوبی با هم مخلوط می کنیم.

پس از اینکه مواد یکدست شدند آرد را کم کم اضافه می کنیم تا خمیری لطیف و نرم به دست بیاید. پس از اینکه خمیر شکل گرفت کشمش را اضافه می کنیم و خمیر را در حدی ورز می دهیم تا مواد آن کاملا یکدست شوند.

خمیر ما باید لطیف و نرم باشد و اگر کمی هم به دست بچسبد مشکلی نیست. پس از ورز دادن خمیر آنرا به مدت ۳ تا ۴ ساعت در یک ظرف که قبلا با روغن چرب کرده ایم قرار می دهیم، سپس ظرف را در یک جای گرم می گذاریم تا خمیر استراحت کند.

در این مرحله از طرز تهیه نان فانتزی، پس از اینکه خمیر آماده شد آن را به سلیقه خود شکل می دهیم. مثلا می توانید به صورت ساده با وردنه خمیر را تخت کنیم و از خمیر با قالب های دلخواه قالب بزنیم یا اینکه از روش های خاص تری مانند بافتن خمیر استفاده کنیم.

پس از اینکه خمیر را به شکل دلخواه قالب زدیم، آن را در سینی فر می چینیم. در یک کاسه کوچک ۱ زرده تخم مرغ را به همراه ۵۰ گرم کره آب شده مخلوط می کنیم و با قلم مو روی خمیرها می زنیم. در این مرحله ۳۰ دقیقه به خمیرها استراحت می دهیم.

پس از گذشت ۳۰ دقیقه خمیرها را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در طبقه وسط فری که قبلا با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم شده است قرار می دهیم تا بپزند. یک ظرف آب هم داخل فر قرار می دهیم تا با بخار آب نان ها خشک نشوند.

در پایان شعله بالای فر را روشن می کنیم تا روی نان ها طلایی رنگ شود. پس از خارج کرده سینی از داخل فر اجازه می دهیم نان ها کمی خنک شوند سپس آن ها را جمع می کنیم و در جای خشک و خنک نگهداری می کنیم.

طرز تهیه نان ساندویچی

طرز تهیه نان تست خانگی

مواد لازم جهت تهیه نان تست:

  • آرد: 2 پیمانه
  • مایه خمیر: یک قاشق چایخوری
  • شکر: یک قاشق چایخوری
  • نمک: کمی
  • روغن: دو قاشق غذاخوری
  • کره آب شده: یک چهارم پیمانه
  • آب گرم: به مقدار لازم
  • تخم مرغ: 1 عدد

مراحل تهیه نان تست:

آرد و شکر و مایه خمیر را در ظرفی ریخته و با یکدیگر مخلوط می‌کنیم. کره و روغن را به مخلوط آرد اضافه کرده و خوب ورز می‌دهیم. نمک را به مخلوط بالا می‌افزاییم. حالا نوبت آب گرم است، آن را کم کم به خمیر اضافه کرده و ورز می‌دهیم تا جایی که خمیر، یکدست شود و به دست نچسبد.

خمیر آماده شده را به مدت ده دقیقه در کناری قرار می‌دهیم تا استراحت کند. قالب نان تست را چرب کرده و داخل آن، کاغذ روغنی پهن می‌کنیم. خمیر را داخل قالب ریخته و باز هم کناری قرار می‌دهیم تا حجم خمیر بیشتر شود. بهتر است مایه‌ی خمیر، یک سوم قالب را اشغال کند.

بهترین روش برای تخمیر خمیر، استفاده از فر داغ و خاموش است. قالب خمیر را به همراه یک کاسه آب جوش که در طبقه‌ی پایین فر قرار گرفته، داخل فر می‌گذاریم و در فر را می‌بندیم تا تخمیر، به خوبی انجام شود. برای پخت نان تست، آن را در فر با دمای 180 درجه‌ی سانتیگراد قرار می‌دهیم تا رنگ نان، طلایی رنگ شود.

پس از آن، تخم مرغ زده شده را با برس روی سطح نان می‌مالیم. شعله‌ی بالای فر را برای مدت کوتاهی روشن می‌کنیم تا روی سطح نان، قهوه‌ای رنگ شود. وقتی نان پخته شد، آن را از فر خارج کرده، برش می‌دهیم و در ظرفی درپوشیده و یا داخل کیسه‌ی نایلون قرار می‌دهیم.

طرز تهیه نان ساندویچی خانگی

طرز تهیه نان سوخاری خانگی

مواد لازم جهت تهیه نان سوخاری:

  • شکر: ۲۸۰ گرم
  • تخم مرغ: ۷ تا ۸ عدد
  • روغن مایع: ۲۰۰ گرم
  • خامه صبحانه: ۹۰ گرم
  • آب گرم: ۱۰۰ گرم
  • نمک: یک قاشق چایخوری
  • آبلیموی تازه: دو قاشق غذاخوری
  • آرد: حدود یک کیلو و ۳۰۰ گرم
  • خمیرمایه فوری: ۸۰ گرم

مراحل تهیه نان سوخاری:

برای عمل آوری مخمر نان سوخاری خانگی ابتدا آب ولرم را داخل یک کاسه تمیز بریزید و چند قاشق شکر اضافه کنید. مخمر را روی آن بپاشید و بگذارید تا پف کند. سپس چند قاشق آرد اضافه کنید و کنار بگذارید.

تخم مرغ، شکر، آب، نمک، آبلیمو، روغن مایع و خامه را درون ظرف بریزید و هم بزنید تا شکر حل شود. سپس آرد را کم کم اضافه کنید. مایه خمیر پف کرده را هم اضافه کنید و هم بزنید.

خمیر تقریبا کمی چسبناک می شود؛ آن را تا ۲ ساعت در جای گرم قرار دهید. روی خمیر را با یک پلاستیک بپوشانید. پس از استراحت حجم خمیر ها تقریبا یک و نیم برابر می شود.

آن را تقسیم کنید و در قالب مستطیلی بریزید. فر را روی ۲۰۰ درجه روشن کنید. روی نان ها را با زرده و پودر قند آغشته کنید و تا زمانی که روی آن قهوه ای رنگ شود، در فر بگذارید.

بعد از فر خارج کنید. وقتی نان ها خنک شد، آن ها را برش بزنید و در فر بگذارید تا زمانی که طلایی رنگ شود.

طرز تهیه نان فانتزی در منزل

ترفندهای نگه داشتن نان در مدت زمان طولانی

طرز تهیه نان شیر مال سنتی با طعمی بی نظیر و فراموش نشدنی در منزل

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا