دسته‌بندی نشده

طرز تهیه آش دندانی به ساده ترین روش

آش دندونی یا آش دندانی همانطور که از نامش مشخص است مرتبط با دندان است. این آش را زمانی طبخ می کنند که کودک اولین دندان خود را در آورده است. آش دندونی یک بهانه خوشمزه برای جمع شدن افراد فامیل دور هم است.

با مواد لازم ذکر شده در این دستور آشپزی می توانید برای ۴ نفر آش دندونی تهیه نمایید.

تزیین آش دندونی/طرز تهیه آش دندونی تبریزی

طرز تهیه آش دندونی

مواد لازم جهت تهیه آش دندونی:

  • گوشت گوسفندی: ۲۵۰ گرم
  • پیاز: ۱ عدد
  • جو: نصف لیوان
  • لوبیا چیتی: نصف لیوان
  • لوبیا قرمز: نصف لیوان
  • لوبیا چیتی: نصف لیوان
  • عدس: نصف لیوان
  • نخود: نصف لیوان
  • برنج: نصف لیوان
  • گندم: نصف لیوان
  • پیاز داغ: به اندازه کافی
  • نعناع داغ: به اندازه کافی
  • کشک: به اندازه کافی
  • فلفل سیاه: به اندازه کافی
  • نمک: به اندازه کافی
  • دارچین: به اندازه کافی

دستور پخت آش دندونی:

ابتدا نخود، لوبیاقرمز، لوبیا چیتی را از شب قبل می خیسانیم و در صورت امکان چند بار آبشان را تعویض می کنیم تا علاوه بر برطرف شدن نفخ شان راحت تر پخته شوند. برای شروع کار، ابتدا نخود و لوبیاها را به همراه مقداری آب داخل یک قابلمه می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم تا بپزند و کاملا نرم شوند.

در ادامه گوشت را به همراه یک عدد پیاز، مقداری دارچین و آب داخل یک قابلمه دیگر می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم تا گوشت بپزد و کاملا نرم شود. عدس، جو، گندم و برنج را به همراه مقداری آب در قابلمه اصلی که برای پخت آش در نظر گرفته ایم می ریزیم.

بهتر است برنج، جو و گندم را قبل از پخت حدود ۱ ساعت بخیسانیم. پس از اینکه نخود و لوبیاها پختند آن ها را به قابلمه اصلی منتقل می کنیم. در ادامه پس از پختن گوشت آن را ریش ریش می کنیم و به همراه آب گوشت به آش اضافه می کنیم.

در مرحله بعدی مقداری پیاز داغ و کشک به آش اضافه می کنیم و پس از اینکه نمک و فلفل سیاه آش را اندازه کردیم اجازه می دهیم آش با حرارت ملایم جا بیفتد. در پایان پس از اینکه آش آماده شد آن را با نعناع داغ، کشک و پیاز داغ تزیین می کنیم.

طرز تهیه آش دندونی برای 20 نفر/فلسفه آش دندونی

نکاتی درمورد پخت آش دندونی

  1. حبوبات را از شب قبل خیس کنید. آب آن ها را چندین بار عوض کنید.
  2. از ترکیبی از انواع لوبیا مانند لوبیا سفید، لوبیا قرمز و لوبیا چیتی استفاده کنید.
  3. می توانید به جای آب گوشت از آب قلم هم استفاده کنید.
  4. پیاز را ریز خرد کنید.
  5. سبزی را ریز خرد کنید. در صورت تمایل می توانید این آش را بدون سبزی بپزید.
  6. از گندم پوست کنده استفاده کنید.
  7. برای خوشمزه تر شدن و لعاب دار شدن آش دندونی در برخی شهرها از قلم گوساله استفاده می شود. اگر عصاره قلم را هم داشته باشید، به راحتی می توانید به آش اضافه کنید و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید. این کار هم طعم آش را خوشمزه تر می کند هم باعث لعاب بیشتر آش می شود.

تزئین آش دندونی

طرز پخت آش دندونی/طرز تهیه آش دندونی خوشمزه

طرز تهیه آش دندونی بچه

طرز تهیه آش دندونی برای 40 نفر

طرز تهیه آش دندونی کودک

تزیین آش دندونی

طرح تزیین آش دندونی

سبزی آش کشک : طرز تهیه آش کشک خوشمزه و ساده

سبزیِ آش دوغ : طرز تهیه انواع آش دوغ شهرهای مختلف ایران

سبزی مخصوص اشکنه : دستور پخت اشکنه خوزستانی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا