دسته‌بندی نشده

طبخ ماهی های جنوب

Imageمواد لازم :

ماهي 1 عدد

نمك قدري

آرد سفيد قدري

تخم مرغ 4 عدد

طرز تهيه :
ماهي هاي جنوب که عبارتند از هامور ، سنگسر ، سرخو ، شوريده ، حلوا ، قباد ، کوشک ، ثبتي ، راشکو ، زرده ، عروش و ميش ماهي بايد بطريقه صحيح طبخ گردند تا لذيذ و ماکول شوند ، ذيلا دستور طريقه طبخ صحيح آن نقل ميشود

الف – چطور بايد گوشت اين ماهيها را از پوست و استخوان جدا نمود
ابتدا ماهي را به پهلو خوابانيده از ناحيه گوش با نوک کارد بطور افقي گوشت را از دنده هاي ماهي چدا کنيد ، براي گرفتن پوست نيز بايد نوک کارد را از طرف دم زير پوست کشيده و پس از آنکه قسمتي از پوست جدا شد با کمک کارد در حاليکه پوست ماهي بطرف پائين باشد آنرا کشيده کاملا از گوشت جدا نمائيد ، گوشت ماهي که استخوان و پوست آن را گرفته باشند براي تهيه کباب مناسبتر است

Imageب – سرخ کردن ماهي بطريقه ساده
پس از آنکه ماهي بقطعات دلخواه براي سرخ کردن بريده و تميز شد براي آنکه زياد خيس نباشد آب آن را بوسيله دستمال و يا پارچه خشک نموده بعد نمک بپاشيد ، چند قطره آب ليمو هم در صورتيکه مايل ياشيد روي قطعات ماهي بپاشيد ، بعد تکه هاي ماهي را در آرد بزنيد بقسمي که قشر نازکي از آرد روي سطح ماهي را بپوشاند ، سپس در ماهيتابه انداخته پشت و روي آنرا با حرارت متوسط سرخ نمائيد

پ – طريقه ديگر براي سرخ کردن ماهي
قطعات ماهي را پس از نمک زدن در آرد غلطانيده و در مايه تخم مرغ فرو بريد ، مايه تخم مرغ از تخم مرغ زده شده و کمي نمک تهيه ميشود ، پس از آنکه سطح ماهي با مايه تخم مرغ آغشته شد پشت و روي آن را در آرد سوخاري زده و در ماهيتابه سرخ نمائيد ، در صورتيکه مايل باشيد ميتوانيد در مايه تخم مرغ کمي زعفران اضافه نمائيد

ت – کباب ماهي
بطور کلي ميتوان از انواع ماهيهائيکه نام برديم کباب تهيه نمود طرز تهيه از اين قرار است ، پس از آنکه استخوان و پوست ماهي را گرفتيد آنرا بقطعات دلخواه ببريد براي هر شش سيخ کباب يک دانه پياز متوسط رنده نموده با کمي پوست ليمو رنده شده و زعفران به ماهي اضافه کنيد بگذاريد مدتي بماند سپس قطعات ماهي را بسيخ کشيده روي آتش کباب نمائيد ، در موقع کباب کردن مقداري کره آب شده را که با زعفران و آبليمو مخلوط شده باشد با برس موئي روي سيخ ها بماليد تا کباب بخوبي پخته و از سوختن روي ماهيها جلوگيري شود

ث – طرز آماده نمودن و طبخ ماهيهاي حلوا ، زبيدي ، قباد ، شوريده و راشکو
چون اين ماهيها نيز بصورت يخ زده عرضه ميشود بايد مدتي در آب سرد بماند تا بطور طبيعي يخ آن آب شود ، ماهي حلوا چون بدون فلس است پس از نرم شدن کافي است شکمش را خالي نموده و با کارد يا قيچي نوک دم و پره هاي آنرا ببريد ، پس از شستن و تميز کردن نمک زده و در آرد بغلطانيد و با حرارت متوسط در ماهيتا به سرخ نمائيد

ماهي قباد را نيز ميتوان بطور سرخ کرده يا کباب مصرف نمود ، پوست ماهي قباد را بطريقي که قبلا ذکر گرديد بايد از گوشت جدا نمود ماهي شوريده و راشگو داراي فلس است و پس از گرفتن فلس و تميز نمودن ميتوان آنرا با استخوان و يا بدون استخوان و پوست بطريقي که قبلا ذکر گرديد سرخ نمود

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا