سنجد و این همه خاصیت!
خواص درمانی سنجد که نمیدانستید
با این بخش از دلگرم همراه باشید تا با فواید بی نظیر سنجد آشنا شوید.
میوه سنجد از زمانهای گذشته در سبد غذایی ایرانیان جا داشته و در اعیاد سنتی به آن توجهی خاص مبذول شده است. امروزه از درخت سنجد و میوه آن در صنایع غذایی، بهداشتی، دارویی، عطرسازی و صنایع چوب استفاده میشود. نام علمی سنجد «Elaeagnusan gastifolial» است و رویشگاه این درخت بدلیل سازگاری آن با محیطهای مختلف در اغلب نقاط كره زمین از جمله آمریكای شمالی، اروپای شرقی و غربی، آسیای مركزی و شمالی و … است.
به طور كلی ۳ نوع درخت سنجد در دنیا وجود دارد كه ۲ نوع هلاگنوس و هیپوفار در ایران موجودست. درخت سنجد هلاگنوس به دلیل درشتی میوه، قامت بلند، نداشتن خار و برگهای پهن به درخت سنجد هیپورفیا برتری دارد.بوئيدن گل سنجد براي اشخاص فلج و كساني كه لقوه دارند مفيد است. البته دختران جوان از بوئيدن آن خودداري كنند چون باعث ازدياد شهوت در خانمها ميگردد.
فواید بی نظیر مصرف سنجد
- سنجد براي كساني كه نرمي استخوان و پوكي استخوان دارند مفيد است. روش استفاده: پودر سنجد ۲ قسمت و پودر سوياي بوداده ۱ قسمت را با عسل مخلوط كرده روزي يك قاشق يا ۲ قاشق غذاخوري با يك ليوان شير ميل شود. اين صبحانه براي آقايان و خانمها بسيار مفيد ميباشد.
- برگ درخت سنجد به صورت ضماد باعث ميشود كه دمل زود سر باز كند.
- برگ درخت سنجد را در روغن زيتون بجوشانيد (ابتدا به مدت ۲۴ ساعت برگ را در روغن زيتون نگاه داريد سپس با حرارت ملايم بجوشانيد تا له شود اگر محتوي را در يك شيشه سر بسته بگذاريد و در آب جوش بيندازيد تا بجوشد و له شود خاصيت آن بيشتر است) اين روغن براي ورم مفاصل و اعضاي بيحس مفيد است. همچنين اگر اين روغن را بر سر بمالند باعث بلندي مو ميشود.
- ميوه سنجد ضديرقان ميباشد.
- كساني كه تكرر ادرار دارند سنجد بخورند.
- كساني كه سكسكه ميكنند براي درمان آن ۵۰ دانه سنجد و يك ليوان شير بخورند.
- مصرف سنجد درمانگر ورم كيسة صفراست.
- سنجد باعث قوي شدن ساقها ميگردد به كودكان خود روزي ۲۰ تا ۵۰ دانه بدهيد.
- سنجد عامل بيماري جذام را از بين ميبرد.
- سنجد براي اشخاصي كه يبوست دارند مضر است.
- سنجد تب بر است.
- سنجد كليهها را گرم ميكند و معده را تميز ميكند.
- سنجد ضد بلغم است.
- جوشاندة پوست سنجد اگر مزمزه شود ريشه دندان را محكم ميكند و از خونريزي جلوگيري ميكند بدين صورت كه پوست سنجد را بجوشانيد و صاف كنيد سپس آن را مزمزه كنيد.
- خانمهايي كه خونريزي غيرطبيعي دارند بعد از پاك شدن به مدت ۱۴ روز، روزي ۳۰ دانه سنجد بخورند در صورتي كه يبوست نداشته باشند چنانچه يبوست داشتند قبل از خوردن سنجد سوپ ملايم بخورند.
- سردردهايي كه علامت مشخصي ندارند از سنجد استفاده شود.
0000000000000000000000000000000000000000000000000000
خواص سنجد از نظر احادیث
گوشتش گوشت می آورد استخوانش استخوان میرویاند و پوستش پوست آور است کلیه ها را گرم و معده را دباغی میکند و ایمن از بواسیر و ادرار قطره قطره است. ساقها را نیرو میبخشد ، جذام را ریشه کن میکند و برای تب سودمند است.
0000000000000000000000000000000000000000000000000000
خواص گل، برگ و پوست درخت سنجد
- برگ درخت سنجد به صورت ضماد باعث میشود که دمل زود سر باز کند.
- عصاره سنجد به درمان آرتروز و التهاب مفاصل کمک می کند. نتایج یک مطالعه نشان داد که برای کاهش و بهبود درد ناشی از آرتروز، عصاره گیاه سنجد موثرتر از داروی مسکن استامینوفن عمل می کند.
- از ریشه آن در صنعت عطرسازی استفاده می شود.
- از گل آن برای التیام زخم استفاده می شود.
- جوشانده برگ سنجد، بهترین دارو برای اسهال کودکان است.
- پودر هسته ی سنجد در درمان التهاب های حاد و مزمن کاربرد دارد
- برگ درخت سنجد را در روغن زیتون بجوشانید (ابتدا به مدت ۲۴ ساعت برگ را در روغن زیتون نگاه دارید سپس با حرارت ملایم بجوشانید تا له شود اگر محتوی را در یک شیشه سر بسته بگذارید و در آب جوش بیندازید تا بجوشد و له شود خاصیت آن بیشتر است) این روغن برای ورم مفاصل و اعضای بیحس مفید است. همچنین اگر این روغن را بر سر بمالند باعث بلندی مو میشود.
- جوشانده پوست سنجد اگر مزمزه شود ریشه دندان را محکم میکند و از خونریزی جلوگیری میکند بدین صورت که پوست سنجد را بجوشانید و صاف کنید سپس آن را مزمزه کنید.
- بوئیدن گل سنجد برای اشخاص فلج و کسانی که لقوه دارند مفید است. البته دختران جوان از بوئیدن آن خودداری کنند چون باعث ازدیاد شهوت در خانمها میگردد.
0000000000000000000000000000000000000000000000000000
بهترین زمان مصرف سنجد
بهتر است سنجد را به عنوان میان وعده استفاده کرد.
0000000000000000000000000000000000000000000000000000
مضرات سنجد
سنجد برای اشخاصی که یبوست دارند مضر است.
0000000000000000000000000000000000000000000000000000
گردآوری شده ی مجله اینترنتی دلگرم
مرجان امینی