دسته‌بندی نشده

سسی به نام مایونز

● مایونز رژیمی‌
اگر اهل رژیم غذایی و وزن کم کردن باشید، خوب می‌دانید یکی از اولین ممنوع‌ها سس مایونز است. افزودن ماست به سس مایونز معمولی به نسبت مساوی تا حدودی کالری اضافی را که موجب چاقی می‌شود، کاهش می‌دهد، اما صنایع غذایی بیکار ننشسته‌اند و مایونز رژیمی را برای دوستداران چاق این محصول تولید کرده‌اند. در این محصول رژیمی، به منظور کاهش چربی در سس از نشاسته، ژل سلولز یا دیگر ترکیباتی که بافت محصول را به سس مایونز واقعی نزدیک می‌کند، استفاده می‌شود.

● مایونز و مسمومیت‌
مایونز جزو مواد غذایی است که همیشه در معرض اتهام مسموم کردن قرار دارد؛ اتهامی که چندان هم بیراه نیست. در تهیه سس مایونز از زرده تخم‌مرغ خام استفاده می‌شود، به همین علت خطر مسمومیت به وسیله سالمونلا وجود دارد، البته معمولا برای تهیه سس مایونز کارخانه‌ای، زرده تخم‌مرغ را پاستوریزه نموده یا فریز می‌کنند؛ ولی در سس خانگی این احتمال وجود دارد.

از سوی دیگر اگر سس به نحو صحیح و بهداشتی تهیه شود تا حدی در برابر فاسد شدن مقاوم است. وجود سرکه در سس مایونز به آن خاصیت اسیدی می‌دهد و به همین دلیل به آسانی مسمومیت ایجاد نمی‌کند.

با این وجود، سس مایونز از آن سس‌‌هایی است که حتما باید در یخچال نگهداری شود و در صورتی که خارج از یخچال باشد، نوعی باکتری در آن رشد می‌کند که موجب مسمومیت می‌شود. نگهداری مایونز در فضای باز، موجب رشد باکتری‌ها و قارچ‌ها در آن و بدطعم و بدبو شدن سس می‌شود، در این شرایط سس فاسد شده است.

● مایونز با خاصیت‌
البته این سس خیلی هم بی‌خاصیت نیست. مصرف سس مایونز در دوران قاعدگی خانم‌ها، درد ناشی از آن را در روز‌های اولیه این سیکل کاهش می‌دهد. به علاوه از آنجایی که ویتامین E نقش عمد‌ه‌ای در کاهش مرگ ناشی از سکته دارد، دریافت منظم آن از طریق مواد غذایی مانع از بروز سکته می‌شود؛ امابا وجود این مزایا همچنان خطر چاقی مصرف‌کنندگان این سس را تهدید می‌کند.

خوردن روزانه یک قاشق غذاخوری سس مایونز، در صورت تمایل، برای افراد بی‌ضرر و بلامانع است؛ ولی نباید در مصرف این ماده غذایی افراط کرد. همواره باید حد تعادل را رعایت کرد تا همیشه بتوان از خوردن مایونز در کنار غذا و سالاد لذت برد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا