دستور پخت ته چین مرغ با قارچ و ارزش غذایی قارچ
ته چین را بهتر است در ظرفی تهیه کرد که مانند تابه یا ماهیتابه قطر بیشتر و عمق کمتر داشته باشد . در این صورت مقدار ته دیگ آن بیشتر خواهد بود . آب اضافی زودتر بخار شده و حرارت بیشتر به برنج رسیده و ته دیگ آن هم برشته تر میشود .
مرغ یا گوشتی که به مصرف تهیه ” ته چین ” ها میرسد باید با آب بسیار کم و بدون سرخ کردن بپزد . در واقع هنگام پخت آب آن باید به خورد مرغ یا گوشت برود .
دستور پخت ته چین مرغ با قارچ
مواد لازم برای چهار نفر :
برنج | 500 گرم |
سینه مرغ | 1 عدد |
قارچ | 200 گرم |
تخم مرغ | 1 عدد |
ماست | 2 پیمانه |
زرده تخم مرغ | 2 عدد |
پیاز | یک عدد |
زعفران، نمک، فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
طرز تهیه :
برنج را به مرحله آبکش کرده کنار میگذاریم. مرغ را با پیاز خرد شده، پخته و سپس آن را ریش ریش می نماییم. قارچها را خرد نموده و کمی تفت میدهیم.
در ظرف جداگانه تخممرغ و زردهها را به همراه ماست، نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران مخلوط مینماییم. برنج را به آن اضافه کرده و خوب هم میزنیم.
کف قابلمه یا قالب فر را چرب کرده و یک لایه از مخلوط برنج را روی آن پهن میکنیم. قارچ ها را روی برنج ریخته و در لایه بعدی مرغها را اضافه میکنیم، در لایه چهارم یا نهایی دوباره مخلوط برنج را میریزیم.
قالب ته چین مرغ با قارچ را در فر با حرارت 175 درجه سانتیگراد به مدت یک ساعت گذاشته یا در قابلمه نچسب ریخته و با همان مدت زمان با حرارت ملایم روی شعله گاز میگذاریم تا بپزد.
از خواص قارچ چه میدانید؟
به گفته متخصصان؛ قارچها منبع غنی از ماده معدنی پتاسیم هستند که به کاهش فشار خون بالا و نیز کاهش خطر سکته مغزی کمک میکند.
بر اساس این گزارش، قارچها برای تقویت استخوانها مفید هستند، خستگی را رفع و کمبود ویتامین د را جبران میکند.
علاوه بر این، برای اینکه تمام مواد مغذی از مواد غذائی به بهترین صورت جذب شوند، بدن نیاز به ویتامینهای گروه ب دارد و قارچ یک دسته از این ویتامینها را میتواند، تامین کند.
قارچها همچنین منبع مهمی از اسید فولیک هستند که ویتامین مهمی برای زنان بویژه در دوران بارداری محسوب میشود.
گردآوری: مجله اینترنتی دلگرم