دسته‌بندی نشده

خورش عدس : دستور پخت خورش عدس با گوشت

مرجو خورش ( خورش عدس طالقان )

با طرز تهیه خورش عدس خوشمزه با دلگرم همراه ما باشید.

طرز پخت خورش عدس – حتما به این روش درست کنید

مواد لازم برای پخت خورش عدس

  • گوشت گوسفندی: 300- 400 گرم
  • پیاز: 2 تا بزرگ
  • عدس: 2 مشت پر
  • سیب زمینی: 1 دونه متوسط
  • آلو طالقان، بخارا یا برقانی: 1 مشت
  • نمک، فلفل، زرچوبه،دارچین زعفران رب گوجه آبغوره

طرز تهیه این خورش پر خاصیت

  1. پیاز ها رو خلال کرده و با زرچوبه تفت داده تا طلایی شود.
  2. گوشت را اضافه می کنیم، بهتر است رب را هم در همین مرحله اضافه کنیم تا تفت بخورد و رنگش باز شود.
  3. وقتی رنگ گوشت عوض شد، آب را درون آن ریخته و می گذاریم تا نیم پز شود.
  4. در این فاصله آلوها و عدس ها را شسته و خیس می کنیم و سیب زمینی ها را هم خرد می کنیم.
  5. وقتی گوشت نیم پز شد سیب زمینی و عدس را می ریزیم و همراه نمک و ادویه ها و رب می گذاریم بپزد. آلو، زعفران و آبغوره را اضافه کرده و می گذاریم خورش خوب جا بیفتد.
  6. غذا را در ظرف کشیده و پیاز داغ روی آن می ریزیم.

فواید عدس

  1. عدس، منبع بسیار خوبی از فیبرهای کاهش دهنده کلسترول‌ است که نه تنها کمک به کاهش کلسترول کمک می‌کند بلکه خاصیت تنظیم قندخون هم دارد زیرا فیبر بالای آنها از افزایش قندخون بعد از خوردن یک وعده غذایی جلوگیری می‌کنند.
  2. عدس ها همچنین حاوی 6 ماده معدنی مهم، 2 ویتامین B و همچنین پروتئین بدون، چربی هستند. افرادی که غذاهایی با بیشترین فیبر، 12 گرم در روز، می‌خورند 12% کمتر دچار بیماری سکته قلبی و 11% کمتر دچار بیماری قلبی- عروقی در مقایسه با کسانی که 5 گرم در روز فیبر می‌خورند می‌شوند.
  3. کسانی که بیشترین مصرف فیبرهای غذایی قابل جذب در آب را می‌خورند 15% خطر ابتلا به بیماری و 10% خطر بیماریهای قلبی- عروقی در آنها کاهش می‌یابد.
  4. عدس به شما انرژی برای سوزاندن می‌دهد در حالی که قندخون را تثبیت می‌کند. فیبر قابل جذب علاوه بر تأثیرات مفید روی سیستم گوارشی و قلب، به تنظیم مقدار قندخون نیز کمک می‌کند.
  5. اگر شما مقاومت به انسولین، کاهش قندخون یا دیابت دارید، گیاهان بُنشنی مثل عدس برای تنظیم قند خون مؤثر هستند که انرژی پایداری را باعث می‌شوند. بررسی غذاهایی با فیبر بالا و میزان قند خون نشان داده‌است که این غذاها فواید چشمگیری دارند.
  6. عدس ها نه تنها باعث سوخت آهسته کربوهیدراتهای پیچیده می‌شوند بلکه باعث افزایش انرژی بدن با پر کردن ذخائر آهنی بدن شما می‌شوند.
  7. مخصوصاً برای خانم هایی که در سنین باروری هستند خیلی درمعرض کمبود آهن هستند، افزایش (تقویت) ذخائر آهن با عدس ایده بسیار مناسبی است چون برخلاف گوشت قرمز منبع دیگر آهن، عدسها کالری و چربی ندارند.

لذت آشپزی با دلگرم :

طرز تهیه ی خورش برگ زردآلو سمنانی شیک و مجلسی

طرز تهیه خورش هویج تبریزی (یرکوکی خوروشی)

خورش آلو اسفناج

گردآوری شده مجله ی دلگرم

مریم امینی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا